Formidable

adatok

3150 pont

Regisztráció dátuma: 2017. június 17.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Pattanások (acne)
Korcsoport: 18-24

3150 pont

Regisztráció dátuma: 2017. június 17.
Bőrtípus: Kombinált

139 VÉLEMÉNY

Evy Sunscreen Mousse SPF50

Evy Sunscreen Mousse SPF50
2023. október 23.

A Kids verzió SPF 30-as és SPF 50-es változatát, illetve a Daily Defense SPF 50-est (nude flaklonos) próbáltam eddig, és összességében az SPF 50-esek közül ezt találtam ár-érték arányban a legjobbnak (ha pedig az összeset nézem, a Kids SPF 30-as a befutó).
Használatakor arra kell nagyon figyelni, hogy először mindig rázzuk fel (!), majd függőlegesen (!) lefele tartva, lassan nyomjunk ki belőle kb. egy golflabdányi adagot (ez a mennyiség a gyártói ajánlás arcra + nyakra). A felrázásra és függőleges tartásra a hajtógáz miatt kell ügyelni, különben a végén hiába marad a flakonban termék, nem marad hajtógáz, ami a kifújást és a habos állagot biztosítja, így pedig sok mehet kárba. A lassú, finom nyomásra pedig azért érdemes figyelni, mert könnyen megszalad az ember keze - bár akkor legalább fixen felkenjük a szükséges mennyiséget. :D Kellhet egy kis idő, amíg az ember megtanulja használni, mert ez a hab állag nem annyira kézenfekvő, mint egy sima krém vagy krém-gél, illetve egy kicsit tart tovább is tarthat eldolgozni, mint más fényvédőket, de megéri (a legtovább egyébként a Kids verziót tartott eldolgozni, a leggyorsabb pedig a Daily Defense).
Nem hagy fehér nyomot és nem is "morzsálódik". Tapasztalataim szerint sminkelni is szépen lehet rá, bár alapozót, korrektort nem használok, csak por állagú termékeket.
A finishe a Kidshez áll közel, csillogó, zsíros kinézetű magában, így le szoktam púderezni. Ha van lehetőségem a felvitele után több időt várni (kb. min. 30 perc), esetleg még primert is teszek rá, akkor a legszebb, és elég tartósan le is mattul. A használat kellemességét illetően egy középutat jelent számomra az SPF 50-es verziók közt: a Kids túlságosan ragacsos számomra, zavart, hogy mindig hozzáragadt a hajam, a Daily Defense pedig szuperül működött a bőrömön, ragacsosság nélkül. Ezt valahová a kettő közé tudnám besorolni: ehhez is hozzá tudnak tapadni a hajszálaim, de lényegesebb kezelhetőbb, mint a Kids (ill. púderrel kordában tarthatóbb).
Ami az ár-érték arányt illeti, ahogy korábban is említettem, az SPF 50-esek közt nyertesként kerül ki számomra: a Kids SPF 50-es és a Daily Defense SPF 50 ugyanannyiba kerül, viszont előbbi dupla akkora (150 ml) mint az utóbbi (75 ml). Ez a verzió olcsóbb némileg és 100 ml van benne. A Kids verzió 1,5 évnyi folyamatos használata után most valami könnyebben kezelhetőre vágyok, így maradt ez és a Daily Defense. Mivel árban-mennyiségben ez a kedvezőbb, és kellemesebb, mint a Kids, így ezt veszem újra, mikor a Daily Defense-t épp nem engedhetem meg magamnak.
Az 5 csillag egyébként így is jár ezeknek a fényvédőknek, mert egyelőre még csak nem is találkoztam olyan termékkel a piacon, ami fel tudja venni velük a versenyt, illetve a maguk bizonyítottan min. 6 órás (!) tartósságával és vízállóságával.

Evy Daily Defense Face Mousse SPF50

Evy Daily Defense Face Mousse SPF50
2023. október 23.

