Bioderma Sensibio Izzadásgátló Golyós Dezodor
Ár: | 3400 Ft | Kategória: | Dezodorok | |||
Kiszerelés: | 50 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: zsofilia, Módosítva: 2012. január 19.
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Dezodorok | |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
Érzékeny bőrre. 24 órás hatékonysággal. Alkoholmentes, hipoallergén. Aktív szabályozó összetevőinek köszönhetően csökkenti az izzadást. Alumíniumos változat.
Water / Aqua
eo I i
Sodium Hydroxide
Parfum/Fragrance
i
Nagy reményeket fűztem hozzá, mikor egy időben ráfügtem a Bioderma termékeire, így gondoltam ez is nyerő lesz.
Azonban hatalmas csalódás, nem izzadok túl feltűnően, de ennek a terméknek a használata után szó szerint büdösnek éreztem magam.

Szerencsére nem vagyok túl izzadós, ha már a bőröm a legtöbb dezodort nem tudja elviselni. Télen nem is szoktam használni izzadásgátlót, de nyárra azért szerettem volna valami használhatót. Hát nem ez lett az... abszolút semmi hatása sincs.

Budosnek erzem magam tole. Es ezt elfogadhatatlannak tartom egy non. Ugy vagtam ki a kukaba, hogy csak ugy nyekkent.

En imadom! Gyorsan beszivodik es szaraz marad tole a bor. Feher reteget nem hagy. A Vichy vagy Uriage annal inkabb. Az illata lehetne jobb. Aki nem kifejezetten izzados annak szuper.

A terméket csomagajánlat részeként vettem, kb. 2000 Ft-ért és nem bántam meg, mert nagyon jól funkcionál.

A Vichy mellett ezt is szoktam használni, az alumínium miatt nem 5*, de szépen működik, nem irritál és az illata is kellemes. Nem imádom annyira, mint az említett Vichy-t, de jól működik. Kipróbáltam az alumínium-mentes verzióját is, de az sajnos nem működött, pedig nem vagyok nagyon izzadós.

nagyon jo termek. az aluminium mentes verziot hasznalom. Az elso kb 2 hetben valoban nem volt olyan hatasos, mint a korabbi deok, de azota beallt es teljesen jol mukodik. Szerintem a bornek at kell allnia az uj osszetevokre :)

Nagyon szeretem ezt a deot, mondjuk nem vagyok az a nagyon izzadós típus, de érzékeny bőrű vagyok és ez egyáltalán nem irritál és nem ragad, foltoz, stb., amit dezodoroknál probléma szokott lenni. Már egy éve csak ezt használom, nem is tervezek váltani.

Drága és hatástalan. Ugyanúgy izzadok tőle, ráadásul büdöset. Még rosszabb, minta nem is használnék semmit

Egy időben valamire nagyon allergiás lett a hónomalja. Akkor szereztem be ezt a terméket és segített átvészelni a gyógyulási fázist. A tartósságával és az illatával nem volt problémám, egyedül azzal volt, hogy lassan száradt meg, addig pedig képtelenség volt felöltözni, mert nyomot hagyott a ruhán. Szerencsére nyáron használtam, az ujjatlan ruhák szezonjában. Az ára elég borsos, csak akkor éri meg megvenni, ha kettes akcióban árusítják.

Gyulladáscsökkentők: Glycyrrhetinic AcidHidratálók: Propylene Glycol, Pentylene Glycol, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides
Emolliensek: Ceratonia Siliqua (Carob) Gum, Caprylic/Capric Triglyceride
Emulgeálószerek: Polysorbate 20
Tisztítószerek: Polysorbate 20
Illatanyagok: Laminaria Ochroleuca (Kelp) Extract, Ceratonia Siliqua (Carob) Gum, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum/Fragrance
A dezodorokban egyik leggyakrabban használt alumínium só, melyet verejtékcsökkentő, pórusösszehúzó tulajdonsága miatt használnak.
Némileg vitatott az, hogy milyen egészségügyi hatása van az alumínium származékoknak a dezodorokban. A Wikipédia szócikk több hivatkozást is hoz, mely az alumínium tartalmú dezodorok hosszú távú használatát összefüggésbe hozza az Alzheimer kórral. Szintén több tanulmányra hivatkozik, melyek szerint az alumínium sók növelik a mellrák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor Paula Begoun egy olyan tanulmányra hivatkozik, mely 800 mellrákos és 800 egészséges nőt vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy nincs összefüggés az aluminum chlorohydrate és a mellrák között.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Emulzióstabilizátorként, oldószerként, bőrjavító anyagként és és széles spektrumú antimikrobiális szerként használt multifunkcionális, selymes érzetű glikolféle. Hidratáló hatása van a bőrre.
A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.
A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.
Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.
A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.
Egy a természetben előforduló dezoxicukor. Krém összetevőként vízmegkötő, hidratáló és maszkoló (masking, nem szükséges anyagok semlegesítése) tulajdonsága van.
A L'Oreál egyik kedvelt anti-aging hatóanyaga. Szabadalmuk szerint öregedésgátló tulajdonsággal is bír, aminek alátámasztására a Beautybrains egy ígéretes in-vitro (kémcsőben végzett) és in-vivo (embereken végzett) tesztet is talált, bár mindegyiket maga a L'Oreál végezte (és 5%-os Rhamnose tartalommal, vagyis az összetevőnek olyankor az első néhány összetevő között kell lennie).
Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.
Barna tengeri hínár, alga kivonata. Sűrítő, vízmegkötő, bőrkondícionáló (skin conditioning) és antioxidáns hatása van. Részletesebb információ a kozmetikumokban használt algákról a CosmeticsCopon.
Édesgyökérből előállított kivonat, mely kiváló gyulladáscsökkentő és nyugtató összetevő. E szerint a szabadalom szerint az összetevő barnulást elősegítő kozmetikumokban is hasznos.
Gélszerű összetevő, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint sűrűség- és emulzióstabilizáló anyagként használatos segédanyag, ami bőrkondícionáló hatással is bír. Paula Begoun nem kiváló, de megfelelő összetevőnek tartja.
A szentjánoskenyérfa gumi, melyet a kozmetikumokban elsősorban sűrítő, gélesítő, stabilizáló hatása miatt használnak.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.