Actavis

Ár:   2200 Ft   Kategória:   Patikai gyógykrémek, termékek
Kiszerelés:   30 db   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   Patika   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet feltöltötte: Wehler, Módosítva: 2015. április 13.

Kiszerelés:   30 db
Lelőhely:   Patika
Kategória:   Patikai gyógykrémek, termékek
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Az Inerta az izotretinoin haátóanyagot tartalmazza, amely a retinoidok gyógyszercsoportjába tartozik, és szerkezetileg az A-vitamin rokon vegyülete. Csökkenti a faggyúmirigyek működését, amelyek a bőrben a zsírt termelik.

Vényköteles készítmény! Kérd az orvosod véleményét!

Összetevők: Finomított Szójaolaj,  All Rac Alfa Tokoferol (E307),  Dinátrium-Edetát (E385),  Hidrogénezett Növényi Olaj,  Sárga Viasz

A krém összetevőit még nem tartalmazza a KrémMánia adatbázisa. Írd be őket Te!

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Vivci

2023. szeptember 19.

2023. 07.18 Én éve óta küszködök aknés bőrrel, nem mellesleg a hegeim is már elég lassan múlnak el, akár eltelhet hónapokig, vagy el sem múlnak, végső soron. Az utóbbi okozza leginkább a problémát, hiszen bármi kijön az arcomra, nem tudok arra számítani, hogy csak úgy elmúlik. Előtte antibiotikumot is szedtem már a bőrőmre, voltam havonta kozmetikusnál, mindenféle gyógyszert is kipróbáltam már a helyi kezelésükre... de semmi.
Több hónapja tartó szégyenkezés után, látogatást tettem a Semmelweis bőrgyógyászatán is, ahol a Roaccutan-t írták fel, elsőként. Úgy döntöttem, hogy nem kezdem el szedni, hiszen annyi rosszat hallottam már róla, így nem mertem belemenni, kivizsgálások nélkül. Végül, 1 év múlva megint egy bőrgyógyászhoz fordultam, de ezúttal már magánban. Ott ajánlották ezt a gyógyszert, és elmondták, hogy a Roaccutan már nem túl korszerű készítmény. Ezen gyógyszerek hatásossága pedig abban rejlik, hogy csak a testsúlyoddal megegyező mennyiséget szabad szedni, hogy ne szoktasd hozzá drasztikusan a szervezeted. Hiszen, ha megvonod tőle, visszatérhet az akné! Az én orvosom is így tett, kezdtük 10 mg-mal, most szedem 1 hónapja, én úgy látom használ, hiszen az újonnan kijövő pattanások már nem hagyják ott a hegüket az arcomon, szépen begyógyulnak. Viszont, a régi heget is halványította, de azokat nem tudta teljes mértékben eltüntetni. Hála a pontosan kimért dózisnak, nem tapasztaltam brutál, szem-, száj-, és bőr szárazságot sem. Én eddig nagyon örülök hogy belevágtam, hiszen az arcom már 1 hónap használat után sokkal szebb ... így talán, már csak korrektorral is kimerek menni az utcára. De a strandot, fürdést még mindig nem akarom bevállalni smink nélkül ... Úgyhogy, szerintem még messzebb van a cél, de megyek előre együtt a doktornővel, meglátjuk hogy hogy alakul a bőröm több havi szedés után... majd frissítem a bejegyzést. Eddig nekem 5*.
2023.09.19
Most lesz hogy 3. hónapja szedem a gyógyszert, negatív mellékhatásait továbbra sem veszem észre. Az előnyeit már annál inkább. Bőröm szépen lassan kitisztult, végre elmertem vele menni nyaralni, mutatva a természetes arcbőrőmet. Ez már számomra felbecsülhetetlen volt hogy nem kell rejtegetnem. Utcára sem okoz már gondot hogy kimenjek, persze még a hegeim azért sajna látszanak, olyan 20%-ban. Pattanások most már csak menzesz előtt jelennek meg, illetve még apróbbak néha váratlan időpontokban úgyszintén. De továbbra is szépen múlnak. Meglátjuk mi lesz később.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 19.

