ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Linoleic Acid

Funkciók:

Emolliens

EWG Kockázat:

(1 - alacsony)

EWG Adat:

közepes

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

Linolsav vagy más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, melyet bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak a kozmetikumokban és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható összetevő, aminek fontos szerepe van a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) fenntartásában, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.