Bioderma

Ár:   6198 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   250 ml   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: apolka, Módosítva: 2022. május 9.

Kiszerelés:   250 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Száraz
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Az arctisztító tej gyengéden tisztítja, eltávolítja a szennyeződéseket és a make-up-ot. Az érzékeny arcbőr és a szemkörnyék tisztítására is alkalmas. Könnyű állagának köszönhetően nem hagy zsíros filmréteget a bőrön.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

BollaV

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2023. május 24.

Rosaceas arcomon használom. Nekem bevált.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 24.

Rosaceas arcomon használom. Nekem bevált.

bolgib

2022. május 2.

Hidratál, kevésbé húzódik a bőröm utána, de nekem sajnos nem szedi le olyan szépen a sminket és a koszt, mint szeretném.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. május 2.

Tinkatinka

2021. december 29.

Már több mint 1 éve használom és menetközben volt pár más próbálkozás, de ez volt a biztos pont. Arclemosonál jobb szeretem, ha egy patikából is meg tudom szerezni, enyhén hidratál, tényleg nem irritál, de azt hiszem a pirosodási hajlamot is csökkentette, mert használtam egy ideig a testvérét, ami mellett a pirosodás nem volt annyira visszafogott.
Sminkről nem tudok nyilatkozni, ha használnék, már arcbőr átültetésre várnék, annyora intoleráns/ekcémás a bőröm.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. december 29.

Bubu2019

2021. május 18.

Nagyon szeretem ezt az arctisztítót! Sima az arcom tőle már kétszer újra vettem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. május 18.

takacszsofi70

Bőrtípus:  -
2021. május 4.

Ar ertek aranyban vannak sokkal jobbak.... nem igazan erzem hogy jol tisztitana, vagy azt, hogy a sminkem jol leszedne. Nem fogom ujra megvenni

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. május 4.

luci_i

2021. február 20.

Arról nem tudok nyilatkozni, hogy a sminkkel mennyire bánik el. Az arctisztító hatása igazából semmi extra, teszi a dolgát is ennyi, vizes arcomat szoktam átmasszírozni ezzel a kis tejjel, nagyon szuper, hogy ilyen könnyű, pláne hogy hypoallergén szép az INCI-je , érzékeny bőrűek is használhatják. Hagy egy zsíros érzetet, de ezt egy száraz törölközővel való áttörléssel lehet orvosolni, és utána teljesen rendben van.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. február 20.

olvaso

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. február 15.

Sajnos nem igazán szedi le a sminket, feloldja, de nem távolítja el rendesen. Ahogyan előttem is írták, még a többedik vattakorongon is marad smink a használata után. Kénytelen vagyok utána még egy habzó lemosót is használni, majd végül ugyanennek a Bioderma családnak a micellás vizét. Így viszont ez az arclemosó tej nagyjából felesleges lépés a rutinban (és felesleges pénzkidobás is).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. február 15.

sezi

2020. november 6.

nagyon szeretem, mert nagyon gyengégen tisztítja meg az arcom irritáció nélkül. Én nem sminkelek, úgyhogy erről nem tudok írni. A legfontosabb, hogy hidratál és nem szárítja ki az arcom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 6.

narancsdzsem

2020. szeptember 20.

Sajnos lemosónak nem jött be,mert vagy zsírosságot hagy maga után,vagy jól leszedve szárít.
De őszi kézkrémnek (tenyérre is) szuper!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. szeptember 20.

De őszi kézkrémnek (tenyérre is) szuper!

felicia

2020. április 22.

Nagyon jól hidratál, nem húzódik tőle az ekcémás arcbőröm. Nagyon megszerettem. A sminklemosás utáni lépésként használom és a sminkmaradékokat szépen el is távolítja. Az egész sminkkel nem bírna el, de szerintem nem is az a feladata.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. április 22.

Gyulladáscsökkentők: Glycyrrhetinic Acid
Hidratálók: Glycerin, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Pentylene Glycol

Glycerin h 0 0

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Édesgyökérből előállított kivonat, mely kiváló gyulladáscsökkentő és nyugtató összetevő. E szerint a szabadalom szerint az összetevő barnulást elősegítő kozmetikumokban is hasznos.

A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.

A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő  hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.

Egy a természetben előforduló dezoxicukor.  Krém összetevőként vízmegkötő, hidratáló és maszkoló (masking, nem szükséges anyagok semlegesítése) tulajdonsága van.

A L'Oreál egyik kedvelt anti-aging hatóanyaga. Szabadalmuk szerint öregedésgátló tulajdonsággal is bír, aminek alátámasztására a Beautybrains  egy ígéretes in-vitro (kémcsőben végzett) és in-vivo (embereken végzett) tesztet is talált, bár mindegyiket maga a L'Oreál végezte (és 5%-os Rhamnose tartalommal, vagyis az összetevőnek olyankor az első néhány összetevő között kell lennie).

Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.

Barna tengeri hínár, alga kivonata. Sűrítő, vízmegkötő, bőrkondícionáló (skin conditioning) és antioxidáns hatása van. Részletesebb információ a kozmetikumokban használt algákról a CosmeticsCopon

Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben

Emulzióstabilizátorként, oldószerként, bőrjavító anyagként és és széles spektrumú antimikrobiális szerként használt multifunkcionális, selymes érzetű glikolféle. Hidratáló hatása van a bőrre.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.