KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

lazolkov

adatok

11390 pontRegisztráció dátuma: 2016. október 3.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 45-54

11390 pontRegisztráció dátuma: 2016. október 3.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 45-54

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 60 eladás
  (39 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 38 vétel
  (31 vélemény)
Megnézem

228 VÉLEMÉNY

Zoologist Bat 2020 EDP

Zoologist Bat 2020 EDP
2021. január 17.

A Bat eredeti változatát Ellen Covey készítette 2015-ben, és amivel a Zoologist azonnal meg is nyerte az Art and Olfaction Awards indie kategóriájának fődíját.
Ennek a már szinte sehol sem kapható első verziójú denevérnek a központi illateleme a geosmin volt, amivel egy tökéletes illatos barlang-hatást lehetett kiváltani, már pár cseppjétől is ténylegesen úgy érezhettük magunkat, mintha egy dohos barlangban lennénk.
Nos, ez az érzés 2020-ban tökéletesen átalakult Prin Lomros és Victor Wong együttműködése során.
Ez a denevér már nem egy dohos barlangban lakik, hanem egy pazar ázsiai gyümölcsöskertben.
Az új Prin Lomros-féle denevér intenzív gyümölcsös felütéssel nyílik meg, méghozzá ínycsiklandozó trópusi gyümölcsök illatával.
Ebben az illatkosárban mindent megtalálunk, mi szem szájnak ingere, guavát, marakuját és fügét.
Ehhez a gyümölcsösen virágos orgiához csatlakozik egy nagyon különleges, éjszaka virágzó korál jázmin, mely szép lassan elmozdítja az akkordot egy boldog animális irányba.
Ebben a gyümölcsdenevérben, már szinte nyomát sem találjuk a korábbi nyugat-európai gótikus templomok tornya körül az éj leple alatt surranó, hűvösen félelmetes bőregereknek.
Kifejezetten addiktív illat, óriási amplitúdókkal rezonál a bőrünkön, szinte folyamatosan változik, hosszú órákon át.
Néha felbukkan azért az erdei televény nyirkosabb, trópusi párája, ami valami egészen különleges ásványi minerális hatást kelt.
Elképesztően gyönyörű ez a barlangmentesen gyümölcsös illat.
Prin Lomros filmtudományi tanulmányait követően képezte át magát parfümőrré és napjaink egyik legígéretesebb tehetségévé vált – mindezt egy rövid grasse-i tanulmányúttal és önképzéssel érte el.
Victor 2017-ben találkozott vele először a berlini Art and Olfaction Awardson, ahol mindketten döntősök voltak, Prin a Rosuerrier nevű alkotásával, ő pedig a Civettel.
Prin már itt jelezte neki, hogy örömmel részt venne a Zoologist műhelymunkálataiban, melynek bizonyítékaként át is nyújtott Victornak számos, állatokról mintázott parfümkészítményt.
Őszintesége és tehetsége arra inspirálta Victort, hogy felvegye Prinnel a kapcsolatot, és megkezdődött a közös munka, amihez újabb lökést az adott, hogy 2018-ban ismét mindketten a döntősök között szerepeltek a londoni Art and Olfaction Awardson.
Prin 2 parfümjével is döntős volt (Cigar Rum a Strangers Parfumerie és Morah a Pryn Parfum kötelékében), Victor pedig a Chris Bartlett féle Elephanttal vett részt a seregszemlén.

Antonio Alessandria Dies Aurorae

Antonio Alessandria Dies Aurorae
2021. január 15.

