ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Emollientek

hirdetés

Olyan anyagok, melyek puhítják, nyugtatják, simítják a bőrt, segítik a krémek kenhetőségét. Az emollient anyagok javítják a bőr állapotát közvetlenül a krém alkalmazása után (hosszú távú hatásuk azonban nincs). Sok emollientnek elzáró és vízmegkötő tulajdonsága is van, azaz hidratálók is egyben. Az emollientek a hidratáló krémek fontos összetevői, melyek a krém használatát kellemessé teszik. Kémiailag leggyakrabban észterek, azaz alkoholokból és savakból egy vízmolekula kilépésével keletkező szerves vegyületek.

Összetevők

1-Dodecanol eo|eu|al EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

2-Oleamido-1,3-Octadecanediol eo EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

E szerint a cikk szerint a 2-Oleamido-1,3-Octadecaneidol egy keramid féle, mely egy a L'Oreál által szabadalmaztatott összetevő a festett, dauerolt vagy egyéb módon károsodott haj helyreállítására.

Acetylated Lanolin eo|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

A lanolinnak, vagyis a gyapjúzsírnak egy vegyileg átalakított formája. A CosIng besorolása szerint elektromos töltődést megakadályozó, bőrpuhító, emulgeáló valamint haj- és bőrkondícionáló anyag.

Acetylated Lanolin Alcohol eo|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Más néven "bárány alkohol", lanolin alkohol, vagy gyapjú alkohol, egy nem-szárító lanolinból előállított organikus vegyület, a lenyírt gyapjú zsírja, amit hatásba léptetnek ecetsavval és egy kis mennyiségű lúggal. Elérhetőek szintetikus változatai is: habár az állati eredetű terméknek több az anti-allergén hatása. Lágyítószerként használják, a bőr puhítására, de eléggé növeli az akné... tovább >>

Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A kivi gyümölcsének a kivnata.A CosIng hivatalos funkció besorolása szerintemollient ésbőrkondícionáló hatású összetevő. A Wikipedia informáciai alapjánnémi A-, nagy mennyiségben B-, C- és K vitaminokat, valamint természetes antioxidánsokat, makró- és nyomelemeket tartalmaz. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint a kozmetikumokban emolliens és bőrkondícionáló.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.