Luna1024

adatok

22210 pont

Regisztráció dátuma: 2016. február 12.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

22210 pont

Regisztráció dátuma: 2016. február 12.
Bőrtípus: Kombinált

536 VÉLEMÉNY

Valentino Donna Born In Roma EDP

Valentino Donna Born In Roma EDP
2023. március 29.

Csere útján került hozzám, teljesen ismeretlenül, pedig próba nélkül sose veszek üvegest, csak fújóst. Az internet tele volt vele, ilyenkor elég szkeptikus vagyok, mert legtöbbször "nagyobb a füstje, mint a lángja" szitu lesz belőle, de rossz emlékek miatt szabadulni akartam a másik (egyébként finom) parfümömtől, így elcseréltem.

Sajnos valóban kisebb csalódást okozott, és megállapítottam - immár sokadjára -, hogy ismeretlenül továbbra is max. fújóst szabad vennem. Ez egy finom, nőies, kellemes illat, amiben én az égvilágon semmi, de semmi érdekeset vagy izgalmasat nem találok. Rajtam olyan, mint bármely random minőségibb designer a drogéria polcáról, beleolvad a szürkeségbe. Megszokott gyümölcsös-virágos illat (jázmin + piros bogyók), egy adag vanília, amitől közepesen édes, és én púderesnek érzem, de nem olyan poros-fullasztó kozmetikum púder ez, hanem annál légiesebb. Mások szerintem ettől érzik vattacukrosnak, de ha valaki erről a Pink Sugar-ra asszociálna, annak mondom: nem olyan. :)
Nagyon nőies és kortalan, minden alkalomra passzol, nehéz elképzelnem, hogy kifejezetten utálni lehetne. Az üvege igényes, a tartóssága teljesen jó, érzik is rajtam. Minden szempontból "arany középút", de én sokkal különlegesebbre számítottam, így összességében nem értem a hype-ot.

Paradox módon mégis van benne valami szerethető: többször gondoltam arra, hogy eladom/elcserélem, aztán valamiért mindig meggondolom magam, használom két napig, majd ugyanúgy nem nyúlok hozzá több hétig. Ez a séma hónapok óta, és nem jutok vele dűlőre. A cserét egyáltalán nem bánom, de nem csodálkoznék, ha tőlem is máshoz kerülne egyszer, mert egyáltalán nem "én-illat" igazából.

Laneige Cream Skin Refiner

Laneige Cream Skin Refiner
2023. március 28.

Szkeptikus voltam: ez is egyike az "agyonsztárolt" kencéknek, és mostanában sokszor ért csalódás ilyen téren.
De nagyon megszerettem! :)

Őszintén: ha kombinált/zsíros bőröm lenne, valószínűleg nem tetszene és lepontoznám, de a bőröm jelen állapotához pont ilyet kerestem. Tretinoint kezdtem használni pár hónapja, a bőröm száraz, érzékeny, hámlásra hajlamos, szóval minden, ami hidratál, és minél jobban, az jöhet.

Egy teljes üveget elhasználtam, napi kétszer, az utolsó cseppig. Fehéres-tejes, nagyon folyékony állagú cucc, adagolni elég nehéz. Nekem a legideálisabb az alkalmanként 4-5 csepp (arcra, nyakra, néha dekoltázsra).
Az INCI gyönyörű, illat- és alkoholmentes. Nincsenek benne túl izgi összetevők, de toniknál nem is várom, talán jobb is így, mert sok mindennel kombinálható. A jelenleg nagyon érzékeny bőrömet soha (!) nem irritálta, nem csípte még a szememet sem!

A hatását imádtam: azonnal táplálta a bőrömet, a szárazságot rögtön és nagyon látványosan megszűntette. A tenyeremen és az arcomon is hagyott egy picit zsírosabb réteget, nem "nyomtalanul eltűnős", ez nem biztos, hogy mindenkinek komfortos lesz. Amint beszívódott rendesen, eltűnt a fura réteg. A többi kencével jól működött. Nem zsírosított a szokottnál jobban, és pattanásokat sem okozott, pedig tartottam ettől.

