Lelőhely: Online

Cosmio Neem Olaj, Bio

Hozzáadva 2013.02.04.by

anonymous

Kiváló minőségű, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt neem olaj.  A neem olajat a benne található antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, parazitaűző hatóanyagai miatt többek között a következő problémák esetén alakalmazzák: ekcéma, kipirosodás, pattanás, hegek, gyulladt bőr, csalánkiütés, pszoriazis, lábizzadás, körömgomba, korpa, tetvek, sömör és egyéb bakteriális és vírusos bőrbetegségek.  Az indiai neem olaj olvadáspontja 23 fok közelében van. Színe világosbarnától a zöldesbarnáig terjedhet. Jellemzően erős szaga van, mely sokak szerint a pörkölt kávé, pirított napraforgómag, vagy a fokhagyma és mogyoró jegyeit hordozza. Ezt a szagot közel 20 kénvegyülete és illóolajtartalma adja. Tartalmaz még ezen kívül fitoszterolokat (campesterol, beta-sitosterol, stigmasterol) és azadirachtin triterpént is.

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

2017.05.17. 05:58

A szaga tenyleg borzaszto parom azt mondta ,hogy olyan mint a majgaluska szaga ..... Egyebkent nekem nagyon bevalt es en este lefekveskor kenem b az egesz arcom es igy alszom . Alvas kozben nem erzem a szagat es tobb ideig is hat legalabb

2017.05.05. 20:03

Hú, ez a szag! Fokhagymás égett gumi. És nem kicsit.Van az a Himalaya herbal agyagos maszk, szintén neem olajos, bár abban valahogy sikerült elnyomni a szagát, na ahhoz keverek pár cseppet, hogy ne szárítson múmiává, meg hát persze a hatása gondolom így már aztán frenetikus lesz. Végeredményben jó, leviszi a nyomkodás okozta pirosságot, és kb. ennyi. A leírásban felsorolt problémákra – már amelyik érint, próbálgatom majd. Ezeket kúraszerűen érdemes használni.Mindenesetre a töröklözőt, amivel a végén megtöröltem az arcom, azonnal ki kellett mosni a szag miatt.

Utoljára szerkesztve: 2024.11.28. 08:10 - 2015.07.30. 21:15

Te jóságos ég...ez a cucc kimeríti a nazális kínzás fogalmát, már amennyiben létezik ez a fogalom, de én a mai nappal felveszem a szótáramba, az biztos. Szóval az történt, hogy pakolást kotyvasztottam belőle, amit idejekorán le kellett mosnom, mert a hányinger kerülgetett és ez most nem túlzás, még mindig forog a gyomrom, pedig már rég lemostam...na persze a szag az nem illan el csak úgy. A szag leírása egyébként helytálló, de érezni kell ahhoz, hogy tisztában legyünk a helyzet brutalitásával. A véleményem rendhagyó módon ebben a szagterroros felfokozott idegállapotban íródik, úgyhogy elnézést érte, a változás jogát fent tartom, csak muszáj volt kiírnom magamból a dolgot :D A hatása egyébként már most jónak tűnik, de erről majd hosszabb használat után (anyámsegíts!) nyilatkozom, terv szerint továbbra is zöld agyaggal kombinált pakolás készül majd belőle és ha mindig ilyen tiszta, puha és feszes pofit kapok, mint most, elsőre, akkor marad a maximális 4 csillag - sajnálom, de ilyen bűzzel tényleg ez a maxmimum, innen indulunk, csak legyen erőm a folytatáshoz.

2014.06.20. 13:19

Néhány rettenetes nagy szörnyeteg pattanásomra végső elkeseredésemben vettem meg. Borzalmas a szaga, így tényleg kell hozzá elszántság. Valami fokhagymás, füstölt disznósajt, ami már úgy érlelődik is egy - két napja a szemétkupac tetején a dögmelegben, és emiatt rémséges bűzt áraszt magából...na ez a kép ugrott be róla. Úgyhogy csak és kizárólag helyileg, kis mennyiségben, estére, és lefekvés előtt letörülgetve vagy lemosva a "felesleget" használom. Végül ez verte le - amolyan kegyelemdöfés jelleggel, mert mást is bevetettem - a fent említett invázió jellegű 3 óriási bibi támadását. Azóta, ha alakul valami nagyobb ocsmányság, nyúlok is utána, de tényleg csak SOS szituban, szeretek róla megfeledkezni. Ha nem lenne ilyen kellemetlen szaga, azt hiszem, sokkal-sokkal népszerűbb lenne még a teafaolaj kollégájánál is, ami pedig szintén nem a finom illatáról híres. Csak az orrom (s helyenként a gyomrom) lázongása miatt 4 csillag...

Utoljára szerkesztve: 2013.12.22. 15:06 - 2013.12.22. 15:05

Problémás a bőröm, így saját kencébe gél állagba keverve próbáltam ki egyéb már bevált olajokkal vegyítve. Nekem nem lett tőle kevesebb pattanásom, ami meg a legrosszabb, hogy borzasztóan irritálta a szememet. Természetesen próbáltam kikerülni a szem körüli részt mikor felkentem, de mivel nem szívódik fel teljesen a bőrbe és mindig jelen van az arcon amíg nem mossák le, ezért el tud jutni a szem körüli területekre is. Nem venném újra.

2013.12.09. 09:35

Már egy jó ideje megvan, fogalmam sincs, meddig kellene jónak lennie, de kb. másfél éve használjuk, hűtőben tartom, így semmi baja. Eredetileg egy barátnőm hozta a kislányom ekcémájára, Sudocrem-be keverve nagyon gyorsan helyretette a bőrét. Tegnap előtt a természetes arcápolás melletti végleges elhatározás jegyében bevetettem pattanásokra, és több használat után arra jutottam, hogy ez jó. Néha nincs bajom a szagával, kicsit halva-jellegű (szezámpaszta alapú édesség), de van, hogy nagyon undorodom tőle. Sajnos ezen nem tudok igazán változtatni, és megelőzésre vagy aktív stádiumban lévő pattanásokra nem is vált be, viszont a már gyógyulás fele tartók sokkal hamarabb helyrejönnek tőle. Használni fogom, de csak éjszakára.