Alterra Dúsító Sampon Papaya és Bambusz (Alterra)
- Kategória: Samponok
- Bőrtípus: Minden
- Bőrprobléma: ---
- Árkategória: 2000 Ft alatt
Címkék: Hajápolás, Natúrkozmetikumok
Az Alterra dúsító sampon értékes összetevői, mint a papaya- és a bambuszkivonat lágy erőt adnak a hajnak, mangó kivonata pedig lágy védőréteget képez a fejbőrön. A gyökereitől a végekig ápolja, vitalizálja a hajat, és növeli ellenálló képességét. Szilikon nélkül.
Összetevők (INCI lista):
(Mit olvashatunk le az összetevőlistáról?)
Water / Aqua
Limonenei
Linalooli
Geranioli
Citrali
A krémet és az összetevőket feltöltötte: kolesgolyo
Új vélemény írása | Már nem gyártják | Hiba az oldalon
Krémajánló
Vélemények Vélemények / Összetevők részletesen Összetevők részletesen
Krémkedvelő Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Pattanások (acne)
Az illata és az összetevői barátságosak. Ez az összes pozitívum, ami eszembe jut róla. Nem vettem észre, hogy dúsítana, ráadásul nagyon hamar (1 nap!) zsíros lesz a hajam tőle.
Krémkedvelő Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Túlérzékenység Korcsoport: 25-34
Már két hete használom ezt a sampont, előtte egy görög parabén mentes sampont használtam, amit sajnos csak gyógyszertárban lehetett kapni, de most már ott sem. Az illata eleinte nagyon tetszett, ám mostanság már csak narancsos köptetőre emlékeztet. A zsírosodást én is tapasztaltam, most már megint ott tartok, hogy két naponta kell hajat mosnom. Mivel ezt az átállás számlájára írtam fel, még nem váltam meg a sampontól.Még kap tőlem két hetet, ha utána is zsírosodik a hajtövem, akkor váltok a koffeinesre. A habzással viszont elégedett vagyok, sokkal rosszabbra számítottam. A hajam sem töredezik jobban, és könnyen kifésülhető. Gondolom a zsírosodás megint csak egyénfüggő. Most csak 3 csillagot kap, ha beválik, akkor majd javítom.
Update: Már több, mint 3 hete használom, és még mindig nem fogyott el. Pedig igazán nem spórolok vele. A hajmosás gyakorisága most 3 nap, de a harmadik napon a fejbőröm már iszonyatosan viszket, valószínűleg valamelyik összetevőre allergiás lehetek. Már csak azért is elhasználom, hogy kiderüljön ki tudom-e húzni a hajmosást 4 napra.
Végül: Elhasználtam az egészet. Így utólag azt tudom mondani, hogy van olyan jó, mint bármelyik másik 600-700 ftos sampon, mennyiségileg is sokáig elég volt. Balzsammal használtam, és szépen kihúztam a hajmosást 3-4 napra. Még meggondolom, hogy újravegyem-e, az értékelésemet feljavítottam.Hasznos ez a vélemény? Lépj be, hogy hasznosnak jelölhesd a véleményt! -
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Tág pórusok Korcsoport: < 18
Én is ezt használom felváltva egy másik samponnal,dúsítást nem észleltem de nekem nagyon kellemes használni.Könnyed utána a hajam,talán kevésbé zsírosodik.Teljesen jó samponnak tartom :)
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Túlérzékenység Korcsoport: 25-34
Kb. 3 hete használom, a koffeines Alverdét cseréltem le erre. Tulajdonképpen csak egy kíméletes, SLS mentes szimpla sampont kerestem, minden extra nélkül. Habzással nincs gondom, jól tisztít, az illatát is szeretem, a hajam szép csillogó mosás után, nem irritálja a fejbőrömet, könnyen kiöblíthető. Nekem amúgy is 2-3 naponta mosni kell a hajamat a gyors zsírosodás miatt, így azt nem tudom, hogy mennyire zsírosít. Jó kis sampon, de semmi extra, lehet ha elfogy kipróbálom ebből a márkából is a koffeinest (az Alverdétől nagyon nem jött be a koffeines, kukában landolt).
