Sensodyne Rapid Fogkrém (Sensodyne)

Sensodyne Rapid Fogkrém

Címkék: Fogkrémek

A Sensodyne Rapid rövid idő alatt a dentin felszínén és a dentinben található mikroszkópikus csatornákban egy ásványianyag-szerű védőréteget hoz létre. Ez megakadályozza, hogy a fájdalmat okozo inger elérje a fogideget. Napi kétszeri fogmosás hosszan tartó védelmet biztosít a fognyaki érzékenységgel szemben. Emellett tisztít, felfrissít és segít megerősíteni a fogzománcot.

A krémet és az összetevőket feltöltötte: gabriella0726

Új vélemény írása | Már nem gyártják | Hiba az oldalon

Krémajánló

Vélemények Vélemények / Összetevők részletesen Összetevők részletesen

Krémkedvelő Bőrtípus: Zsíros   Bőrprobléma: Tág pórusok   Korcsoport: 25-34

Egy fogorvosi kezelés után nagyon érzékények lettek a fogaim, képtelen voltam még csaphideg víz ivására is, a vasárnapi húslevest is csak langyosan tudtam enni :( Aztán gondoltam adok egy esélyt egy drágább fogkrémnek, később kiderült valódi csodaszer!!! Minden nap ezt használom, lassan kifogy a tubus, és már nyugodtan ehetek jégkrémet! ;-) Kíváncsi leszek, ha elfogy, és nem veszem újra visszajön e az érzékenység, ha igen azonnal újraveszem!

Krémmániás Bőrtípus: Normál   Bőrprobléma: Tág pórusok   Korcsoport: 25-34

A fogorvosomtól kaptam egy kis tubus mintát belőle, amikor fogérzékenységre panaszkodtam, és nekem bevált. Nem használom túl sűrűn, csak amikor érzem, hogy a hidegtől belenyilal a fájdalom a fogamba. Elég egy picit nyomnom a fogkefére, fogmosás után szinte azonnal érződik a hatása, pár nap használat után pedig el is múlnak a tünetek.
    Kicsit sokallom az árát, de ha elfogy a minta, valószínűleg veszek majd belőle egy tubussal.

Krémmániás Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Vízhiány   Korcsoport: 18-24

Nagyon érzékenyek voltak a fogaim, az ínyem, amióta ezt használom teljesen elmúlt ez a tünet! Ha véletlenül mással mosok fogat, rögtön érzem a különbséget. Nekem bevált!

Krémkedvelő Bőrtípus: Száraz   Korcsoport: 35-44

Ez a fogkrém nálam eddig a favorit. Tényleg kevésbé, szinte egyáltalán nem érzékenyek a fogaim, mióta ezt használom.

5/5

Krémmániás Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín   Korcsoport: 18-24

Sokáig Elmex-et használtam, utána váltottam Sensodyne-re. Meg vagyok a termékeikkel elégedve, időnként váltogatom őket (Rapid/Repair&Protect/Fluoride/Whitening). Azóta valóban kevésbé érzékenyek a fogaim és az ínyem. Nekem bevált.

3/5

Krémmániás Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Pattanások (acne)   Korcsoport: 18-24

Pronamel ezerszer jobb.
    Előtte ez volt,azért vártam hogy elfogyjon..Nekem nem váltotta be az ígéretét,és sajgott a fogam fogmosás közben,tisztítani jól tisztít,de az íze is túl erős nekem.
    Én a pronamelt ajánlom,oda már írtam hogy miért!

Krémmániás Bőrtípus: Normál   Bőrprobléma: Vízhiány   Korcsoport: 25-34

Az íze nem jött be,hosszan öblögettem utána,mert folyton hányingerem volt tőle.Azt sem vettem észre,hogy jobb lett volna a fogam tőle.Ha jégrémbe haraptam ugyanúgy beleütött a fogamba a hideg.Ezért csak 3 csillag....

5/5

Krémmániás Bőrtípus: Száraz   Bőrprobléma: Pattanások (acne)   Korcsoport: 25-34

Másik kedvenc fogrémem a pronamel, jó tisztít, üde hatást ad.

5/5

Krémmániás Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Túlérzékenység   Korcsoport: 18-24

Kicsit szárítja a számat, de mind ízre, mind hatásra nagyon jó.Jégkockát ugyan még nem tudok rágcsálni, de hideg vízzel tudok már öblögetni és a levest sem kell teljesen elhűtenem , hogy ne legyen szenvedés az evés.Biztosan fogok még venni belőle.

Krémmániás Bőrtípus: Zsíros   Bőrprobléma: Tág pórusok   Korcsoport: 18-24

Elég jó fogkrém,amíg használtam,semmi gondom nem volt a fogaimmal :D

Water / Aqua EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok

Sorbitol h EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Hydrated Silica EWG Kockázat: 2, EWG Adat: Közepes

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Glycerin h EWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes

Strontium Acetate EWG Kockázat: 3, EWG Adat: Korlátozott

Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Sodium Methyl Cocoyl Taurate ti EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen

Xanthan Gum ti|eu EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Titanium Dioxide f EWG Kockázat: 1 - 3, EWG Adat: Közepes

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen.

Aroma EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes

Sodium Saccharin EWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Sodium Fluoride EWG Kockázat: 6, EWG Adat: Közepes

Nátrium fluarid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.

Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.

Sodium Propylparaben ta

Sodium Methylparaben ta|par

A methylparaben nátriumsója. Tartósítószer.

Limonene i EWG Kockázat: 6

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.

Használod ezt a krémet? Mondd el róla a véleményed!