A Kids verzió SPF 30-as és SPF 50-es változatát, illetve a sima (narancssárga kupakos) SPF 50-est próbáltam eddig, ezekhez viszonyítva pedig határozottan ez volt a kedvencem.
Ami a használatát illeti, arra kell nagyon figyelni, hogy előbb mindig rázzuk fel (!), majd függőlegesen (!) lefele tartva, lassan nyomjunk ki belőle kb. egy golflabdányi adagot (ez a mennyiség a gyártói ajánlás arcra + nyakra). A felrázásra és függőleges tartásra a hajtógáz miatt kell ügyelni, különben a végén hiába marad a flakonban termék, nem marad hajtógáz, ami a kifújást és a habos állagot biztosítja, így pedig sok termék mehet kárba. A lassú, finom nyomásra pedig azért érdemes figyelni, mert könnyen megszalad az ember keze - bár akkor legalább fixen felkenjük a szükséges mennyiséget. :D Kellhet egy kis idő, amíg az ember megtanulja használni, mert ez a hab állag nem annyira kézenfekvő, mint egy sima krém vagy krém-gél, illetve egy kicsit tart tovább is tarthat eldolgozni, mint más fényvédőket, de megéri.
A finishe számomra enyhén olajos érzetű, de a hangzása ellenére egyáltalán nem kellemetlen (még zsíros bőrrel sem). A másik két formulához (Kids és sima) képest ezt éreztem a legkellemesebbnek a bőrömön, és nem is volt olyan ragacsos, mint a "testvérei". Az újrakenés sem macerás, gond nélkül fel tudom vinni a púderezett arcomra a második adagot is, eloszlatni, majd újrapúderezni. A lemosása sem okozott sosem problémát szépen lejött olajos lemosóval (Skintegra Atomic), duplatisztítással.
A kellemes használat miatt abszolút ez lett a kedvencem a termékcsaládból, egyetlen hátulütője az ára: a Kids SPF 50-es ugyanennyibe kerül, viszont dupla ekkora, míg a sima SPF 50-es olcsóbb némileg és 25 ml-rel több van benne. Ez a 75 ml emlékeim szerint kb. 2 hónapig volt elegendő nekem, így viszonylag gyakran kellene újravenni. Emiatt állandó használatra sajnos nekem nem fér bele, és ár-érték aránya miatt inkább a sima mellett döntöttem, de ha megtehetem, legszívesebben ezt a verziót választom.
A márka védői pedig számomra verhetetlenek más fényvédőkhöz viszonyítva a maguk bizonyítottan min. 6 órás (!) tartósságával és vízállóságával. Még csak nem is találkoztam olyan termékkel a piacon egyelőre, ami fel tudja venni velük a versenyt.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

2022. július 17.:
Testre használva több célra is tesztelgettem, ezek közül amikre bevált nekem:
- "Száraz" bőr: Évek óta küzdöttem azzal, hogy a radírozás (és a testápolózás) ellenére is szárazak a lábszáraim télen-nyáron, pontosabban törölközés közben mindig észrevettem, hogy látványosan ledörzsölődnek róluk az elhalt hámsejtek és kisebb csomókban felgyűlnek. Miután elhagytam a cukros bőrradírt, és helyette ezzel kezdtem el rendszeresen hámlasztani (majd testápolózni), megszűnt ez a probléma, azóta szép simák a lábaim. :)
- Backne/háton lévő acne: A backne-mmel is hatékonyan leszámolt egy jó tusfürdő rendszeres használatával kiegészítve (Babydream Extra Sensitive Dusche & Shampoo).
- Testszag ellen: Használgattam időnként hónaljon is (a pH-ja miatt ugyanis segít a szagokat okozó bacik ellen küzdeni), arra is bevált, de mivel kicsit macerásabb volt felvinni, mint a dezodort, így annyira nem vált rendszeressé a használata.

Amikkel pedig nem ért el látványos eredményt:
- Szőrtüszőgyulladás: Nagyon hajlamos vagyok szőrtüszőgyulladásra, sajnos ebben valahogy a hámlasztás sem nyújtott egyelőre segítséget, de még próbálkozok kitartóan. :(
- Hajápolás: Próbáltam hajvégekre is hajmosás előtt Okosszépség tanácsára, ott viszont nem fedeztem fel semmilyen hatást (hozzáteszem, nem tudom, mennyire kellene látványosnak lennie az eredménynek, vagy mennyi idő után lenne az, de sokaknak azonnali hatás (is) volt, nálam pedig rendszeres használat után sem volt változás). >> 🆙 Update ehhez a ponthoz alul!

Összességében nekem testre egy nyerő termék még így is, biztosan újra fogom venni. Egyetlen hátránya, hogy fényérzékenyít, így nagyon komolyan kell venni mellette a fényvédelmet, ami a testem esetében nálam még nem teljesen a mindennapok szerves része (későn kelőként a teljes testre kiterjedő fényvédőzés nem mindig fér bele a reggeleimbe, plusz még keresem a tökéletes testre való fényvédőt is), így nyárra hanyagolom inkább (hiányzik is a backne miatt :().
Emellett fontos infó, hogy okosan kell használni, mert ez egy erősebb hámlasztó - ugyanúgy fokozatosan kell felépíteni a használatát testen is, ahogy arcon. Arcra nem is tettem még, mert egyelőre nem tartok ennél az erősségnél, testen viszont nekem kezdettől fogva rendben volt, nem csipkedett vagy ilyesmi, viszont azért érdemes óvatosnak lenni, nem mindenki bírja ugyanígy használni.

🆙 Update (2023. október 23.):
Hajon egyenesen imádom! Hajmosás előtt szoktam felvinni, a végekre koncentrálva, de a hosszra is (hajtőre, fejbőrre nem), majd olyan 15 percre rajta hagyom, mielőtt megmosnám. A könnyebb adagolás érdekében mindig áttöltök belőle egy keveset egy utazós szett spriccelős flakonjába. Mióta ezt használom minden hajmosásnál, a hajvégeim közel sem töredeznek annyira, mint korábban, plusz a vékonyszálú hajam sem töltődik fel olyan könnyen és kezd el égnek állni. Imádom, mivel a hajamra sok fogy belőle, már sokadjára veszem újra. :D