ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Octocrylene

Funkciók:

Fényvédő

EWG Kockázat:

(3 - közepes)

EWG Adat:

közepes

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

Más néven Ethylhexyl Methoxycinnamate. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől…)  Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Részletesebb információ a smartskincare-en.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.