Antonio Alessandria a Fleurs Et Flammes-hoz hasonlóan egy – Catania szülővárosának védőszentjéhez, Szent Ágotához kötődő – gyermekkori emléke alapján építette fel nyolcadik sajátmárkás illatkölteményét, melynek egészen egyedülálló, roppant összetett az evolúciója a bőrünkön.
Az ódon katedrálisok intenzíven átható, szakrálisan ölelkező illata kelti fel először érzékeinket, amit karamellizált olajos magvak – mogyoró, mandula és pisztácia – fenségesen krémes aromái egyensúlyoznak ki.
Igazán mesteri, ahogy a gyantás tömjénnel elvegyülnek ezek a lágy, szinte gyapjasan bársonyos, édes aromák.
A mogyoró pralinés lágyságába a mandula marcipános ínyencsége merül, melyet a pisztácia halványzöld ropogása tesz élettel telivé.
Ezt a káprázatos aromakórust a karamellizált, vadvirágos méz és a méhviasz teszi plasztikussá, amit vaníliarudak nagyon finom és lágy belső nektárja fűszerez.
Mindeközben a napkeleti bölcsek ajándéka, a tömjén folyamatosan biztosítja a misztikus hátteret, cédrus- és szantálfaforgácsok hullanak a tonkabab tejesen csörgedező patakjának habjai közé, igazi illatmágiában lehet részünk!
A gondosan szőtt, léleksimogató illatkompozíció igazán sűrű, melengető akkordok sorozata. Egy pillanatra sem válik sziruposan ínycsiklandóvá, végig meleg, tejszerűen krémes állagú és megnyugtatóan rituális marad.
Antonio inspirációját egy gyerekkori emlék szolgáltatta, amikor egy fiúgyermek elindul a férfivá válás útján, és a szent összefonódik a profánnal.
Szicíliában minden év februárjának első napjaiban Catania védőszentjét, Szent Ágotát (Sant’Agata) – aki egyike annak a hét női szentnek, akik Szűz Mária mellett név szerint szerepelnek a szentmise kánonjában – ünneplik pazar rendezvényekkel, melynek csúcspontja a február 4-én hajnalhasadáskor megtartott „messa dell'aurora” elnevezésű mise. Az egyedülálló esemény ötvözi az odaadást, a folklórt és a hagyományokat.
A tíz év körüli Antonio édesapjával vett részt ezen a misén először, melyen a zsebébe rejtett torrone és olivette – az ünnep tradicionális édességeinek – illata keveredett a templom évszázados fabútoraiba ivódott füstölők és a méhviaszgyertyák mézes kipárolgásával.
A torrone nem más, mint egy különleges habcsók, tojásfehérjével, mézzel és cukorral összedolgozott pörkölt olajos magvak, két ostyaréteg között, melynek szicíliai specialitása, hogy pisztácia is kerül bele jócskán.
Az Olivette di Sant'Agata külsőre úgy néz ki, mint egy zöld olívabogyó, íze és illata azonban a szicíliai cukrásztudomány kvintesszenciája. Az olivette receptje: öntsünk mandulalisztet egy serpenyőbe cukorral és zöld ételszínezékkel, majd apránként adagoljunk hozzá vizet, amíg puha tésztát nem ad, akkor lassú tűzön főzzük 15 percig, folyamatosan kevergetve, végül adjunk hozzá rumot vagy édes likőrt. A kész matériából formáljunk olívabogyó méretű golyókat, hempergessük kristálycukorba és hagyjuk száradni.
Csukjuk be a szemünket, és próbáljunk elképzelni egy olyan zöldes színt, amilyet még sohasem láttunk, utána idézzünk fel hangokat, amelyeket egymás után még soha nem hallottunk; legyen ez a zenetöredék egy liturgikus orgonafutam, melybe egy gyerekdal motívumait szőtték, majd szippantsunk egyet Antonio Alessandria addiktív remekművéből: egy vasárnapi mosoly ereje, ami örökre elkísér és velünk marad!
Szicíliában jártunkkor érdemes meglátogatni Catania szívében, Antonio kultikus parfümbutikját, a Boudoir 36-ot!

Calaj Metaphore Wj EDP

Calaj Metaphore Wj EDP
2021. január 6.

A METAPHORE WJ szürrealisztikusan zöldellő fák nyirkosan földes sűrűjébe vezet, sötéten férfias, bivalyerős addiktív remekmű, amit ki más, mint Miguel Matos alkotott egy varázslatosan attraktív pillanatában.

A döbbenetes erejű akusztikus hallucinációval felérő nyitányban éles bergamott felhőkbe burkolózó gigászi kakukkfű bokrokon gázolunk keresztül, ami kihívó, ugyanakkor roppant eredeti élmény.

A kezdeti hallucinogén szuperdrog látomás rövidesen átalakul, szárított növények édes réti szénájának delejező illata kél fel, izgalmas, édesgyökérre emlékeztető sűrű lehelettel társítva.

Az illat szívében igazi kreatív változás történik: sötétebb árnyalatú, sűrű és vastag textúrájú, markáns illatú, borostyánsárga édes harmatméz vegyül szinte sárosan földes pacsulival, megdöbbentő harmóniában.

Elragadóan magasztos érzés, ahogy a háttérben csordogáló méz és a csatakos pacsuli egybeolvad az antik velúrbőrön, pézsmával és szaftos dohánylevelekkel beterítve egy évszázadok óta elhagyatott erdei romtemplom döngölt földes padlóját, ahol a tömjénnek nyoma sem maradt, csupán a természet mindent leigázó kipárolgása.

Átkozottul gyönyörű, hihetetlenül inspiráló a leszáradás. A természet nyugalomra talál és megpihen bőrünkön, cédrusok halk suhogásán keresztül lopakodunk be az istenek kertjébe…

2020 egyik legizgalmasabb illata...a The Emperor és a Black Beard mellett

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.