2023.09.19

Laci24

2021. november 23.

Sziasztok!
Nekem 2021. áprilisában írta fel az orvos (Inerta 20mg), előtte mindennel próbálkoztunk antibiotikumok, kenőcsök, de egyik sem segített.
Amióta ezt szedem teljesen eltűntek a pattanások és a foltokon is nagyon segített. Már az első 2 hónap után nagyon sokat javult a helyzet. jelenleg még mindig szedem (tervek szerint 1 évig), folyamatos labor mellett ajánlott és a mellékhatások is jelentkeznek azért, szájszárasság ez a legdurvább, orrvérzés is jelentkezett nálam 5-7 hónap között, azóta nem tapasztaltam, nagyon szárít mindent a hajat a szemet is, azóta folyamatosan szemcsepp kell,de azt hiszem megéri, mert olyan az arcom most amiről azt hittem lehetetlen lesz elérni: tiszta pattanásmentes, nem fényes stb...

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. november 23.

Sziasztok!

szandra221

2021. március 29.

Sziasztok, november óta szedem az inertát, már az első hónapban láttam a hatását, viszont még jöttek elő új aknék. Most a negyedik hónapra tudom azt mondani, hogy teljesen kitisztult a bőröm. Már nem is emlékszem mikor volt ilyen utoljára. Kb másfél éve vált teljesen kezelhetetlené az arcom. Korábban mindenféle krémet kipróbáltam, amik ideig óráig hatottak, viszont utána csak rontottak a bőröm állapotán. Az inertától már egyáltalán nem zsíros a bőröm és közben nem is hámlaszt, mellette pedig a hajam se zsírosodik. A vérképemen pedig semmi változást nem okozott, egyedül a szájszárazság, ami nálam mellékhatasként megjelent. Idáig nagyon elégedett vagyok vele, és remélem az abbahagyása után sem jönnek vissza az aknék.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 29.

Danina9592

2021. március 19.

Sziasztok. Előljáróban annyit, én már 9 hónapja nem szedem a gyógyszert, így tudok nyilatkozni a kezelés utáni állapotról.

