A fogorvosom javasolta az elmex fogkrémeket, mivel szuvasodásra hajlamosak a fogaim, el vannak színeződve (kávés sárgulás), érzékenység gyakorlatilag mindenre és sajnos öröklött hajlamom van az ínysorvadásra is. Megvettem egy komplett elmex szettet, fogkefe, krém, szájöblítő. Alig éreztem változást, de az tény, hogy a fogaim világosabbak lettek, a kávés sárgulás csökkent. Az érzékenység 1 tubus elhasználása után is ugyanannyira jelen van és sajnos a dentálhigénia után még mindig kell mennem tömésre, mert bár nem vagyok édesszájú (van, hogy hónapokig nem eszem édességet), a fogaim nagyon gyorsan romlanak. Most vettem egy elmex anti-caries professionalt, hátha az jobban gátolja a szuvasodást. Nálam az érzékenység azzal múlt el, hogy a fogorvos betömte a lyukakat. Ennek a fogkrémnek sem az íze nem volt számomra komfortos, sem az állaga (nyúlik mint a gumi), sem a hatását nem éreztem elégnek.
Száraz
| Bőrprobléma:Bőröregedés | Korcsoport:35-44 | 2023. november 28.
Krémkedvelő | Bőrtípus:
Száraz
| Bőrprobléma:Bőröregedés | Korcsoport:35-44 | 2023. november 28.
Családunkba a gyermek már úgy érkezett, hogy régen elköteleződtünk a bio életmód irányába, tehát természetes volt, hogy nála sem jöhet szóba más, mint bio babaápolási termék. Így biztosak lehetünk abban, hogy lenyelés esetén sem mérgezzük fluoriddal. Alaposan, ugyanakkor gyengéden tisztítja meg a pici fogait, ami tény, mert, miután megmostam őket, mindig ellenőrzést végzek. Nem lehet elég korán kezdeni a gondos fogápolást. A foggél kellemes, gyengéd íze miatt szívesen használt termék, hiszen nem csípi, pirosítja ki a gyermekem száját.
Fél évvel korábban jártam fogorvosi fogfehérítésen. Azzal borzalmasan megszenvedtem, fájdalmas kezelés volt (főként a nyakamnak :D) és utána is erős fogérzékenységet okozott, nem beszélve a 8 nap diétáról, ami utána következett. Ja, és ráadásul 25000 ft volt. Ehhez képest a Rapidwhite-ot csak megvettem a dm-ben, olcsó volt, egyszerű a használata (tudtam dolgokat csinálni, miközben bent volt reggel-este) és nagyon szép eredménye lett. Persze a használat alatt betartottam a diétát, nem is gyújtottam rá, stb. Viszont ez nem okozott fogérzékenységet és tudtam azt is szabályozni vele, hogy hol fehérítsen jobban, mert a fogorvos csak az első négy fogamat fehérítette ki alul és felül is, amitől a hátrébb lévő fogaim még sárgábbnak tűntek. Most telt el két hónap a Rapidwhite óta, sajnos a fogaim visszasárgultak, de megyek és megveszem megint, mert nagyon király. :D
Száraz
| Bőrprobléma:Túlérzékenység | Korcsoport:25-34 | 2023. november 25.
Krémkedvelő | Bőrtípus:
Száraz
| Bőrprobléma:Túlérzékenység | Korcsoport:25-34 | 2023. november 25.
Paktált bölcsességfog műtétet követően kezdtem el használni. Kezdetben nagyon erős mentolos íze csípett, de elég jól csillapította a műtét utáni fájdalmat, hatékonyan tisztította a varratszedést követő lyukat is. Valamint hosszú távú használat során sokkal tisztábbnak érzem a számat, a kellemetlen leheletem is megszűnt.
Az ára picit magas, és kár, hogy csak gyógyszertárban kapható, de a hatást látva megérte.
Nos nemrég vettem egy tubussal. Az érzékeny fogaim valóban kevésbé érzékenyek, nyilván nem is vártam, hogy teljesen érzéketlenné váljanak. Fehérítő hatása nem észlelhető, de nem is lesz rosszabb színe a fogaknak, mint azelőtt. Kicsit kevesebb SLS is elég lenne, mert túl erősen habzik. Ami furcsa még a Sensi-Relief-hez vagy az Active-White-hoz hasonlítva, hogy ennek van lejárati ideje, azoknak nincs. Vagyis ez nem tartható el korlátlan ideig, persze kinyitás nélkül értve. Összességében 4 csillagot megér.
Update: eltelt pár év, nemrég megláttam akciósan mindössze 759 Ft-ért. Nos ennyiért nem tudtam otthagyni. Kellemes nosztalgikus emlékeket felidézve újra használni kezdtem. Egyelőre nagyon bejött, jók az összetevők. Újravevősnek érzem.
Hú, ez borzalmas volt... Nagyon csúnyán kiemelte a száraz részeket, szörnyen nézett ki az ajkakon. Szárította is a számat. A kukában landolt, mert ezt senkinek sem szerettem volna odaajándékozni.
Száraz
| Bőrprobléma:Vízhiány | Korcsoport:45-54 | 2023. november 22.
Krémmániás | Bőrtípus:
Száraz
| Bőrprobléma:Vízhiány | Korcsoport:45-54 | 2023. november 22.
Száz éve ezt a típust használom és a nagy lapát fogaimra soha jobbat még nem találtam. 1-2x már elcsábultam, de mindig visszatértem. Nem túl vékony és nem túl vastag a feje. A medium változat pont megfelelő keménységű az ínyemnek. Meglepően sokáig tartja a formáját, tehát ritkábban kell cserélni, bár ez igény kérdése is. Olcsó. Idáig nekem ez a tökéletes fogkefe.
Nagyon vidám színekben lehet kapni, öröm vele a fogmosás. No de hogy ne csak a külsőségekről írjak. Szuperül tisztít, nagyon kellemes a használata, mert nem sérti fel az ínyt szinte masszírozza azt. Nem deformálódnak el a sörték, mint más fogkeféknél, mondjuk meg is kérik az árát. Csak ajánlani tudom.
Nagyon kellemes az íze, nem szeretem a tömény mentolos fogkrémeket. Jól habzik, kellően tisztít és frissít, nem marja szét a szájüreget. Minimális fehérítő hatását észleltem, bár nem használom túl régóta.Öröm kézbevenni, mosolyt csal az ember arcára a színes csomagolás.Praktikus, hogy csomagban utazó kiszerelésben is meg lehet vásárolni így a kis kiszerelés révén kipróbálhatja az ember, hogy melyik íz válik be neki az legjobban és beszerezheti abból a teljes kiszerelést. Az ára picit húzós, de mindenképpen megéri.
Elmex Sensitive Professional Repair & Prevent Fogkrém
Blend-a-med 3D White Pearl Glow Fogkrém
Imadtam! Izre, allagra tokeletes. Az elso fogkrem aminel tenylegesen eszrevettem a feherito hatast, nem is kicsit.
Biola Herbal Fogápoló Gél
Rapid White Fogfehérítő Rendszer