szilviakiralyno

adatok

14225 pont

Regisztráció dátuma: 2013. március 19.
Bőrtípus: Száraz
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 45-54

14225 pont

Regisztráció dátuma: 2013. március 19.
Bőrtípus: Száraz

Chanel Gabrielle EDP

Chanel Gabrielle EDP
2018. július 4.

Friss:
Valamikor húsvét környékén írtam róla egy próba után, most barátnömtől kaptam fújós üvegbe frissen, és pár napja viselem. Így napok óta testközelben erősen emlékeztet a Dalimix Gold-ra, S. Dalí limitált kiadású illatára. Nem is tudom, hogy adjak -e egy plusz pontot.
Na jó. Legyen 3 pont. Mert régi emlékeket idézett.
Ellenben akkor sem tükrözi hűen a Chanel ház értékeit eme illat. Maximum csak árában.

Drágák. Nyugodtan elővehetik így húsvéti alkalmakkor, mivel nagy benyomást nem fog tenni, 3 óra múlva hűlt helye, szóval használják bátran, nagy baj nem.lesz.
Annak se lesz baj, ki imádja, maximum nem gyilkolja meg a környezetét,.és asztmás rohamokért sem teszik felelőssé. Viselhető. Elviselhető.
Mivel én parfümhasználatban a legbizarabb dolgokat is bírom, és viselem, de a művi genny a mumusom, így összegezve 2 pontos eme virágbaborult csoda, mert van némi jelzés, ami túlmutat a laborkísérleteken, de mégsem ad természetes hatást
Ellentmondó érzelmek, de mégsem zavaró.
Semmit nem érzek "egyértelműen"ennek nyilván oka az, hogy nincs benne más, csupán kemikália. Ez se lenne baj, ha művészi. De a Gabrielle nem törekszik művészi babérokra. Csak elvegyülni kíván a sorban. Jobban mondva áthidalni akarja a szakadékot. Az ILLAT mindenkinek szól/szólna. Annak is aki viseli, annak is, aki érzi. Nos, ezért nincs itt igazi parfüm vagy illatszerhasználati kultúra. Tükrözi a társadalmi elválasztódást is. Vagy nyanyaillat és retro, vagy édes geil, vagy virágos semmitmondó. Ez sikerült is.
Ébresztő...
Van más is a keresett márkákon kívűl..

Chanelművek 10/3

Balea Kräuterbad Lavendel

Balea Kräuterbad Lavendel
2018. május 24.

Eleinte, régebben gyanakodva fogadtam, de ára okán megvásároltam. Kiemelkedően jó. Nem erős az illata, pedig kétféle levendulaolaj is található benne, de megoldom, hogy aromaterápiás levendulaolajjal még felturbózom. Fürödni és tusolni is gyakran használom, megszámlálhatatlan flakonnal használtam már el. Elsőre az a tipikus Balea vagy Dm illat érződik, de meg lehet szokni, nincs vele baj. Nem túl takarékos, gyorsan el is fogy, de mindazonáltal mégis a palettán az egyik legjobb termékük. Vetekszik a márkásabbnál márkásabb levendulás termékekkel, és én maximálisan elégedett vagyok vele. Mindig van itthon, és szinte kiabál a lelkem, ha már csak lötyög a flakon alján valami, és szaladok venni. Friss, nem hivalkodó az illat, és ezért bármilyen illatszert lehet mellé használni. Este relaxál, reggel felfrissít. Kell ennél jobb?

Jul et Mad Garuda

Jul et Mad Garuda
2018. április 27.

Számomra a próba után a "legújabb kell" kategória. Brutális erővel és tartóssággal rendelkező parfümcsoda. Üvegből rögtön bőrre próba, majd szerelem az első illatmolekulától az elhalványodásig. -Ami fújva az üvegből bő 2 nap, többszöri fürdés zuhanyzás után. -
Az illat bár illatösszetevői miatt tán nem sugall újdonságot,.de az arányai miatt mégis mindenképp külenleges a hatás. A cédrusfa mély árnyalata rögtön észvesztő, és a kambodzsai oud-al remek páros. Mély és füszeresen fás, melybe belesímul a rumaroma, mint egy csábos mosoly, édesen, halálosan. Ad egy kis játékteret, a fák száraz erejét huncutan enyhíti, a rózsabors fűszeressége elcsavarja a fejem ebben a kompozicióban.
Egy pici citrusos lágy fuvallat érezhető benne,.de mindvégig az erő, a bátorság és hatalom, ami az illatból árad.
A több markáns összetevő ellenére ez a cédrus-oudh kombináció, elemi erővel, kelet misztikumával. El tudnám képzelni magam felhőjében, felemel.
Általa rácsodálkozom újra azokra a mágikus erőkre, mely minden lénynek megadatott, csak nem mindenki használja ki, és ez a varázslat. Életről szól, életre tanít, élőknek. Az illat vibrál és elvarázsol. Messzi lélektájakra repít, olyan erővel tölt el, hogy mint a Garuda madár, megvédem a tudást, hitet, életet, önmagam pedig a végtelenségben szárnyalok.
Számomra egy művészi alkotás. Gyönyörűséges.