2024. Karácsony limitált kiadás
finomítja és világosítja az arcot
világosító, bronzosító és arcpirosító is egyben
árnyékolja a szemhéjakat
csillogó hatás
lehetővé teszi különféle természetes hatású sminkek készítését
dizájnos csomagolás
Utoljára szerkesztve: 2025.02.27. 17:02 - 2024.11.29. 17:33
Nagyon elegantos külsővel jelent meg a Catrice 2024.évi karácsonyi kollekciója, ezt a palettát is mélybordó bársony borítás fedi, aranyszínű gravírozással. A fedél mágnesesen záródik, belül szép nagy tükör a fedélen. Egyébként nekem a dobozka és a belső kialakítás papírnak tűnik, a festékeket rejtő kis fém tartályokkal. Első használat előtt egy műanyag lapka takarja a palettát, kétoldalt átlátszó ragasztószalaggal, amit nekem elég nehéz volt felszednem, pici a hely a paletta széle és ragasztószalag között, ráadásul az eltávolítás után mindkét oldalon még ragasztónyomok is maradtak a paletta szélén. Az egész paletta nagyon büdös, amikor kinyitottam, úgy áradt belőle a kínai tornacipőszag, hogy azonnal vissza is zártam. Aztán mégis használatba vettem, azóta már a szellőztetésnek köszönhetően valamelyest csökkent a szag intenzitása, de ezzel még van mit kezdeni a cégnek, nem tudom elhinni, hogy ez másokat nem zavar. A színek szépek, egymással jól harmonizálnak. A használatos ecsetem hozzá az Essence Princess Rapunzel, könnyen felvihetők vele a matt színek. A fénylők vagy ujjbeggyel, vagy egy régebbi karácsonyi, szintén Essence merevebb, kisfejű ecsettel lapogatva kerülnek a szemhéjra. A fényesek közül a lila intenzívebb színű, a két rózsás árnyalat gyengébben pigmentált, kevesebb a szín, inkább a csillámos, fénylő hatás miatt használható. Minden nagyon, de nagyon potyog, kell egy jó szemhéjalap, de még akkor is sok a potyogás. A szemhéjalap egyébként azért is jó, mert a színek intenzívebbek lesznek. A tartósság közepes, fél napot kibír, utána rá kell frissíteni. A paletta közepén van két nagy kedvenc, a krémes pinkes pír és a szintén krémes barackos highlighter. A pirosító színéért teljesen odavagyok, gyönyörű irrizáló fényes rózsás árnyalat, nagyon jó kis téli szín. A highlighter is szép fényt ad. Mindkettő mehet a palettából ujjbeggyel rögtön az arcra, nem annyira intenzívek, hogy a bohóchatástól tartani kellene, egy kis ecsettel való lágyítást után jól mutat az öregedő, ráncosodó arcbőrön is. Az ecset nálam ehhez a tömött fejű Catrice for cream/for powder kétoldalú ecsete. Az alapkoncepció nagyon jó, de vannak még hiányosságok. Egyrészt örültem volna, ha Európában gyártják. Másrészt a szagával valamint a potyogással nehezen tudtam megbarátkozni, gondolkoztam is, hogy továbbadom. A pirosító rész miatt azonban mégis még egy darabig inkább játszadozom vele, a szemfestékekkel kapcsolatban a szemüvegem valamelyest úgyis tompítja szem köré leszóródott festékszemcséket, legalábbis úgy gondolom, hogy a szemüveg mögött ez nem annyira feltűnő. Akinek a sminkelés inkább kötelesség és nem szívesen bíbelődik vele, az inkább hagyja ki és ruházzon be egy drágább, valóban jó minőségű palettára. A játékos kedvű krémmániásoknak ugyanakkor sok örömöt fog okozni, mert a szemnek jóleső ránézni.