KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Borza Vaníliás Mákos Körömvirágszappan Kakaóvajjal
Borza Vaníliás Mákos Körömvirágszappan Kakaóvajjal

Borza Szappan Manufaktúra

Borza Vaníliás Mákos Körömvirágszappan Kakaóvajjal

  (0 vélemény)
Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Szappanok
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Bio-barát bioboltok, online   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Októberi Lány, Módosítva: 2013. december 11.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Bio-barát bioboltok, online
Kategória:   Szappanok
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

TERMÉKLEÍRÁS

A vanília termésének kivonata bőrvédő és bőrsimító anyagként ismert, emellett jellegzetes, kellemes édeskés illata miatt is csodálatos hatást gyakorol az egész emberi szervezetre. Megnyugtatja és javítja a közérzetet. Körömvirág szirmokból készült főzet gondoskodik a bőr gyulladásos folyamatainak mérsékléséről és a sebek gyógyulási folyamatainak felgyorsításáról. Következő alkotóelemként egy nagy adag extra szűz olívaolaj került bele, mert remekül tisztítja a problémás bőrt, de nem zsírosít, hanem visszaállítja a faggyúmirigyek természetes működését. Ricinusolaj természetes lágyító, hidratálja, táplálja a bőrt. A bio méhviaszban a természetben megtalálható gyógyhatású szerek közül található a legtöbb tartósító vegyület, ezáltal a szappanba zárt hatóanyagok természetes tartósításáról, valamint a szappan keménységéről is gondoskodik. A finomítatlan kakaóvajat a legjobb bőrnedvesítőként is számon tartják. Évszázadok óta ismert kozmetikum a bőr üdeségének megtartására. A vaj selymessé varázsolja a bőrt, ezáltal méltán népszerű a testápoló készítményekben.

Összetvők: Elszappanosított extra szűz olívaolaj és kókuszolaj, tisztított víz, elszappanosított ricinusolaj, méhviasz, finomítatlan kakaóvaj, körömvirág, mákszemek, bourbon vaníliarúd és kivonat.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter
Emulgeálószerek: Sodium Olivate, Sodium Cocoate
Tisztítószerek: Sodium Olivate, Sodium Cocoate

Összetevők megmagyarázva

Elszappanosított olívaolaj. A szappankészítés során keletkező felületaktív anyag, tisztítószer. Természetes anyagnak számít, melynek használata megengedett organikus kozmetikumokban.

Elszappanosítótt kokuszolaj, mely a szappangyártás során keletkezik. Gyakran találkozunk vele samponokban és szappanokban tisztítószerként, emulgeálószerként és felületaktív anyagként.

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Elszappanosított ricinusolaj. A szappangyárátás során keletkező felületaktív anyag, tisztítószer.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Mák. A kozmetikumokban a mákot magát dörzsölő anyagként, fizikai bőrradírként használják.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.