nashko77
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
Korcsoport: | 25-34 |
212 VÉLEMÉNY
Van Cleef & Arpels C.E. Bois D'iris
2022. február 17.Annyira imádnám az írisz illatát... ha 10 percnél tovább megmaradna rajtam :") ez már a sokadik íriszes parfüm, amivel ugyanaz a problémám. Nem vagyunk kompatibilisek egymással, pedig kifejezetten tetszik a Prada iris-ére hajazó füstösség itt is.
Hozzám abszolút nem illik, de annak, aki szereti a rózsát es tartós parfümöt keres, szerintem ez nagyon szép lehet. Le akartam pontozni, mert kicsit unalmas valóban, sokáig csak gyümölcsös rózsa, de aztán most átváltott valami nosztalgikusan aranyos, üde kis illattá rajtam, amiről hirtelen bevillant a mamám virágoskertje gyerekkoromból. Aranyos illat, szerintem. Ajándéknak, blind buynak is jó akár. Nem különleges túlzottan, de finom, legalább nem fullasztóan édes.
Chloé Nomade EDP
UPDATE: akkora illat-szerelem lett, mint anno a Belle d'Opium. És már itt leszögezném, hogy már most nagyon utálom az új flankernek (Naturelle) még a gondolatát is. Már megint a vanília, már megint valami édes jegy, ami uralni fogja az egész illatot, hogy a tömegek felsóhajthassak: "jhaaj, de fini, nagyon nőcis, ez hiányzott nekem az eredetiből, fú, most végre ez is olyan lett, mint a többi 8271830 másik parfüm!!" De jó lenne már végre, ha valaki megállítaná ezt az iszonyat irritáló trendet, mert ha hiszik a gyártók, ha nem, nem csak a cukorkás-édeskés illatok nőiesek, nem annyira ördögtől való illatstílus egy nőn ez a picit maszkulinabb vonal sem, és nem, nem szeretnék következőleg a férfiparfümök polcáról parfümöt választani magamnak, mert az összes, valóban tartós női parfüm egy hasonló kaptafára készült vaníliás-gourmand holmi.
Rajtam is pasis-borotvahabos kicsit (anyukám konkrétan azt hitte, hogy férfiparfüm), de én ezt hihetetlenül imádom! Brutális a tartóssága (8 óra simán), a szillázs pont megfelelő. Engem ez az illat megnyugtat, felfrissít. Valóban a szabadságra asszociálok tőle, egy percig sem nehéz. A moha valami csodálatos varázst ad neki. Végre valami, ami minden egyes fázisában tetszik, jól áll... emellett a Libre van még a listámon, de még az is lehet, hogy erre előbb szert teszek. Akiknek nem jönnek be a mostanság divatos édes parfümök, és kicsit a férfias-uniszex irányba hajlik az ízlésük (és pont nem érdekli őket, mi a férfias meg nőies), azoknak ez egy jó választás lehet. Nekem ez az illat is maga a szabadság. Bravo, Quentin Bisch!