KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

emb1p3

adatok

11730 pontRegisztráció dátuma: 2014. június 9.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

11730 pontRegisztráció dátuma: 2014. június 9.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 39 eladás
  (25 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 50 vétel
  (43 vélemény)
Megnézem

250 VÉLEMÉNY

Lush Grass Parfüm

Lush Grass Parfüm
2020. február 13.

A szegény parfümmániás Ormonde Jayne Woman-kopija. (Már persze ha a Lush-t nevezhetnénk olcsónak, de azért távolról sem ez a helyzet.) A OJ Woman füstös-fás, gazdag és szofisztikált fejillatát persze nem hozza, de az iso-e superesen édeskés, frissen vágott fűillatot, ami az OJ leszáradása, és amit olyan szépen beleng az ibolyák összetört szirmainak illata, amelyek valahogy a fűnyíró kése alá keveredtek, hát azt elég pontosan sikerül megidézni. Tartós is, szép is, de persze ha a büdzsé nem szűk keresztmetszet, akkor én az OJ-nél maradnék. Azért a Lush-nak sincs miért szégyenkeznie, ideális tavaszsürgető illat ez.

L'Artisan Al Oudh EDP

L'Artisan Al Oudh EDP
2020. február 12.

Amikor én ezt az illatot először éreztem, akkor épp ösztöndíjas vidéki kamaszlány voltam a nagyvárosban, és arra gondoltam, hogy úristen, mit meg nem tudna velem tenni egy olyan férfi, aki tudja ezt viselni. Tényleg fenevad, de azért nem olyan európai bőrön viselhetetlen, fullasztó arab felhő az Ezeregyéjszakából, csak súlyos, titokzatos és lehengerlő. Kömény, tehát izzadt férfitest szex után, kemény, domináns oud, arrogáns sáfrány, a vanília és a tömjén belső izzása. Ó, és nagyon sok mósusz. A fragranticán a férfi far szagának tökéletes szintetikus leképzéseként dicsérik, maradjunk annyiban, hogy férfihónalj, de milyen vonzó hónalj. Ilyen misztikus és ellentmondást nem tűrő lehet Monte Cristo grófjának szignatúraillata. Egyszer igazán elvihetne vacsorázni az Al Oudh jogos tulajdonosa.

Update: úgy 5 éve írtam az első véleményem, azóta sok víz lefolyt a Dunán, és (túl) sok parfümöt fújtam el. Azóta az Al Oudh-ot abszolút viselhetőnek érzem, rajtam karakteresen, de azért gyengéden orientális, jelzésszerűen ott van a köményes pára, de azért - szerintem - bőrbe simul. Érdemes kipróbálni nőként is, de mondjuk inkább a Traversée du Bosphore-ral kezdjétek, ha még csak ismerkedtek az Artisannal és a Shalimarnál radikálisabb orientálokkal.

L'Artisan Parfumeur Bana Banana EDP

L'Artisan Parfumeur Bana Banana EDP
2020. február 11.

Szerintem ez egy olyan illat, ahol a niche-t kisujjukat eltartó sznobok gyülekezetének tartók és a megrögzött niche-rajongók találkozhatnak félúton. Persze amúgy sem egy Body Shop-jellegű aromás műbanánt vártam, ez mégiscsak az Artisan, a francia parfümgyártás ékköve, de annál is sokkal jobb, mint amit képzeltem róla. Az eleje indolikus, fullasztó jázmin, a banán mintha egyszerre lenne zöld és érett, karamellizált, nem is tudtam, hogy létezik ilyen, és az egész egy kicsit férfiasnak tűnő, levegős pézsmára van letéve. A teljes parfümben valahogy nagyon jól van balanszírozva a letaglózó jázminos-banános, mellkasra nehezedő tömörség, és egy légies, ezt fellazító zöldes, aldehidesnek tűnő tónus (ami valószínűleg nem az, legalábbis nem látom a mindenttudó fragrantica illatpiramisában, de érzetre nekem olyan). Tartóssága az Artisanhoz képest elmegy, de fej- és szívillat orgiája azért gyorsan csendesül.
Ami a koncepciót illeti, az a párizsi kabarékat idézi, ahol a pénzes burzsoázia és az arisztokrácia pezsgőt szopogatott és sokfogásos vacsorákat fogyasztott, miközben Josephine Baker banánszoknyában táncolt nekik a színpadon. Elvileg a '70-es évek jelmezeit kellene idéznie a Bana Bananának, dehát mindenki egyből ugyanarra gondol. (Amúgy, ha már az Artisan is kultúrtörténeti ihletettségű marketinggel operál, akkor végülis ideillik, hogy a Folie Bergere "kreatívja" jelmez-, poszter - és díszlettervezője a harmincas évektől Mihály volt Balassagyarmatról (Michel Gyarmathy), többek között Josephine Baker-ről is csinált plakátokat, érdemes rákeresni a gugliban. Szóval tulajdonképpen az egyik múzsa itt, ha távolról és hunyorogva nézzük :), akkor egy messzire szakadt magyar.)

Az első benyomásom indiánnyári-koraőszi próba eredménye volt, de kiegészítésül hozzátenném, hogy hűvösebb időben egy nagyon korrekt, egyszerű, szép, minőségi gyantás-ámbrás alappá szárad le, kifejezetten van egy lágyabb orientális-fás karakterre jellemző tartása. Nálam négyévszakos. Elég sok Artisanom van fújósban, a világért se adnék túl rajtuk, olyan jól esik egy bosszantó nap után elmerülni bennük, de üvegeset régen nem vettem már, mert gyarló módon szeretem, ha legalább kicsit visszarezeg még délután-este is az illat, amit reggel magamra fújtam, és hát se a gyilkos szillázs, se a masszív tartósság nem jellemző a márkára. Eléggé meg vagyok rökönyödve, de azt kell mondanom, hogy ez banános-ámbrás koktél megér egy teljes üveget. (Amúgy a férjem szerint infantilis illat, de biztos Bana bananának is megvan a véleménye a férjemről :) )

1 MÁRKA

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.