KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Bigris

adatok

3920 pontRegisztráció dátuma: 2015. május 26.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: -

3920 pontRegisztráció dátuma: 2015. május 26.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: -

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 131 eladás
  (99 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 137 vétel
  (123 vélemény)
Megnézem

103 VÉLEMÉNY

Novaya Zarya Krasnaya Moskva

Novaya Zarya Krasnaya Moskva
2021. március 6.

Olvasgattam az előző hozzászólásokat. Ma sikerült hozzájutnom egy vintage 30 ml-s üvegecskéhez. Ahogy néztem, az 1970-es évekből származik. A kolléganőim egész héten várták, hogy megérkezzen, már alig bírták kivárni, hogy érte menjek a postára. :-) Nem akart megérkezni, napokig mozdulatlanul állt a postai nyomkövetés szerint. Mondtam is a kolléganőknek, biztos eltört az üveg, figyeljék a híradót, ha látják, hogy vegyi fegyvert találtak és kiürítettek egy postahivatalt, ez lesz az. :-) Félretéve a viccet. Én is kíváncsi voltam rá. Nem ismertem. Az én gyerekkoromban nemhogy ezt, még parfümöt sem használt senki a környezetemben. Az üvegcse öntős, nem fújós.Egy picit kifolyt a csomagolásban. Szerencsére az eladó körbetekerte papírral, ami felszívta a parfit. Már a csomagoláson keresztül sejlett az illata, úgy kifejezetten kellemes volt. L'Air du Temps féle szegfűt éreztem ki belőle. Az eleje kellemetlen. Nehezen hiszem el, hogy nincs benne aldehid. Aztán egy szegfűs, nagyon púderes illat lesz belőle. Tudtam, hogy valamire hasonlít, amit ismerek.Aztán beugrott: Molinard Habanita. Ez a kettő egy vonal. A Habanita nekem nem füstös, hanem púderes vanília. A VM púderes vaníliás szegfű. Sehol sem találtam közvetlen említést arra, hogy ez a két illat hasonlítana. Mindkettőnél megemlítik viszont a L'Heure Bleue kapcsolatot, hasonlóságot. Bingó!!! Csak nem csalt az orrom. Tehát mégis kell hasonlítsanak egymásra. Erős illat valóban, de mértékkel alkalmazva egyáltalán nem olyan elborzasztó, mint amilyennek mondják. Régimódi és nagyon púderes illat az is biztos. Akár a Habanita. Tekintve, hogy én a Habanitát sem szeretem (a Habanita L'Espritet viszont nagyon), ezért egy hármast kap tőlem. De nem érdemli meg, hogy lekontármunkázzák hamár a Habanitát és a L'Heure Bleue-t sem kontármunkázza le senki.

Zara A Sweet Pastry In Paris EDP

Zara A Sweet Pastry In Paris EDP
2021. március 2.

Ma érkezett meg egy kedves KM-estől egy üveggel. Az állítólagos Casamorati Lira-hoz való hasonlósága miatt voltam kíváncsi rá. Azt kell mondjam a legcsekélyebb hasonlóságot sem találok a két parfüm között. Nem is értem az összehasonlítást. A Sweet Pastry nekem inkább a Shay & Blue Salt Caramel jó sok citrommal. Rákerestem érezte-e még valaki ugyanezt. Külföldi vélemények között aztán szintén megtaláltam a citromos Salt Caramel asszociációt. Végül is, ha sokat szagolgatom, akkor akár egy nyers citromos sütemény tésztát is bele tudok képzelni, de nekem akkor is inkább citromos-karamellás illat. Közben összehasonlítottam a két illatot párhuzamosan. Egymás mellé fújva nem annyira nyilvánvaló a hasonlóság, rengeteg különbség van közöttük. A Salt Caramel sokkal kifinomultabb, popcornos-tonkás-szantálos és nincs benne citrom, a Zara amolyan baltával faragottabb rengeteg vaníliával és citrommal, de a popcornos-karamellás érzés számomra hasonló a két parfümben. Nem rossz parfüm, főleg az akciós áráért. Csak nem az, amit vártam. De ez nem az illat hibája. Mivel nem szerelem, ezért nem kap tőlem öt csillagot.
Aki nem kedveli az émelyítően édes illatokat, az ne vegye.

Casamorati 1888 Bouquet Ideale

Casamorati 1888 Bouquet Ideale
2021. január 4.

Sok véleményt kezdek így: "Először nem tetszett". Ez a vélemény is így kezdődik. A mintácskából először fölkenve maszkulinnak tűnt. A guajakfa szerecsendió párosnak tulajdonítom ezt a hatást. Eddig minden guajakfás illat túl maszkulin volt nekem. Meg is lepett, hogy a kiírás szerint ő női illat, nem uniszex. Aztán újrapróbálva valami megfogott benne. Most már tetszik. Ahogy néztem, majdnem az összes jegyét szeretem külön-külön is. A fenti pároson túl a vanília és a szantál dominál rajtam. Régóta kerestem már egy szantálos parfümöt, ami édes, mégsem túl édes. Meglepetésemre én ezt benne találtam meg, pedig elvileg a szantál nem a dominánsabb jegyei között van. Most egy 5 ml-s fújós boldog gazdája vagyok egy nagyon kedves KM-es jóvoltából. Nem fújom minden nap, de hetente legalább egyszer rá kerül a sor. Nem nagyon vagyok oda az illat rétegzésért, de nekem ő nagyon jól harmonizál a Dior Addicttal. Mintegy kiegészítik egymást. Ma alapvetően a Bouquet Ideale-t használtam, de délután nem bírtam ki, fújtam egy kis Addictot is. Nem egymásra, mégis nagyon finom a kettő együtt.
A tartóssága jó közepes. A nap közepén szoktam frissíteni. Főleg az intenzitás kedvéért. Dohány elvileg nincs benne. Amit én olvastam leírást, aszerint dohányvirág van benne. (Persze azért lehet, hogy dohányt is csempésztek bele. ) Mégis dohányos jellegű. Szerintem inkább a fűszerek ( a rengeteg fahéj, a szerecsendió, a guajakfa és a szantál összjátéka adja ezt a hatást. De igazából nem vagyok illatszakértő. Az is lehet, hogy nem így van. Rajtam is száraz púderessé alakul, és ez tetszik. Hiányzott már egy ilyen száraz illat a repertoáromból.
A névválasztás nagyon meglepett, mert ez egy nagyon fás illat. Semmi, de semmi virágos nincs benne, nemhogy virágcsokor. Jobban tetszik, mint a Casamorati sztár Líra, bár már azzal is kezdek barátkozni. A sorozat üvegei pedig egyszerűen gyönyörűek. Nálam megérdemli az öt csillagot.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.