ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Hidratálók

hirdetés

Olyan anyagok, amik hidratálják a bőrt, azaz növelik annak víztartalmát. Kettő fő csoportba sorolhatók:

  1. Vízmegkötők (humectant), amik képesek vizet „magukhoz vonzani” (higroszkóposság) a környezetükből. A krémekben lévő vízmegkötők a dermisből (a bőr középső rétege) és a levegőből (csak magas páratartalom esetén) vonzzák a vizet az epidermisbe (a bőr legfelső rétege). Minden jó hidratáló krémben fontos hogy legyenek jó vízmegkötő anyagok.
  2. Elzárók (occlusive): olyan anyagok, amik egy elzáró, védő réteget képeznek a bőrön és így megakadályozzák, hogy a víz a bőrünk legfelső rétegéből, az epidermisből a környezetbe távozzon.

Összetevők

Acetamide MEA h|ti EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szintetikusan előállított tiszta, folyékony vegyület. ACosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatikus, habképző, haj- és bőrkondícionáló, viszkozitást szabályzó és nedvességmegkötő hatású összetevő, valamint segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát is. Az összetevővel leggyakrabbanhabfürdőkben, hajbalzsamokban éssamponokban találkozhatunk

Acetyl Glucosamine h EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A sejten kívüli mátrixban nagy mennyiségben megtalálható GAG-ok fontos alkotórésze, vagyis a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Nagy koncentrációban elősegíti a sebgyógyulást is. Az Estée Lauderhez tartozó márkák (pl. Clinique) előszeretettel használják az acetyl glucosamine-t mint hatékony nem savas hámlasztó összetevőt, azonban Paula... tovább >>

Acetyl Hexapeptide-8 h|pep EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Közismertebb nevén argiline. Egy mesterségesen előállított peptidféle, melyről az összetevő gyártója azt állítja, Botox-szerű hatása van. Ennek az állításnak az az alapja, hogy az acetyl hexapeptide-8 képes a bőrben lévő izmokat ellazítani, melynek révén kisimulnak a felületi ráncok. Paula Begoun szerint ezeknek az állításoknak túl sok alapja nincsen, és az szinte bizonyos, hogy a Botoxhoz nem... tovább >>

Acetyl Tetrapeptide-5 h|pep EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Más névenEyeseryl. E szerint a tanulmányés a Futuredermszerint szemápoló készítményekben használva növeli a bőrben a mikrocirkulációt és csökkenti a duzzanatokat. Mivel gátolja a kollagén rostokdezorganizált térhálósodását, így segít a bőr rugalmasságának visszaállításában, a vérerek átjárhatóságának csökkentésével pediggátolja a szem alatti régióban történő vízfelhalmozódást. Egy tanulmány... tovább >>

Alanine h|a EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Aminosav, melynek vízmegkötő, bőr- és hajkondícionáló hatása van. Paula Begoun szerint antioxidáns is egyben.

Algae Extract h|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítőanyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használatos.

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract h|eo|gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.