Kb. 14 évesen kezdtem pattanásos lenni, de sokáig csak néhány kisebb jött ki a szám körül. 16 éves koromra borzasztó lett a helyzet. Akkor antibiotikumos kezelést kaptam rá 3 hónapig. Ez a kezelés nagyon sokat javított, és 19 éves koromig elviselhető volt ismét az arcom. (Persze csak alapozóval, mert mindig volt 5-10 pattanás a fejemen.) A helyzet akkor durvult el igazán, mikor egyetemre kerültem. Évekig szenvedtem, a létező összes kencét próbáltam, de semmi nem hatott, sőt sok még rontott is a helyzeten. Már nem tudtam annyi sminket pakolni az arcomra, hogy elfedje. Az önbizalmam nulla volt, utáltam magam. A hajam borzasztó zsíros volt. Egyik nap este megmostam, másnap estére zsíros volt. De nem olyan zsíros, amit csak én látok. Két naponta mostam, és a kettő között teleszórtam szárazsamponnal, hogy ne hányjanak rám az utcán. Van egy olyan sejtésem, hogy aki ehhez a gyógyszerhez nyúl, annak nem kell bemutatni az érzést. Kb. 22 évesen ismét antibiotikumos kezelést kaptam, ami ugyan kezdett hatni másfél hónap után, de úgy legyengítette az immunrendszerem, hogy abba kellett hagyni. Végül 24 évesen jutottam el eddig a gyógyszerig, mikor már az orvos is azt mondta, hogy semmi más lehetőség nem maradt. Az arcom akkor brutális látvány volt. Hatalmas gyulladt gócok voltak az egész fejemen, minden reggel kb. 10-15 új, fehér közepű, gyulladt, gennyes ragya jelent meg az arcomon. Mostam én mindennel, de 1 órán belül úgy fénylett a fejem, mintha zsírral kentem volna. Nem mertem kilépni az utcára smink nélkül, de már az sem segített, elkezdték megszólni a fejem az együttérző emberek. Így kezdtem neki a kúrának. 3 hónapig napi 2 bogyót szedtem, majd 6 hónapig napi 1-et. Végül heti 2 darabot egy hónapig. Az arcom a második hónapban kezdett gyors ütemben javulni. A 3. hónap végére sima lett a bőröm, cserébe viszont lapokban hámlott. Folyamatosan kentem a számat és a bőrömet mindenhol. Miután lecsökkentette a dokim napi 1 szemre, sokkal jobb lett a helyzet. A pattanások sehol nem voltak már, a szárazság elviselhető volt, még élveztem is, hogy nem fénylett az arcom. A hajam egyáltalán nem volt zsíros. Heti egyszer mostam, de akkor is csak azért, hogy mossam. És a lényeg... Végre szabadon mehettem bárhová, nem kellett smink hosszú évek után először. Nagyon boldog voltam. Eljött a nyár, és leállították a kezelést. Nagyjából utána még 1-1,5 hónapig nem volt változás. Az első visszaesés a hajamban látszódott. Fokozatosan elkezdett ismét zsírosodni. Heti 2x mostam, majd 3x... Mára újra ugyanolyan zsíros, mintha semmit nem szedtem volna. 2-3 hónap után az arcom is elkezdett fenyesedni, így néha púdert tettem rá, mert zavart, hogy a nap végére megint fényes volt. A pattanások is megjelentek lassan, de nagyon picik voltak, és másnapra el is múltak. Továbbra sem kellett rejtegetni a bőröm. Őszintén szólva, a hajam elkeserítő volt, főleg, miután láttam, hogy másoknak milyen könnyű. De ezt még el tudtam fogadni. Az igazán elkeserítő dolog kb. egy hete kezdődött. 9 hónapja nem szedem a gyógyszert, és az egyik este ott lett a fejemen ismét egy hatalmas, mély, gyulladt göb, olyan, amilyet már másfél éve nem láttam. Próbáltam nyugtatni magam, hogy biztosan csak egyszeri alkalom, de eltelt egy hét, és most 4 ugyanolyan van már a fejemen. Megint takargatnom kell az utcán, bár "csak" korrektort teszek rá, hogy máshol ne terheljem a bőröm. Újra kenegetni kell mindenféle kencével. Lassan 26 éves vagyok, és borzasztóan elkeseredtem. Tudom, újra kezdhetném a bogyót, de rengeteg mellékhatása van. Lassan szeretnénk gyereket vállalni, 1-2 éven belül. Nekem ez a termék sem segített...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 19.

rockhormon

2020. december 29.

Sajnálom ha hosszú, de tudom, ha valaki ehhez nyúl akor már nagyon el van keseredve, változást akar és kicváncsi! Remélem maradhat!

Kamaszkorban fogamzásgátlót kaptam a problémás bőrömre, később lett párom és már maga a fogamzásgátló hatása miatt szedtem tovább. Hat év után elhagytam a tabit. Nagy csalódásként ért, hogy ennyi év után ugyan az a bőr tért vissza, mint tizenévesen! Nagyon letörtem, zsíros bőr, gyulladt hát!! mellkas!! és persze csillogó, érzékeny és komedos arc.

Én háziorvossal irattam fel, nem mentem bőrgyógyászhoz, vérvizsgálatra (eddig is, egész életemben mert én szeretem tudni mi a szitu) rendszeresen járok. 3 hónapos kúrát tervezünk csinálni és remélhetőleg a végén elfelejhetek mindent!

Nem kellett se vizitdíj, patikában (pedig csak falu!) volt is készleten, 4800ft, ha használ, nem pénz érte.

5.nap: Ennyi kellett az Inertának, hogy elkezdjen hatni. Nincsenek új pattanások, se a hátamon, se a mellkasomon csak a hegeket várom, hogy felszívódjanak. Nem csillog a bőröm, megint tiszta érzésű az arcom nem olajos. Ha megnyomok valamit egészben kijön, nem gyullad be annyira, rögtön gyógyul!