Krémkedvelő Bőrtípus: Normál
Számomra teljesen átlagos. Nem dúsít, nem erősít, csak szimplán tisztít. Az SLS hiányában nehezebben habzik, de én ezt nem tartom negatívumnak. Az illata, mint valamilyen gyümölcsszörpé, de ez mosás után nem érződik. Jó sampon, de nem csodaszer.
Krémkedvelő Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Tág pórusok Korcsoport: 25-34
Én imádom! Isteni illata van, már többször újra vásároltam..:)
Hasznos ez a vélemény? Lépj be, hogy hasznosnak jelölhesd a véleményt! -
unicole, 2013. január 20.Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Túlérzékenység Korcsoport: 35-44
Én sem akarok ezzel megelégedni;) épp ezért most majd egy hajmosó szappant fogok kipróbálni,ám előtte annak is utána járok, hogy pontosan mi van benne:) Meg a Mosódiót is kipróbálom, mert azt is ajánlották, aztán meglátom!
MademoiselleSumire, 2013. január 20.Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) Korcsoport: 18-24
Nekem eddig terjedt a tudasom,unicole.:D Bar en ezt ugy kepzelem el,higy az SLS nagyon eroszakos(nem az uj hullam miatt,sajat tapasztalatombol mondom),és ami talan csak egy fokkal jobb a nagyon nem-termeszesnel,azzal meg mindig nem kene megelegednunk,nem?szerintem az gyetlen igazan gyenged anyagok a cukortenzidek(decyl glucoside,lauryl glucoside).A legjibbnak en meg mindig a termeszetes szappan ecet kombinaciot,és a marokkoi mosofodet tartom,bar azutobbit meg nem probaltam,de az elkepzeles baromi jo
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Túlérzékenység Korcsoport: 35-44
Imádom ezt a sampont, nagyon jó a hajamnak, igaz én mindent feldobok még különböző illóolajokkal:) Az meg, hogy nem habzik még szép, hisz nincs benne SLS!!! Nem a habzástól függ a fejbőr, haj tisztulása, nem kell ezekből többet használni! Viszont van akinek át kell állnia a méregmentességhez, ami nem 1-2 hét. Tőlem max. pont, ráadásul isteni az illata ia:)))
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Korcsoport: 25-34
Állaga:balzsamra emlékeztető, krémesen lágy
Hatás: gyengén tisztít, közepesen habzik
Illata: narancsszörpis, cukorkás
Pozitív: a hajvégeim örültek neki
Negatív: a hajtöveim szomorúan tapasztalták a zsírosodást 1 nap után.:(Ezek szerint a mangó a tettes.
Irritáció:-
Összetétel: natúr,szilikonmentes
Ár: 6-700 Ft között mozog
Újraveszem: tutira nem
Zsírosodásra hajlamos hajra nem ajánlom senkinek! Tusfürdőnek bevált.
Water / Aqua
Lauryl Glucoside
ti
Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek ph értékét a kívánt tartományba.
Sodium Coco-Sulfate
ti|eu
Kókuszból származó felület aktív anyag, tisztítószer. Kémiai szerkezetében gyakorlatilag ugyanaz az anyag, mint a Sodium Lauryl Sulfate (SLS), olyannyira, hogy ugyanaz a CAS számuk (egy vegyületekhez rendelt azonosító szám). A Beauty Brains kozmetikai vegyészei szerint az SLS a sodium coco-sulfate egy jobban tisztított változata, mely jobban habzik és tisztít, azonban az aki allergiás az egyik anyagra, allergiás a másikra is.
Cocamidopropyl Betaine
ti|eu
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Lauroyl Sarcosine
ti
Glycerin
h
Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract
Bambusa Arundinacea (Bamboo) Stem Extract
A bambusz szárának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló. Magas szilícium (kovasav) tartalma van, melynek finom részecskéi ideális bőrradírozók.
Mangifera Indica (Mango) Extract
Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)
Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
Panthenyl Ethyl Ether
Alcohol Denat.
al
Denaturalt alkohol. A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.
Parfum / Fragrance
Limonene
i
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.
Linalool
i
Levendulából kivont illatosító anyag. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve. Egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Forrás: cosmeticscop
Geraniol
i
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Potenciális bőrirritáló.
Citral
i
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják.