KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

fenyecset

adatok

910 pontRegisztráció dátuma: 2016. január 21.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 45-54

910 pontRegisztráció dátuma: 2016. január 21.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 45-54

20 VÉLEMÉNY

Hermès Terre d'Hermès EDT

Hermès Terre d'Hermès EDT
2019. február 25.

Erről a parfümről nehéz újat írni, úgyhogy nem is törekszem erre. Ha tizenöt évvel ezelőtt illatoltam volna, nem biztos, hogy bekerült volna a gyűjteményembe. Azonban túl a negyvenen, elkezdtem valami érett, mélységet és magasságot, természeteset és nemeset, erőt és intelligenciát egyaránt magában hordozó kompozíciót keresni. Aztán szer-encsés, ihletett illatminta rendelés során eljött hozzám Hermész mágikus illat-szere. Igaz, először a 2009-es EDP verziót rendeltem meg, ami talán még erőteljesebb, még töményebb, de aztán elmentem egy illatszerboltba és kipróbáltam a nagy klasszikust is, azaz a 2006-ban kiadott EDT-t.

A tesztcsík amit magammal hoztam, még napok múlva is erőteljesen illatozott, természetesen akkor már csak a mély, fás-vetiveres, földes jegyek voltak érezhetőek. Annyira lenyűgözött a kompozíció érett egyszerűsége, mely illatjegyeiben valóban magában egyesíti a földet és az eget, az erőtől duzzadó természetet és az érett, nemes, kifinomult emelkedettséget, hogy megvásároltam magamnak ezt a gyöngyszemet. Erre a parfümre meg kell érni, nem tudok mást mondani, és ezzel senkit sem szándékszom megsérteni. Természetesen ahogy a magyar mondja, „de gustibus non est disputandum” - és ez érettség ide vagy oda továbbra is érvényes, minden illatra, kompozícióra, parfümre és egyebekre. A feleségem is igen hamar felfedezte rajtam ezt az illatot, és kedvére valónak találta, ami tovább növelte számomra Hermész nimbuszát.

Elfogult lennék? Lehetséges :) Zseniális kompozíció, az egyszerűség és a nagyszerűség, az erő és az intelligencia találkozása és ötvözete, ráadásul erőteljes, mégis rafináltan férfias karakterét mindennemű állati jegyektől mentesen éri el, ami még különlegesebbé teszi a maga nemében. Az utóbbi évek nagy revelációja ez a parfüm, szerény gyűjteményemben. Csillagos tízes :)

Bourjois Masculin Ouragan EDT

Bourjois Masculin Ouragan EDT
2018. július 17.

Vakvásárlás eredményeként jutottam birtokába ennek a rejtett kis gyöngynek. Amikor először beleszimatoltam az illatfelhőbe, érdekes képzettársítások jelentek meg az elmémben. Aztán a homlokomra csaptam: igen, megvan, az Axe Wild Musk egy későbbi rokonával van dolgom. A nyolcvanas években népszerű, ma már rég nem gyártott illatszer talán ismerős egyeseknek, nekem az egyik nagy kedvencem volt anno, ám ez a Bourjois parfüm annál kifinomultabb, lágyabb, de mégis férfias, karakteres.

A szantálfa erőteljesen dominál benne, lágy, krémes finomság jellemzi az egészet, jól megspékelve finom fűszerekkel, mint a szegfűszeg és a vanília, de a narancs és a mandarin is szépen muzsikál benne, belesimul az összképbe a cédrussal egyetemben. Én más illatjegyet nem igazán tudok markánsan elkülöníteni, a többi inkább kísérő, kiegészítő jellegű. Meglepően érett, harmonikus kompozíció, és bár számomra nem létezik olyan, hogy "az árához képest", mégis azt kell mondjam, ilyen kvalitású illat simán elmehetne magasabb árfekvésben is. A tartósság pár óra, végül is egy EDT-ről beszélünk, így akit ez zavar az vagy ne vegye meg, vagy vigye magával az üveget.

A parfüm alkotója Francois Demachy, és véleményem szerint sikerült neki egy alsókategóriás gyöngyszem létrehozása. Persze ízlések és pofonok. Számomra ez az illat kifinomultságot tükröz, nem erőszakos, nem agresszív de mégis egyértelműen férfias jelenléttel és jelleggel. Azoknak ajánlom, akik ízlése nem a mai trendekhez igazodik, és túl vannak a harmincas éveiken.

Denim Original EDT

Denim Original EDT
2018. július 13.

Nagy klasszikus a Denimtől. Igazi túlélő a mai világban, ahol minden parfüm folyamatos átszabásra kerül, és lassanként belehal a szabványosításba. Intenzív, karakteres, erőteljes férfiillat, mindennemű uniszex-vattacukor jellegtől mentesen. A friss, élénk, tömjénes-fás illatkarakter erőteljesen jelen van mindvégig, a tartóssága megfelelő, a kompozíció pedig - az én érzékelésem szerint - nem változott számottevően a megjelenése óta sem, ami nagy szám a mai világban. A klasszikus, kissé nyers, erőteljes és lekerekítetlen férfiillatok kedvelőinek ajánlom, azoknak, akik az őszinte egyszerűséget értékelni tudják egy parfümben.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.