KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Oila

adatok

3810 pontRegisztráció dátuma: 2017. november 2.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: 35-44

3810 pontRegisztráció dátuma: 2017. november 2.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: 35-44

143 VÉLEMÉNY

Rasasi Khaltat Al Khasa Ma Dhan Al Oudh EDP

Rasasi Khaltat Al Khasa Ma Dhan Al Oudh EDP
2020. március 6.

Youtube-on és Fragrantica-n is találkoztam azzal a leírással, miszerint ez az illat spirituális magasságokba emel.... ezért egy erősen oud-domináns illatot vártam, nem utolsó sorban a neve miatt is. De ismét bebizonyosodott, hogy az arab illatok piacán az ár hűen tükrözi, hogy mit várhatunk az illattól. Félreértés ne essék, ez egy nagyon finom és jó minőségű illat, különleges, és kétségkívül ezerszer többet ér, mint sok jóval drágább nyugati versenytársa. De 8000 Ft-ért 50 ml-es parfümben nem fogunk valódi oud olajat találni, vagy ha igen, olyan kis mennyiségben, ami nem válik dominánssá az illatban. Ez a parfüm sokkal inkább fúszeres és virágos-fás, mint kifejezetten oud-os, egyértelműen uniszex, mély, kissé fanyar, és észveszejtően gyönyörű. Nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek, de hardcore oud rajongók ne várjanak sok oud-ot tőle.

Ajmal Mukhallat Shams EDP

Ajmal Mukhallat Shams EDP
2020. február 29.

Az előttem szólók iránti tisztelettel megjegyzem, ez nem tömény oud. Ahogy a neve is mutatja, mukhallat, azaz keverék, amiben van oud is, a virágok és a pézsma, ámbra mellett, de ezen felül is azt kell mondanom, ez az illat nem tipikus oud, hanem csak egyféle indiai, jellegzetesen istállószaggal induló oud köré épülő kreáció, de egyrészt nem minden oud ilyen (szívből ajánlom annak, aki megteheti, hogy egyszer próbáljon ki valódi, nem feltétlenül indiai, hanem thaiföldi, bengál, indonéz, stb. tiszta oudolajokat akár 0,1 g-nyi mintában, hiszen azok olyan potensek, hogy még ennyi is kitart belőlük egy hétig), másrészt a jellegzetes trágyához, istállóhoz, stb. hasonló illatot az oud-on kívül a pézsmának és egyéb összetevőknek is köszönhetjük.

A fenti okoskodás viszont nem változtat persze azon, hogy a nyugati orrnak szokatlan, 99%-nak kellemetlen, viselhetetlen, stb. az illat első egy-két órája. Később ez az állatias jegy lecsendesedik, és egy álomszép, addiktív és szexi illattá szelídülne, ha lehetne belőle olyan keveset fújni, hogy nem taglózna le az erejével. Én úgy tudom - de úgy nagyon tudom és imádom is viselni - , hogy kinyertem belőle 3 ml-t egy kis parfümös üvegbe, onnan már a legkisebb mennyiség nem egy fújás, hanem egy fél csepp, ezt osztom el a pulzuspontokon, így eleve kisebb a hatósugár, intimebb az illatélmény, nem gyilkos.

Összességében szerintem ez a parfüm abszolút méltó a hírnevéhez és álomszép alkotás, de 1. nagyon nyitottnak kell lenni hozzá és kell némi idő, legalább pár nap, míg megszokjuk és értékelni tudjuk, ha még nem volt hasonló egzotikus illattal dolgunk, 2. nehezen viselhetővé legalább annyira a letaglózó ereje teszi, nem is annyira maga az illat. 3. mesésen lehet rétegezni is más, például virágos orientális illatokkal.

Estée Lauder Knowing

Estée Lauder Knowing
2019. november 25.

Hmmm. Nekem ez az illat sokakkal ellentétben nem annyira elegáns és üzletasszonyos/öntudatos, magabiztos/érett nős képeket hoz be, mint inkább a 18-20 évvel ezelőtti önmagamat:) Minden voltam, csak öntudatos, érett, tapasztalatokkal rendelkező nő nem:) Egyetemista, aki végre a szülők látóköréből kikerülve belekóstolhatott az életbe: nappal élvezet volt hallgatni a jó nevű egyetem tanárainak előadását, szemináriumokon vitázni, este és éjjel pedig... nos.... bulizni és flörtölni a végtelenségig. Jazz kocsmák és rock klubok cigifüstje (akkor még lehetett), sör vagy bor vagy csak kávé minden mennyiségben, fiatalság, lüktető vér... főleg az utóbbi.... nekem valahogy pontosan ezt a légkört idézi fel ez az illat, de annyira, hogy még majd' negyven éves fejjel, három gyerekes anyaként is bizseregni kezd tőle minden porcikám. Fülledt, nagyon fülledt, erotikus, de nem a már mindent kipróbált, igencsak jártas nő erotikája, hanem ezé a lüktető vérű lányé, aki még nem sokat tud, de a teste már mindent követel. Nagyon sok minden zajlik és keveredik egyszerre ebben az illatélményben: a lány virágokkal zsúfolt 90'es évekbeli parfümje és a fiú fás arcszesze legfőképp, ahogy a testük is összekeveredik egyetlen éjszakára. Bujaság, butaság, de mégis maga az élet és ezek a legszebb pillantok benne.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.