KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

emb1p3

adatok

17880 pontRegisztráció dátuma: 2014. június 9.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

17880 pontRegisztráció dátuma: 2014. június 9.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 73 eladás
  (52 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 78 vétel
  (67 vélemény)
Megnézem

354 VÉLEMÉNY

Tom Ford Rose d'Amalfi EDP

Tom Ford Rose d'Amalfi EDP
2022. augusztus 6.

Én nagyon szeretem a rózsákat, de inkább a súlyosabb, pacsulis és/vagy orientálisabb irányt, ez lehet az oka, hogy ezúttal nem sikerült izgalmas, felfejtendő illatrétegek nyomára bukkannom. Friss, a rózsát fellazító, levegőssé tevő citrusakkord és egy púderes, nőies hangulat kísérik a rózsát, ez el is tart elég tisztességes ideig, de ennyi, bezár a bolt. Én a Rose Prickért se vagyok oda, úgyhogy maradok a fás akkordok köré építkező Tom Fordoknál, meg a Tuscan Leathernél, aminek eredetijéből és másolataiból is elfújkáltam pár üveggel. (A másik két új rózsát amúgy még megszagolnám, ti hol leltétek fel őket?)

Jeanne en Provence Un Matin Dans La Roseraie

Jeanne en Provence Un Matin Dans La Roseraie
2022. augusztus 6.

A rózsa meglepő módon csak másodhegedűs az illatban, gyöngyvirágos, szappanos, opálos, jólnevelt tisztaságillat ez, álmodozó, ártatlan felsőközéposztálybeli lányoké a Jane Austen-regényekből, akik reggel kimennek a rózsakertbe álmodozni, elképzelni, hogy madáralakban elrepülnek az esti bál kényszerű kötelezettségétől, mert tudják, hogy az apjuk által kijelölt, karótnyelt, kamaszbajszos fiúkkal kell kitölteni a táncrendjüket, és nem a jóképű katonatisztekkel. A csomagolás is nosztalgikus hangulatú a női profillal és a bordázott üveggel. Nem egy különleges illat, de minden gyűjteményben elfér egy ilyen, ha többre nincs is szükség.

Lush The Smell Of Weather Turning

Lush The Smell Of Weather Turning
2022. augusztus 5.

Évek óta kíváncsi voltam rá, de nem mertem vakon megrendelni, mert egy Lush illattal se jutottam még el odáig, hogy tényleg hordani lenne kedvem, aztán véletlenül belefutottam végre Helsinkiben. Szép illat, de összességében inkább a copywriter teljesítménye fogott meg, nem a parfümőré. A neve jól tükrözi azt a 180 fokos hangulati váltást, ami a leszáradás során végbemegy, ahogy az illat megszelídül. Amit érezni vélek, az csak részben tükrözi az illatpiramist: szinte fullasztó nyírkátránnyal és lassan, fokozatosan erősödő mentával nyit, el tudom képzelni, ahogy vizes fából próbálnak tüzet rakni a vihar elől az erdei menedékbe szorult utazók, és a füst ellepi a szűkös, rég használt szobát, hogy aztán az ajtón beáramló, párás, hűs levegő kiszellőztesse azt. Ahogy felszárad a vihar után, kialakul egy lassú, lágy, mézes, viaszos alapillat szénaboglyával. Füstölősnek én nem érzem ezt az alapot, a viaszgyertyánk kanóca nem füstölög, talán az első stáció füstösségére gondolt a költő. Csak oda térek vissza, hogy szép, talán nem annyira természetillat, annál sokkal absztraktabb. Áhítozni viszont ezután sem fogok.

1 MÁRKA

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.