KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Best of Beauty 2019

hirdetés

emb1p3

adatok

9575 pontRegisztráció dátuma: 2014. június 9.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

9575 pontRegisztráció dátuma: 2014. június 9.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 32 eladás
  (20 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 42 vétel
  (32 vélemény)
Megnézem

209 VÉLEMÉNY

Trussardi Sound of Donna EDP

Trussardi Sound of Donna EDP
2019. július 17.

Nem tett rám újabban túl jó benyomást a Trussardi, és nem is feltétlenül azért, mert ezzel a Donnával lekottázta a generikus cukros viŕagot (vagy inkább virágos cukrot). Az a benyomásom, hogy feltett szándékuk a maguk jellegtelen jóízlésével minden vonatra felülni: a Donna a helyes tisztaságillat, amit a minimál szépségrutinnal rendelkező háziasszonyok kérhetnek karácsonyra, van két nem túl radikális, a hétköznapokba is játszi könnyedséggel beilleszthető orientál (Scent of Gold, Amber Oud), egy vastagon rajzolt, szép rózsavíz (valami Rose), meg ez a korrekt mértékben divatos, a CH- és a Gaultier-féle hamar eltelítő és megunható túlzásoktól mentes szacharózfehérvirág. És ezekkel a jellegzetességekkel amúgy tényleg semmi baj: elharapódzó parfümmániámat leszámítva én is minimálrutinú vagyok, parfümöt szeretek kapni karácsonyra, az is jó, ha egy illat belesimul a hétköznapjainkba és kiegészít, de nem ő hord minket, és mellesleg szeretem az orientálokat. De mégis hiányérzetem van, mert azt is igaz eközben, hogy a jóízléstől távol áll a kísérletezőkedv és a vakmerőség, a hétköznapok unalomba is tudnak fulladni, és ne egy ilyen per definitionem léha és élveteg, a Maslow-piramis alsó szintjeire gőgösen legyintő luxuscikk legyen vértelen és mentes a kurázsitól. A három pont a jóízlésnek megy, az se kevés éppen, négy akkor lenne, ha a konkrét zsáner tetszene, az ötért azért kéne valami ötlet.

Trussardi Amber Oud EDP

Trussardi Amber Oud EDP
2019. július 17.

Itt sem kaptam a szívemhez az izgalomtól, de egy szép, korrekt, európai orra komponált, csavarok és komplikációk nélküli komfortorientál, pont az, amit a neve sugall: mély, forró, fás illat, de nem ijesztő, szurkos vagy sötét, az oud nem az az orvosságos, rendelőillatú vadállat, hanem gyengéd finomság lesz a gyantaágyon. Én tömjént nem detektáltam. Hasonló hangulatú a drogériából a Bentely pour homme intense, csak az kicsit spiccesebb, rumosabb, meg a fekete üveges Valentino, de az íriszesen puha. Niche vonalon meg van hasonló kismillió. Nem törném magam érte nagyon, de ha lenne, akkor gyanítom, gyakran fújnám.

Bottega Veneta L'Absolu EDP

Bottega Veneta L'Absolu EDP
2019. július 13.

Az anyaillattal szemben, aki szimplán királynő, a L'Absolu a drámakirálynő. Nem hisztérika, nem úgy értem, de erre a poros, csontszáraz illatra nem lehet nem odafigyelni, megáll tőle a levegő, ha belép a szobába a viselője. Elsőre az volt a benyomásom, hogy mintha az Histoires de parfums Tubereuse Capricieuse-ének - ott ugyan íriszes - sivatagi szárazságát új dimenzióba emelték volna a pacsulis-vaníliás, virágporosan ragadós jázmin hipnotikus kipárolgásával. Sokkal jobb, merészebb, eredetibb, mint az Eau de velours, pedig bizony akkor se ugranék félre, ha azt próbálná hozzámvágni valaki. Immár hivatalos meggyőződésem, hogy a legjobb drogériás illatokat a Bottega Veneta háza táján kell keresni. (Meg a Mugler-nél, de ezt csak a tisztelet mondatja velem, nem a szerelem, mert ő nem stílusom.) Ja, a pórias szempontokról se feledkezzünk el, a szillázs korrekt, a tartósság végtelen. Ordító minőség, nem tudok mást mondani.

1 MÁRKA

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.