Bőrproblémák: bőrproblémák and bőröregedés
Lelőhely: Douglas, tinamu, online

The Ordinary EUK 134 0.1%

Hozzáadva 2018.05.16.by

Kata791

Az EUK 134 a superoxide dismutase és a catalase "hasonmása", kivételesen ritka önregeneráló molekula, mely hat a szabadgyökök ellen, semlegesíti a hidrogén-peroxidot, valamint a reaktív oxigénféléket vízzé és oxigénné alakítja. Erős savakkal (mint pl. aszkorbinsav szuszpenziók) nem használandó közvetlenül együtt, mert azok megsemmisítik a mangán alapú EUK 134-et. A formula nem tartalmaz vizet, szilikont, olajat, alkoholt.

2023.12.14. 12:09

Nem teljesen értem, hogy miért vásárolok újra meg újra propanediol alapú termékekek. Már rég kiderült, hogy nem vagyunk jók együtt. Nem okoz semmi gondot, egyszerűen nem szeretem használni, nem illik rutinba, nem jó érzés az arcomom.Mivel nem szeretek terméket kidobni, akkor használom el, ha tudom, hogy otthon leszek egy darabig, akkor felkenem csak ezt, bőven. Van egy olyan szokása is rajtam, hogy "oldja a bőrt". Nem kell semmi durvára gondolni, de a tretinoin után még nem-látszóan hámló bőrt leszedi - ez tulajdonképpen hasznos is. Ha rossz állapotban van a bőröm, akkor piros foltos lesz az arcom felkenés után, de nem fáj, és el is halványul egy idő után.Ezt a kommentekben említett, hidratálóba keverős módszert majd még kipróbálom, jónak tűnik.Nem nekem való, de biztos nem rossz termék. Én maradok más antioxidánsoknál.

2023.10.13. 19:30

Nehezen barátkoztunk meg. Először elkövettem azt a hibát, hogy magában vittem fel az arcomra, majd jött rá a fényvédő. Teljes katasztrófa volt az eredmény, nem szívódott be, fulladt a bőröm, és még ki is pattogzott, pedig az nálam tényleg ritkaságszámba megy. Aztán, hogy mégis elhasználjam, mielőtt megromlik, kipróbáltam hidratálóba keverve (ezt eleinte azért nem akartam, mert azt gondoltam, úgy kevésbé hatásos). Az Ordinary NMF hidratálójába, majd később a Nuxe Creme Fraiche-ébe kevertem reggelente két cseppet, ezt vittem fel nedves bőrre. Remekül működtek együtt, így már nyomtalanul beszívódott, és olyan szép, egészséges, belülről fénylő bőr lett az eredmény, hogy csak ámultam, pláne télen, amikor vödörrel szoktam magamra kenni mindent, hogy ne essen le az arcom. A hatása abszolút öt csillag, azért kap mégis négyet, mert elég nagy fejtörést okoz beépíteni bármilyen rutinba, és a pycnogenol hálistennek ugyanezt tudja, kevesebb hisztivel. Ezért kétszer is meggondolom, hogy újravegyem-e még.

2023.09.22. 05:09

Sok pozitív visszajelzés és bejegyzés miatt vettem meg, de nekem sajnos nem vált be. Olajos textúrájával először nehezen barátkoztam meg. A legnagyobb nehézség abból adódott, hogy nagyon érzékeny szérum, egyes hatóanyagok semlegesíthetik, mások irritációt okozhatnak (ez velem is előfordult) ezért rutinba nehezen beilleszthető. Hidratáltabb volt talán a bőröm, de más előnyét nem láttam. Elhasználtam, de újravenni nem fogom.

2023.08.19. 08:42

Borzasztó. Már vagy egy hónapja kísérletezek vele, hogy hogy lehetne megoldani, hogy ne marja szét a fejem. Reggel langyos vizes arcmosás után felteszem. Önmagában semmi bajom vele, de amint rákenem a hidratálót és a fényvédőt (Pyunkang Yul ATO moisturizing soothing gel lotion és Beauty of Joseon Relief Sun rice + probiotics), hatalmas égő piros foltok lesznek a fejemen. NÉHA ezt el tudom kerülni, ha az EUK és a hidratáló között várok fél órát, de ma például ennek ellenére is ég az egész fejem. Persze rögtön lemostam az egészet, amikor elkezdődött az égés, de még most 20 perccel később is borzasztó. A bőröm egyébként eddig semmi másra nem volt érzékeny.

2023.05.18. 08:12

Kombinált bőrömre használom reggelente fényvédő előtt. Van egy jellegzetes illata, de én szeretem. Olajosabb a textúra, de néhány perc alatt beszívódik, az én bőröm nagyon szereti.

2023.04.29. 17:16

Mivel sok jót olvastam róla és már régóta szerettem volna beépíteni egy antioxidánst is a rutinomba, ezért megvettem, de akármennyit is próbálgattam bemasszírozni a bőrömbe, egyszerűen nem akartunk együtt működni, mindig azt éreztem, hogy nem szívódott be és egy minimális olajos réteg volt rajtam. Már majdnem lemondtam róla, amikor két héttel ezelőtt egyik nap eszembe jutott ez a krémbe keverős módszer. Kombinált bőrömmel így lettek barátok: nagyobb borsónyi NMF-et nyomok a tenyerembe, 2 csepp EUK, összekeverem és felkenem. Utána kell kb 5 perc, hogy beszívódjon és teljesen jól tudok rá fényvédőzni is.Többen megemlítették mostanában, hogy kipihentebb az arcom, szóval tényleg nagyon tud valamit!Ő lett az új kedvencem <3