15.nap: Nagyon szárít. Mindent. A bőröm élettelenül száraz, a szám (sokat kenem) tűrhető de cserepes, a szemem ég és a fejbőröm viszket. A hajam mint a széna, olyan száraz alig bírom gubanctalanítani. A hátam és a mellkasom még mindig tiszta, sajna a hegek lassan gyógyulnak. Az arcomon csak pár új patti jön ki ott is inkább a hegeket várom h eltűnjenek. Én voltam kozmetikusnál, mert nagyon beszáradtak tőle a mitesszereim szó szerint rücskösen álltak ki. Szükséges volt a kezelés!

5.hét: Sok törődés árán de a szárazságnak vége. A szám teljesen lehámlott, de mióta ricinusolajjal kenem teljesen rendbe jött. A hajamat shea vajjal pakolom, a bőrömet szérummal és hidratálóval is kenem. A hátam és a mellksom teljesen letisztultak, egy héten max egy-egy új patti van rajta. Az arcbőröm most elég fura.. konkrét pattanás nincs rajta csak látom a sok kis ,,kezdeményt" az orcáimon.

3 hónap után: a bőröm tökéletesen tiszta maradt azóta is. (Van egy két igen mini patti ami két hetente kikacsint de akneroxidal rögtön el is múlik, meghát ha csak ennyi...)

Semmim nem fáj! Nem kavarta meg a menzeszem! A szárazság is elmúlt, kis törődéssel teljesen adaptálódni lehet!

Nagyon ajánlom, nem kell ijedezni ettől hanem érteni kell, hogy mit szedünk! Én most abbahagyom és vsak akkor jövök vissza értékelni ha visszatérne a probléma :)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 29.

Tamaraaa

2020. december 25.

Sziasztok, én 2 hónapja szedem es sajnos nekem eddig egyáltalán nem hatott, nagyon elvagyok emiatt kenődve... ,mert sok reményt fűztem hozzá. Remélem, hogy idővel hatni fog, esetleg valakinél történt így, hogy csak több hónap után hatott/látott változást?

Eltelt az írásom óta plusz egy hónap, nagyon sokat javult azóta az arcom, mostmár megadom a 4 csillagot is :) szépen rendbejött, akkor lesz 5 csillag, hogyha a hegeimet is szépen eltűntetni. Nagyon boldog vagyok :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. december 25.

N0RINE

2020. augusztus 8.

1,5 hónapja szedem és nagyon szépen rendbe tette a bőrömet továbbá végre nem kell mindennap hajat mosonom. A szám nem cserepesedett ki, emiatt meg is dicsért a bőrgyógyászom, bár azt azért hozzá kell tenni hogy rendszeresen használom a Labellomat. Az arcomra a la roche posay lipikar baume ap+m krémet használom minden este, így szép hidratált és puha marad a bőröm ugyanis ez egy brutális hidratáló krém és esélye sincs kiszáradni a bőrömnek. Hatalmas öröm számomra, hogy végre nem úgy nézek ki mint egy varangyos béka és nincsenek már ragyáim. Szép sima és matt az arcom, egyáltalán nem fényesedik. Azt sajnálom, hogy nem előbb mentem orvoshoz ezzel a problémával.
Akinek szintén olajos és problémás bőre van annak nagyon tudom ajánlani ezt a gyógyszert, mert igazán csak ez tud segíteni.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 8.

lillad2000

2020. július 18.

Újabb update: már a vége felé járok, bár lehetne örökre szedni, de komolyan :D
imádom, hogy a hajam nem zsírosodik, az arcomat megfelelő karbantartással nem szárítja egyáltalán, a számat igen, de már fel sem tűnik. a testem többi részén sem száraz annyira, csak amenniyre alapból szokott lenni, pattanásaim nincsenek. nagyon-nagyon megéri!

