KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Bigris

adatok

2960 pontRegisztráció dátuma: 2015. május 26.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: -

2960 pontRegisztráció dátuma: 2015. május 26.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: -

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 108 eladás
  (84 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 106 vétel
  (95 vélemény)
Megnézem

87 VÉLEMÉNY

Jean Paul Gaultier Classique EDP

Jean Paul Gaultier Classique EDP
2020. június 28.

2019. szeptember 17.: Egy éve még ki nem állhattam a Classique-t és a flankereit. Elviselhetetlenül narancsvirágos volt számomra mind. Aztán az egyik nagyon kedves KM-es eladótól kaptam egy edt mintát kora tavasszal. Ééééés tetszett. Rákattantam. Édes, púderes, vaníliás, narancsvirágos. Aztán végigpróbáltam megint az összes elérhető verziót a M-ben. És az edp jobban tetszett, mint a sima Classique. A többi nem nagyon tetszett még mindig. De ez! Elvarázsolt! Kb. két hete vettem meg egy kis üveggel. És imádom!!!! :-) Ahogyan előttem is írták. Vaníliás, rumos púder. Isteni. Ha így haladunk, gyorsan ki fog ürülni a kis üvegem. Nekem egyáltalán nem nyanyás, ellenkezőleg nagyon finom és nőies. De az is igaz, hogy én a 40-es korosztályt erősítem, nem a 20-asat. Ahogy nézem itt a KM-en is főleg a 30-as és afölötti korosztálynak tetszik. Valószínűleg meg kell érni erre az illatra.

Up 2019. október 14.: nem tudom, hogy az orrom csal-e meg, vagy tényleg ilyen hamar elmegy az illata, de 2-3, maximum 4 óra múlva már semmit nem érzek magamon. Lehet, hogy a melegebb időt nem szereti, vagy a gyártó változott (2016-ban változott a gyártó egyébként), de régebbi hozzászólásokban azt írták nagyon tartós, újabbakban már olvastam azt, hogy nem nagyon. Nyilván függ a bőrkémiától és időjárástól is. Most melegebb van, lehet nem szereti a 25 fokot, az a probléma. Nyilván még majd tesztelem hidegben is.

Up Up: Az orrom csalt meg. Nem volt tökéletes a szaglásom, ezért vegyi támadásnak tettem ki a kollégáimat. Fújtam egyfolytában. Amikor rendbe jött a szaglásom rájöttem, hogy nagyon erős és tartós. Nem kell 3-4 óránként frissíteni, csak ha el akarunk üldözni magunkat magunk mellől!

Lancôme La Vie Est Belle Intensément EDP Intense

Lancôme La Vie Est Belle Intensément EDP Intense
2020. június 25.

