Emollientek

Olyan anyagok, melyek puhítják, nyugtatják, simítják a bőrt, segítik a krémek kenhetőségét. Az emollient anyagok javítják a bőr állapotát közvetlenül a krém alkalmazása után (hosszú távú hatásuk azonban nincs). Sok emollientnek elzáró és vízmegkötő tulajdonsága is van, azaz hidratálók is egyben. Az emollientek a hidratáló krémek fontos összetevői, melyek a krém használatát kellemessé teszik. Kémiailag leggyakrabban észterek, azaz alkoholokból és savakból egy vízmolekula kilépésével keletkező szerves vegyületek.

Összetevők

Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Cera/Polyglyceryl-3 Esters eo

Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Acetylated Glycol Stearate eoEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen

Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Acetylated Lanolin eo|euEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott

A lanolinnak, vagyis a gyapjúzsírnak egy vegyileg átalakított formája. A CosIng besorolása szerint elektromos töltődést megakadályozó, bőrpuhító, emulgeáló valamint haj- és bőrkondícionáló anyag.

Acetylated Lanolin Alcohol eo|euEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract eoEWG Kockázat: 0

Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Adansonia Digitata Fruit Extract eo

Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract a|eoEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Aleurites Moluccana (Kukui) eoEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott

A kutyatejfélék családjába tartozó fa kivonata. Kérgének a kivonata és a diószerű termésének az olaja egyaránt használt a kozmetikumokban. Mindegyiknek bőrpuhító (emollient) és bőrjavító hatása van.

Algae Extract eo|hEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítőanyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használatos. Részletesebb infó az algákról a kozmetikumokban: http://www.cosmeticscop.com/dictionary_term.aspx?tid=767&lid=492&term=algae

Almond Oil Glycereth-8 Esters eo|eu

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!