Update: október végén kezdtem el használni, szóval 3 hónapja. amit tapasztalok jelenleg: semmitteszerek sem zárt komedók. pattanások is jelennek meg, kisebb-nagyobbak, de kevesebb, mint a gyógyszer előtt. bőrszárazság egy egészségesen van,ha napi 2-3x bekenem az arcom, semmi baja. a számat folyamatosan kell kenni. hajam kibírja akár 1 hétig is hajmosás nélkül. nem tapasztalok izom- és ízületi fájdalmakat, sem lehangoltságot. aki tartózkodik, annak is azt tudom javasolni, hogy vágjon bele,mert rendszeres ellenőrzés mellett nem hinném, hogy gond lenne.

közel két hete használom, és már látom is a változást! (20mg) Mivel nem feltétlen azért kezdtem el használni, mert tele van az arcom pattanásokkal és mitesszerekel, hanem mert bármivel próbáltam eltűntetni, semmi sem használt, étrend-változtatás sem.
az első hét végén éreztem már, hogy a szám szárad. Azt folyamatosan hidratálom.
Mostanra pedig már arcom sem fényesedik estére sem, viszont naponta minimum 2x bekenem hidratálóval, este főleg jó vastagon, különben reggelre eléggé száraz lenne az arcom. illetve észrevettem, hogy a szemem is száraz azóta, de nagyon pozitívan állok eddig hozzá!! majd update-elem folyamatosan.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. július 18.

Újabb update: már a vége felé járok, bár lehetne örökre szedni, de komolyan :D

az első hét végén éreztem már, hogy a szám szárad. Azt folyamatosan hidratálom.

vattaidori

2020. július 11.

Ugyan nem ezt, hanem a medinacot szedem 2 hete, de ugyanaz a hatóanyag. A bőrgyógyászom azt mondta, hogy igazából ugyanaz a kettő, az, hogy melyiket írják fel az az aktuális "trendtől" függ. :D Nekem az elmúlt két hétben csodát művelt a bőrömmel. Tinikoromban 1-2 pattanásom volt, az is a piros napoknak köszönhetően, és az is már soknak számított. A huszas éveimben elkezdtem szedni egy hajvitamint, aminek következtében ez megváltozott és csak utólag jöttem rá, hogy mit csináltam. A vitamin sok kis pattanást okozott és az elején még sajnos nem tudtam, hogy mitől lettek, illetve egy ideig még nem is volt annyira elviselhetetlen. Úgy voltam vele, hogy majd elmúlik. Aztán időközben fogamzásgátlót kezdtem el szedni, amitől pedig sikerült meghízni. Egy év után abbahagytam a szedését és elkezdett megint változni a testem. Természetesen mindezt nőgyógyásszal beszéltem meg, vagyis beszéltem volna, ha érdekli...Kérdeztem tőle, hogy ilyenkor mire kell számítani, milyen mellékhatással járhat, ha nem szedem tovább a gyógyszert, amire azt a választ kaptam,hogy: "Nem szedi és kész." Szóval megvolt a megfelelő tájékoztatás (sem). Viszont később felkerestem egy bőrgyógyászt, aki elmondta, hogy a fogamzásgátló elhagyása hatással volt a szervezetemre olyan szempontból is, hogy az sajnos a bőrömön is látszódott. Az arcomon folyamatosan előjöttek pattanások, csúnyák, nagyok és pirosak. A hátamon szintén. A mellkasomon csak kis picik, viszont abból meg több, volt ami pirosas is volt. Egy idő után mindegy volt, hogy mit csináltam, nem hogy jobb, de még rosszabb lett. A hátam annyira csúnya volt, hogy hiába itt volt már a jó idő, nem mertem még pólót sem felvenni, nehogy meglássák. És akkor döntöttem úgy, hogy ez így tovább nem mehet. Elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, aki a medinacot írta fel, illetve mellé egy krémet, amit a gyógyszertárban kevernek ki kb 10-15 perc alatt. A doki elmondta, hogy a szájszárazságra figyeljek, kenjem a számat folyamatosan. Mivel egy barátnőm már szedte az inertát, ő is mondta, hogy az első perctől ahogy beveszem az első szem gyógyszert, kenjem a számat, mert nagyon durva lesz. Így tettem. Azóta eltelt két hét, valóban folyamatosan szárad a szám, hiába mindig be van kenve. Emellett a fejbőröm, az alkarom a könyökömtől kicsit visszább egy pontban, a térdem, a sarkam is szárad. Viszont a pattanások eltűnnek, már rég nem volt ilyen szép az arcbőröm, illetve a másik két említett problémás terület. Amikor a két hetes kontrollon voltam a dokinál, felírt még egy dobozzal, amit ki is váltottam, viszont vettem mellé egy üveg ricinusolajat a gyógyszertárban, hogy a fejbőrömet azzal igyekszem majd táplálni. Korábban már használtam és szerettem, azonban a pattanások megjelenésekor minden olajos dolgot igyekeztem elhagyni.