Laracroft férjével egyetértve, ő nekem is olyan mindent IS magamra fújok parfüméria illat, de nekem jó értelemben. :-) Amikor először próbáltam, február vége volt. A kabátom ujjára fújtam. Nem voltam elájulva tőle. A nyitása túlságosan hasonlított a La Nuit Tresorra, amit annyira nem kedvelek. A málnás illatokkal is hadi lábon állok, emellett "12 egy tucat"-nak éreztem. Aztán az idő haladtával a La Nuit-os fejillat elillant, és átváltott egy púderesebb, sőt kifejezetten púderes málnás-virágos vonalra. Ez viszont már bejött. Egész nap szagoltattam a kabátom ujját, de szaglászás nélkül is beburkolt az illat. Egy hétig biztosan bírta a kabátomon. Imádtam. Február óta többször meglátogattam őt a M-ben, és vártam türelmesen, hogy jó áron hozzá tudjak jutni egy példányhoz. Ez most sikerült. Köszönöm a szenzációs eladómnak. :-)
Két napja reggel, munka előtt érkezett meg hozzám. Az irodában rögtön magamra is applikáltam. Nem telt el sok idő, az egyik férfikollégám megkérdezte nekem van-e ez a nagyon finom illatom. Aztán megállapította, hogy igen. Alig győzte mondogatni, hogy ez milyen finom. :-) Eddig három parfümömet dícsérte meg férfiember. Az egyik ez volt, a másik a sima LVEB, a harmadik az Armani Si Fiori.
Bár illatában egyáltalán nem hasonló, erősségében vetekszik az anyaillattal. Nagyon tartós, egész napos illat. Frissítés nélkül is elég két fújás egész napra, és elég ahhoz, hogy a a munkahelyemen a kollégák még délután is finoman érezzék, hogy a folyosón előttük jártam pár perce. Azt gondolom egy 30 ml-s is nagyon sokáig elég.
30 fokban már nem biztos, hogy használni fogom, max légkondis irodában. Nem azért mert gejl vagy túl édes lenne (édes, de közel sem olyan édes, mint az anyaillat), egyszerűen azért, mert érzésem szerint jobban teljesít huszonfokban. 30 fok körül kevésbé érzem magamon, szinte nem is érzem, míg ha hűvösebb helyen vagyok, azonnal körbeölel az illat. Az anyaillathoz nekem semmiben sem hasonlít. Ez az első LVEB flanker, amiben egyáltalán, de egyáltalán nem érzem az anyaillatot. Lehet, hogy ez fog változni, ha kicsit többet használom. Számomra az Intensément sokkal teltebb a jegyekben. Az anyaillat számomra "laposabb", sokáig nem is bírtam elviselni. Ma már megszerettem, mégis sokszor a sima kristálycukor jut róla az eszembe, pedig tudom, hogy nagyon sok illatjegyből áll ő is. Valahogy sokszor nem érzem benne a jegyek orgiáját, a csúcsot a grafikonon. Az Intensément változatban érzem. Egyszerűen nem tudom hogyan magyarázzam el.
Nekem az Intensément öt csillag. Kicsit katyvasz? Igen. Kicsit szintetikus? Igen. De most akkor is jólesik.

Montale Arabians Tonka EDP

Montale Arabians Tonka EDP
2020. június 10.

2020. június 8.: Nagyon kíváncsi voltam rá, de azt hiszem ő volt az utolsó oud-os illat, amit kipróbáltam. Több kísérlet után meg kell állapítanom, az oud nem én vagyok. Nem rossz, mégis távol áll az én szeretett illatvilágomtól. Amiben oud van, abból az illatból én semmi mást nem érzek ki. Mindegyik egyforma nekem. Lehet egymás mellett próbálva feltűnnének a különbségek, de eltérő időben próbálva őket nem tudok különbséget tenni a különböző márkák különböző oud-os parfümjei között. Tom Ford Santal Blush-ában a szantált alig érzem, én inkább Oud Blush-nak hívnám. Guerlain Santal Royal: az én orromnak oud a domináns. Arabians Tonka: Tonka sehol. Csak oud, oud, oud... :-( Az Arabians Tonkával sem vagyunk egymásnak teremtve, pedig a tonkát egyébként szeretem.

Tanúsítom, hogy nagyon erős és nagyon tartós. Órákkal ezelőtt kentem magamra a mintácskámból. Mintha csak most lett volna. :-) Az intenzitás egy cseppet sem csökkent. Már nehezen viselem, közeledik a sikálás pillanata. Hogy szeretném, ha a kedvenceimből pár darab ilyen szillázzsal és tartóssággal rendelkezne. :-) Emellett valahogy őt még az orrom sem szokta meg. Órák óta érzem az illatát ugyanúgy.
Nem tudom lepontozhatom-e azért, mert én nem kedvelem a jegyeknek ezt az összeállítását. Egy négyest kap, mert nem lesz az én illatom, viszont érzik rajta a minőség. Emellett egy erőmű, mégsem süti ki a szaglósejtjeimet, mint pl. az Erba Pura.

Az én véleményem azért ne rettentsen el senkit, mert az oud az én szaglásomat vakká teszi minden más jeggyel szemben. Aki szereti az oudot és a tonkát, érdemes próbát tenni vele.

Up: Két napja kentem kicsit a kezemre. Onnan átvette az illatot a farmer kabátom. Két napja változatlan formában és erősséggel csücsül az illat a kabát ujján úgy könyök tájban, ahol próbáltam a parfit. Sőt, miután felveszem, a kezemen is elég intenzíven érződik megint. Eszméletlen tartós egy illat.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.