ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Szilikonok

hirdetés

A szilikonok mesterséges vegyületek, melyek felhasználási területe rendkívül széles. A kozmetikai iparban a bőrápoló és hajápoló termékeknek is gyakori összetevői, az egyik leghatékonyabb bőr és haj kondícionáló anyagok. A bőrre kenve  védő réteget (protective barrier) képeznek, selymes, lágy érzetet hagynak maguk után. A krémeknek csúszósságot adnak, amivel segítik a krémek kenhetőségét. Bőr puhító (emollient) anyagok, amik átmenetileg képesek a finom ráncok kitöltésére. Bizonyos formájú szilikonoknak sebgyógyító, heggyógyító tulajdonságuk is van. Hajápolókban a szilikonok javítják a haj fésülhetőségét, selymességét, puhaságát és fényt adnak a hajnak.

Források:

http://www.cosmeticscop.com/dictionary_term.aspx?tid=1943&lid=532&term=silicone
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicone

http://thebeautybrains.com/2006/08/11/does-silicone-dry-out-your-hair/

Összetevők

Amodimethicone szil EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szilikon alapúalapú szervespolimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerintantisztatizálóilletvehajkondicionáló tulajdonsággal bír, de a Wikipédia információi alapján akozmetikumokban hidratáló, vízmegkötő funkcióbanis előfordulhat.Leggyakrabban hajra való kozmetikumokban találkozhatunk vele, némely esetben akár 15 tömegszázalékos töménységben is.

Bis-PEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 Dimethicone szil|ti|eo|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Dimethicone származék, mely abőrön alkalmazva bársonyos, selymes érzetet ad.A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint lágyító, emulgeáló és bőrkondícionáló hatású összetevő és felületaktívanyag.Caprylic / Capric Triglyceride-el együttABIL®Care85 néven ismert, ami a gyártó leírása szerintO/W emulziójúkozmetikumokban olyanszilikon alapú emulgeálószert alkot, mely hosszan tartó semlyes... tovább >>

Cetyl Dimethicone szil|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szilikon alapú polimer, amely aCosInghivatalos funkció besorolása szerint emollienthatású összetevő, Paula Begoun szerint pedig kiválóbőrkondicionáló szer. A összetevő csúszósságot ad a termékeknek, ami megkönnyíti az egyszerű felvitelt, ezen kívül pedig gátolja a bőr vízveszteségét is.Mivel jól tapad a bőrhöz, és puha, sima megjelenést ad neki, anélkül, hogy tapadós érzete lenne, ezért gyakori... tovább >>

Cyclohexasiloxane szil|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Bőrjavító (skin conditioning) és bőrpuhító (emollient) anyag. A többi szilikonhoz hasonlóan könnyen kenhető és selymes érzetet hagy maga után. Nem szívódik fel a bőrbe, hanem a bőr felszínén védőréteget képez.

Cyclomethicone szil|eo|h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.

Cyclopentasiloxane szil|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Cyclopentasiloxane/ Dimethicone Crosspolymer szil EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Szintetikusan előállított, emulzióstabilizáló, sűrűségszabályozószilikonféle.A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.