Mindenkinek ajánlom, hogy ha kiváltja ezt vagy hasonló hatóanyagú gyógyszert, ami szárít vegyen mellé ricinusolajat is. Egyszer kentem fel az ajkamra, amikor hajpakolásként a fejbőrömre is felvittem és pár órát kertészkedtem, majd este azt vettem észre, hogy nem száraz, sőt majdnem puhák az ajkaim.
Szóval: a bőrgyógyász által felírt krémet reggel és este megtisztított arcbőrre használom, amitől az arcom egyáltalán nem szárad, nagyon jó!
A ricinusolajat pedig amióta megvettem fejbőrre pakolásként, illetve a száradó területekre kenem: ajak, könyök, térd, sarok. Amikor úgy érzem, hogy szükséges. Ezek nekem beváltak, így már csak azt kell megvárnom, hogy a bőröm teljesen letisztuljon! :)

Annak, aki épp elkezdte szedni a gyógyszert: Az első időszakban még fognak kijönni pattanások. Nekem is előjött egy-egy és volt, amelyik piros is volt. Viszont szépen elmúltak. Hamar lement róla a gyulladás, a pirosság és nem maradt heges az arcom. Ne ijedjetek meg!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 11.

zsofi02

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. június 1.

UPDATE: 2 éve külföldre költözés miatt nem tudta befejezni a kúrát. Most folytatom napi 20 mg-mal. Kb. 2 hete kezdtem, már sokat segített, nem zsírosodik a bőröm és nem jelentek meg új pattanások, a régiek gyorsan elmúltak. Szinte szemmel látható, ahogy kituszkolja a a bőröm alsóbb rétegeiből is a faggyút. A bőrgyógyászom szerint nagyjából egy évig kell majd szednem, hogy végleges eredményt érjünk el. Mellékhatást most sem tapasztalok a száraz ajkakon kívül. Nekem megéri.

Még csak egy hete szedem, nem volt extra súlyos az akném, viszont nagyon kitartó! + extra zsíros bőr 😀 Már mindent próbáltam, kívül-belül, de tartós eredményt még semmi sem hozott. Ezért szántam rá magam végül egy isotretinoin-kúrára. Egy nagyon kedves és alapos bőrgyógyász írta fel nekem (természetesen labor után) magánrendelésen. Nagyon sokat kutattam már a gyógyszerrel kapcsolatban, tisztában vagyok a mellékhatásokkal, de már nagyon elegem van, hogy a húszas éveim végén is minden nap a pattanásokkal, zsíros bőrrel kell küzdenem. Ráadásul úgy, hogy semmilyen belső okot nem találtak nálam (PCO, IR, hormonok, stb.). Szóval egy hete szedek napi 20 mg-ot (51 kg vagyok), már most kezdem látni a hatását, bár lehet hogy a bőrgyógyász által felírt krémnek is szerepe van ebben. Most tiszta az arcom, remélem nem lesz rosszabbodás. Mellékhatásként egyelőre a száraz szemeket tapasztalom kontaktlencsében. Majd még jelentkezem update-ekkel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 1.