KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Aqua Mundi Natúr Ajakír
Aqua Mundi Natúr Ajakír

Aqua Mundi

Aqua Mundi Natúr Ajakír

  (0 vélemény)
Ár:   840 Ft   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   5 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: gendur.berni, Módosítva: 2017. január 23.

Ár:   840 Ft
Kiszerelés:   5 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Ajakápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Méhviaszos natúr ajakápoló kakaóvajjal, kókusz- és mandulaolajjal,és édes narancsos, citromos illattal.Az ajak mindennapos, gyakori ápolására, bársonyossá tételére. A telített zsírsavakban gazdag kókuszolajból, a B-vitaminban és Omega-9 telítetlen zsírsavban bővelkedő mandulaolajból, a filmképző, picit viaszosító tulajdonságú méhviaszból és az elengedhetetlen, bársonyossá tevő kakaóvajból készült.

100 % természetes anyagokat tartalmaz. Nem tartalmaz parabéneket, szulfátokat, petrokémiai összetevőket, tenzideket, mesterséges színezékeket és illatanyagokat valamint tartósítószert.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter
Illatanyagok: Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Expressed, Citrus Limonum Oil

Összetevők megmagyarázva

Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Az édesmandula-olajból kivont el nem szappanosítható lipidek

Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, amelyek még a szappanosításhoz szükséges lúg kémiai hatásának is ellenállnak.  Különleges bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.