Kezembe került egy kis gyári illatminta, vásárlás mellé kaptam még korábban. Semmit nem ismertem eddig ettől az illatháztól, gondoltam kipróbálom, mi bajom lehet. Friss, citrusos, tipikus nyári illatot vártam, ez annál édesebb. De a leginkább az lepett meg, hogy mennyire kiforrott és ízléses kompozíció. Citrusos, valami tűleveles zölddel és szaftos gyümölccsel megbolondítva (szerencsére nem nyers mangó, brrr..., hanem finom, lédús alma), aztán fehér virágok nyílnak, főleg jázmin, szinte alkoholosan aromás, fűszeres, buja és mámorító, mindez gyönyörűen lekerekitve, szinte krémessé keverve fás jegyekkel és szantálfával. Egyedi, és mégis nagyon ismerős. Olyan, mintha eszenciája lenne sok, ma divatos designer és niche parfümnek, de mindegyikből épp csak egy pici, csak a legjava lenne benne. 2008-as illat, de szerintem megelőzte a korát. Azok az illatok, amelyekre ráismertem benne (pl. Libre, Delina La Rosée) mind jóval később születtek és lettek felkapottak.Nagyon szerethető, fiatalos, nőies és vidám illat. Tényleg olasz, tényleg benne van a dolce vita. És ez nem egy szimpla egynyári illat. Különlegesebb annál. Erre nem lehet egy röpke nyár alatt ráunni. Többet tud, és a minősége is sokkal jobb annál, mint amit az ára mutat. Sok méregdrága, agyonhájpolt niche "mű" elbújhat mellette. Vagy inkább vegyen róla példát. Hogy viselném-e? Hát...Igen is, meg nem is. Tetszik, de az én ízlésemnek, az én habitusomnak egy kicsit (már) sok. De az is lehet, hogy csak a jázmint sokallom benne, sose volt barátom. Szerintem egyébként ez a fiatalabb korosztálynak áll jól, 50 alatt. Mindent egybevetve nagyon jól sikerült kis illat, és szívesen megadom rá az ötöst.