Tonikként és arckrémként is ajánlják, én csak tonikként használtam, a krém funkciót nem tudom elképzelni, hogy tölti be...

Pár hete elfogyott, most tonik nélkül vagyok, és egyértelműen érzem a hiányát. Küzdök a szárazsággal, gyakoribb a hámlás, a bőröm kevésbé rugalmas. Hidratálás terén nekem rengeteget segített!
A 150 ml pár hónapig volt elég, StyleVana-ról rendeltem, kb. két hét alatt itt volt. Sajnos nem olcsó, de több kiszerelésben is kapható, a pici 25 ml-s talán itthon is, érdemes azzal próbálkozni először.

Van neki Mist (spray) verziója, meg egy új Cream Skin Refiner+ is, az előbbi nem nagyon érdekel, az utóbbi annál inkább. Ezt a sima Cream Skin Refiner-t 100 %, hogy újraveszem még!

Száraz bőrre tudom ajánlani, pl. hasonló helyzetben lévőknek (tretinoin mellé), normál bőrre is okés lehet, de kombinált/zsírosra személy szerint nem javaslom, főleg nem tavasszal-nyáron.

Zara Ebony Wood EDP

Zara Ebony Wood EDP
2023. március 8.

Három Zara illatot próbáltam, évekkel ezelőtt. Tök ugyanolyan illatuk volt különböző összetevőkkel, és kb. fél órát tartottak a bőrömön. Erről is ezt gondoltam, de ősszel, miután hetekig nézegettem az egyre gyűlő, max. pontos véleményeket, szereztem egy 10 ml-s fújóst.

A rajongás teljesen megérdemelt: ez az illat nagyon szép, különleges, egyedi, és EZERSZER minőségibb/drágább illat benyomását kelti, mint amire az ára alapján számítottam! Vannak fázisai, nem lineáris, az elejétől kezdve változik. A kifújás utáni rész is tetszik, de kb. fél óra után jön az, amit a többiek is írnak, és amit annyira szeretek. Rózsaszín borsos, picit fás, édeskés (tökéletes arányban, nem gourmand!), valóban kicsit cseresznyés-konyakmeggyes jelleggel, holott az nincs is benne. Néha eszembe jut róla egy finom, fás-cseresznyés illatú sampon vagy testápoló is, mert olyan krémes, bőrbe simuló. A szegfűszeget is érezni, de csak a háttérben - ez jó, mert nem szeretem a szúrósan fűszeres illatokat.
Nekem titokzatos, nem hivalkodó, sejtelmes (!) illat, mint egy szellem. Hol elillan, és akkor alig érzem, majd fordulok egyet, és pulzál a bőrömről, selymesen körbeölel, viszi felém a szél. Szóval tartóssága, hatósugara - ha nem is extrém, de - meglepően jó.
Tökéletesen uniszex. Szeretem az uniszex illatokat, de csak azt, ami tényleg az (vagy egyértelműen női), mert ha elmozdul férfias irányba, nem tudom viselni. Ez teljesen középút, mindkét nem számára egyaránt hordható.
Az üvege is tetszik, nincs sok mondanivalóm róla, de kellemes, letisztult (mint maga az illat), egyáltalán nem gagyi.

Nekem valamiért őszi illat, talán a sejtelmességét kapcsolom össze az őszi borús melankóliával, vagy nem tudom, de ez az egyik, ami rögtön beugrik, ha erre az évszakra gondolok.

Úgy tudom, ez a kollekció a Jo Malone-nal közösen készült, hát nem sok reményt fűztem hozzá, mert se a Zarát nem kedveltem eddig, se a Jo Malone-t (luxusparfümök fél órás tartóssággal...), de ez az együttműködés szuperjól sikerült!

1 MÁRKA

4 ÖSSZETEVŐ