Lelőhely: Cherry garden

Hozzáadva 2020.05.24.by

Lin

Megjelenés éve: 2008

Illatcsalád: virágos-fás-pézsmás

Fej: limett, oliva, piros alma

Szív: jázmin, magnólia, gyömbér

Alap: cédrus, szantálfa, fehér pézsma

31 000 Ft-tól

2025.01.27. 22:29

Nem az én stílusom, de nagyon szép, barátságos illat. Amolyan ölelős, keresztanyához társított tisztaságillat. Virágosan szappanos, mint a Rosendo M rózsás parfümje. Nagyon szépen illatozik egyetlen pöttyintés is hosszú órákig. Idősebb korosztálynak javasolnám, vagy visszafogott fiataloknak, de mindenképp 30+ (ritkán tartom relevánsnak a kort az illatoknál).

Utoljára szerkesztve: 2025.03.24. 14:55 - 2024.06.01. 19:29

Pár éve volt egy mintám belőle, aztán valahogy elmaradtunk egymástól. Most viszont a fejembe vettem, hogy kell egy olivás/oliva leveles illat nekem, a fejemben is volt, hogy valamelyik apró olasz niche-háznak volt egy elbűvölő illata-ahol az alma végre tetszik nekem- némi kutakodás után meg is találtam, az egyik hazai parfümfüzlet oldalán a kincsesben meg teljes áron- filléres darab, pláne ha a koncepciót, minőséget is nézem-, második, olcsóbb darab ajándékba-akcióban rá is raboltam két darabra. Lédús, alma- és milyen szép almaillat-, a zöldcitromnak köszönhetően testesebb, majdhogynem kesernyésen citrusos, nagyon üde, szinte ress, szinte tapintható. Az oliva időtlensége, olajossága, sűrűsége átlengi az egészet, de csak illatfátyolként érezni, nagyon ízléses.A jázmin szinte nehéz benne, waxos, sűrű, határig feszíti a még izgalmas, még jólesőt- és én kedvelem a jázmint-, és utána odapimaszkodik a gyömbér. Kifejezetten szemtelen húzásnak tartom benne, de valahogy gyönyörűen összefűzi az illatutat. A magnólia fássága, szilárdsága nagyon hőmérsékletfüggő, hogy milyen intenzitással mutatja meg magát, a fásság az stabil, de maga a magnóliás fehérvirágözön szereti a meleget. Rajtam krémes-lágy cédrussá szelídül. EDT létére szinte lefedi a napot, igaz, nem kiabál, nagyon laza, elegáns, olyan fittyet hány a világra-illat. Stílusos, jókedvűen könnyűléptű, nőies. Méltatlanul alulértékelt és elfeledett illat. Belebolondultam.

2024.08.19. 19:57

......

Utoljára szerkesztve: 2022.07.29. 14:08 - 2022.07.29. 14:03

Kezembe került egy kis gyári illatminta, vásárlás mellé kaptam még korábban. Semmit nem ismertem eddig ettől az illatháztól, gondoltam kipróbálom, mi bajom lehet. Friss, citrusos, tipikus nyári illatot vártam, ez annál édesebb. De a leginkább az lepett meg, hogy mennyire kiforrott és ízléses kompozíció. Citrusos, valami tűleveles zölddel és szaftos gyümölccsel megbolondítva (szerencsére nem nyers mangó, brrr..., hanem finom, lédús alma), aztán fehér virágok nyílnak, főleg jázmin, szinte alkoholosan aromás, fűszeres, buja és mámorító, mindez gyönyörűen lekerekitve, szinte krémessé keverve fás jegyekkel és szantálfával. Egyedi, és mégis nagyon ismerős. Olyan, mintha eszenciája lenne sok, ma divatos designer és niche parfümnek, de mindegyikből épp csak egy pici, csak a legjava lenne benne. 2008-as illat, de szerintem megelőzte a korát. Azok az illatok, amelyekre ráismertem benne (pl. Libre, Delina La Rosée) mind jóval később születtek és lettek felkapottak.Nagyon szerethető, fiatalos, nőies és vidám illat. Tényleg olasz, tényleg benne van a dolce vita. És ez nem egy szimpla egynyári illat. Különlegesebb annál. Erre nem lehet egy röpke nyár alatt ráunni. Többet tud, és a minősége is sokkal jobb annál, mint amit az ára mutat. Sok méregdrága, agyonhájpolt niche "mű" elbújhat mellette. Vagy inkább vegyen róla példát. Hogy viselném-e? Hát...Igen is, meg nem is. Tetszik, de az én ízlésemnek, az én habitusomnak egy kicsit (már) sok. De az is lehet, hogy csak a jázmint sokallom benne, sose volt barátom. Szerintem egyébként ez a fiatalabb korosztálynak áll jól, 50 alatt. Mindent egybevetve nagyon jól sikerült kis illat, és szívesen megadom rá az ötöst.

Utoljára szerkesztve: 2024.08.19. 18:19 - 2022.04.11. 16:05

Ez az illat maga Olaszország mennyországa! Sikerült egy üveges példányhoz hozzájutnom és nem győzök betelni vele! Nem vagyok illat, márka sznob nem veszek meg egy illatot csak azért mert mások szerint az a jó attól leszek szép és egyedi Nő! Én bizony már a magam útját járom és csakis azok az illatok kerülnek be a kis fészkembe amit igazán megszeretek és érzem, hogy igazán én vagyok ami lehet egy közkedvelt mainstream vagy egy az átlag ember számára alig ismert Niche költemény! Nos ez az illat az egyik legszebb, legfinomabb Niche kreáció! Olyan illat jegyeket hordoz magában amik közel állnak a szívemhez... Magnólia, jázmin, fehér pézsma, cédrus és ezek csodás elegyet alkotnak egy kis gyümölcsös, fanyarkás hátérrel! Ez tényleg egy igazán virágos, fás, pézsmás illat! Az üvege mesésen megalkotott ezekkel a festői kis házikókkal! Portofino maga életre kel az illatban és az üvegen kívül is! Csodaszép, elegáns grácia! 💗

Utoljára szerkesztve: 2024.08.19. 18:19 - 2022.01.27. 16:56

Nahát! Meglep, hogy én vagyok az első, aki véleményt ír erről a finomságról. Ismét egy illat, ami méltánytalanul kevés figyelmet kap, pedig milyen csodás, milyen imádatos!Valahogy mindig ódzkodtam a citrusos parfümöktől, ő azonban mindent megváltoztatott. A legeslegszebb nyári illat! Maga a dolce vita!Ahogy a nedű aprócska cseppjei kölcsönhatásba lépnek a bőrömmel, harapni valóan lédús almát, és frissítő limeot idéz. Aztán percekkel később előbújik belőle a cédrusok és olajfák zöldje, majd a jázmin és a magnólia bujasága... hogy egy üdítően gyömbéres, végül puha pézsmás, szantálos lecsengéssel kápráztassa el érzékeimet. Gyengéden ölel körül, nincs benne birtoklási vágy, sem semmi fennhéjázás, vagy harsogó kivagyiság. Egyszerűen, könnyedén elegáns, mint a NŐ, aki bátran párosítja a vintázst a high fashion-nel. Aki játszi könnyedséggel visel leheletnyi selyemblúzához, férfias szabású nadrágot és loafert. Aki szereti az operát és a jazzt, aki rajong a klasszikus irodalomért, aki könnyekig hatódik egy impresszionista festménytől... Akinek a luxus nem az üres és harsogó magamutogatást jelenti, vagy azt a néhány betűt a táskáján, hanem a kívülállók számára alig észrevehető, finom részletek hangsúlyozását.