Ezt a terméket már nem gyártják!

Tindigo

Ár:   7990 Ft és 11 990 Ft   Kategória:   Arcápolók
Kiszerelés:   100 ml és 200 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet feltöltötte: anonymous, az összetevőket feltöltötte: Radam, Módosítva: 2021. március 8.

Ár:   7990 Ft és 11 990 Ft
Kiszerelés:   100 ml és 200 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Arcápolók
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

5% niacinamide tartalmú könnyed permet

Illat és alkoholmentes formula mitesszerekre, pattanásokra hajlamos, vízhiányos bőrre

Tiria

Akara

2020. december 5.

Nem igazán sikerült kitapasztalni a mistek használatát. Ha úgy fújom, ahogy a bemutató videókban mutatják, olyan, mintha nem is menne semmi a bőrömre, csak néhány csepp. A porlasztás lehetne valamivel jobb. Ezért én inkább tenyérből ütögetem fel.
Szebb lett tőle a bőröm, igaz, már rég nem volt olyan tragikus a helyzet. Azért csak használgatom, mert sokkal kevésbé zsírosodik az arcom, ha fent van. A nagy kiszerelés nagyon sokáig elég, szóval árban is teljesen korrekt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 5.

melanie500

2020. október 25.

Tavaly nyáron vettem meg a nagy kiszerelést. A márka shake&shine (reggel) szérumával felváltva (ezt este) használtam, akkor nagyon wow hatásnak éltem meg, mert valahogy szebb volt a bőrképem, de erős a gyanúm, hogy inkább a c vitaminos szérumnak köszönhetően. A mitesszereim ugyanúgy megmaradtak, ahogy emlékszem. Kár, hogy nem akkor írtam a véleményemet, ezért elnézést kérek... Idén fogyott el valamikor, mert egy idő után már nem nyújtotta ugyanazt és mintha rosszabbodott volna a használatot követően a bőröm, végül már csak testre fújkáltam el. Illetve időközben bővült más termékekkel a rutinom és a niacinamide-nek is jobban utána olvastam, azóta erősebb %-ban alkalmazom és hatásosabb is nekem. Nem rossz termék egyébként, de nem fogom újra venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 25.

muszika

2020. május 30.

Jó ez a permet, de nekem sajnos nem elég a niacinamide tartalma, ha ezt használom több oattanásom van.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. május 30.

maow

2020. május 24.

Nekem sajnos annyira nem jött be. A mellkasomon és a hátam felső részén kijövő piros kis pattikra vette, és bár valamennyire mintha lehúzta volna a gyulladtabb pattanásokat, de ha elhagytam a rutinomból, nem hiányzott, nagy különbséget nem vettem észre. Egy 200 ml-es kiszerelést használtam el belőle, nem venném újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 24.

Szaszmancs

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. május 15.

Nagyon szeretem a márka permeteit, mindhármat próbáltam, ezt tenném a 2. helyre. Számomra könnyebben beépíthető ilyen formában a rutinomba egy-egy hatóanyag, jó érzés a bőrömnek, nem irritál. Úgy vettem észre, hogy a nagyobb kiszerelésnek jobb a pumpája, a kicsi nem porlaszt eléggé. Összességében lehetne javítani a csomagoláson, de ez nem von le az értékéből.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 15.

balintadrienn

Bőrtípus: Zsíros
2020. január 13.

A rutinomba kerestem egy víz állagú terméket, melynek magas niacinamide tartalma. Én szeretem. Nem irritál, könnyen beszívódik, szerintem az én bőrömnek a legjobb hidratáló a B3 vitamin. Kevesebb mitesszer, pattanás. Hozza amit ígér. Újra veszem.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. január 13.

juditviktoria

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. november 19.

Ezt a permetet a konzultáción ajánlotta nekem Ildi és nagyon jól kiegészíti a C vitaminos szérumot a retinolos krémmel :)
Amióta használom nincsenek gyulladt pattanások és a bőröm csak úgy becuppantja,imádja!
Este használom tisztítás után.Csak ajánlani tudom!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. november 19.

Este használom tisztítás után.Csak ajánlani tudom!

Jennie94

Bőrtípus: Zsíros
2019. szeptember 4.

A márka termékei sajnos eddig úgy tűnt nem jönnek ki jól a bőrömmel, jöttek ezek a szuper permetek és egyből megváltozott minden. Már leírtam a véleményem a márkával kapcsolatba 3 terméknél, MAP szérumnál, a zöld üveges retinolnal és az olajos retinolnál. Sajnos egyik termékkel sem lettem jó baratságban, viszont nagyon szimpatikus nekem Ildi, a márka és úgy a teljes marketing. Továbbá borzasztóan hűséges vagyok a magyar márkákhoz, nem mondtam le róla teljesen. És milyen jól tettem. Ez a permetek valami csodák. Megvettem ezt estére és a sárgát reggelre és imádom. A tonik helyére építettem be őket rutinomba, így nyáron amúgy is imádom a misteket, az olyan misteket meg amik még szuperek is azokat meg végképp. A helyzet az hogy nem is akarok nélkülök többé élni. Általában télen mindig visszatérek a hagyományos tonikokhoz de simán előfordulhat hogy többé nem fogok. Ja es mondtam már hogy imádom őket?

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. szeptember 4.

zsizska

2019. szeptember 2.

Nagyon meggyőző a hatása. A családom több tagjánál kezeltem vele egy egy nagyon durva mély pattanást. Hihetetlen, hogy egy használat után mennyivel lelohasztotta a piros dúzanatot, enyhitette a fájdalmat.már egy használat után. Az én arcomat szépen rendben tartja, nem jönnek ki új pattanások.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. szeptember 2.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Salicylic Acid, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract
Hidratálók: Niacinamide, Sodium PCA, Glycerin, Betaine, Propylene Glycol, Xylitol
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid, Citric Acid
Vitaminok: Niacinamide

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

A nagylevelű csodamogyoró virágának a vizes kivonata. Tonikokban gyakran használt szövet összehúzó. Paula Begoun szerint a nagylevelű csodamogyorónak antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró kivonat 70-80%-a ethanol (alkohol), ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF -  Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.

Glycerin h 0 0

Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és  viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.

A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő  hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Az Algin hidrolizátuma. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hajkondícionáló hatású összetevő, Paula Begoun szerint pedig sűrűség szabályozó, gélesítő, viszkozitásnövelő hatása miatt segédanyagként is gyakran használják a kozmetikumokban.

Cink-szulfát. A CosIng hivatalos besorolása szerint szövetösszehúzó és fertőtlenítő hatású összetevő. Paula Begoun szerint kevés kutatás van arról, hogy lenne bármi haszna az összetevőnek a bőr számára, és nagy mennyiségben potenciális bőrirritáló, így Paula a kerülendő összetevők közé sorolja. Kis mennyiségben a magas C-vitamin tartalmú termékek stabilizásására használják, ebben az esetben (és mennyiségben) viszont nem valószínű, hogy irritál.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.