ESI aCknes Tapasz Akne, Pattanás és Mitesszer Ellen
Ár: | 2520 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 24 db | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet feltöltötte: Jenniii92, az összetevőket feltöltötte: s_agneka, Módosítva: 2021. augusztus 17.
Kiszerelés: | 24 db | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
6-8 órán keresztül ható, lassú kioldásos technológiával rendelkező tapasz. Összetevői (pl. eredeti ausztrál teafaolaj, orvosi aloe vera, azelainsav) segíthetnek a pattanások leszárításában, de segítséget nyújthat mitesszerek és grízes fehér csomók esetén is.
Bőrgyógyászatilag tesztelt. Nem tartalmaz színezéket, illatanyagokat, parabéneket és szilikont.
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Én ennek a márkának a teafaolajos mélytisztító habját használom. Sajnos az itt nincs fent, de muszáj írnom róla, mert az is fantasztikus. Gyönyörű, tiszta, puha, hidratált lett a bőröm. Az állammal folyamatosan küszködtem, pattanások, mitesszerek, gyulladt "gümők" miatt. Ez valami csoda, teljesen letisztította. Mindenképp újravevős!! Szuper termék!!!!

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Kiváló termék. A legjobb, hogy praktikus a használata, szinte észrevehetetlen, nekem a sminkelés kicsit zavaró volt így, de összességében egy teljesen jól használható termék. Éjszakára is használtam már, reggelre eltűnt a pattanásom. Néha megjelenik vulkánszerű, kinyomhatatlan fájdalmas pattanás is, amire szintén ráragasztottam és rajta hagytam több órán keresztül. Végül lejjebb vitte a gyulladást, kicsit később pedig ki is tudtam nyomni. Régebben nem nagyon hittem a tapaszos termékekben, de ez meggyőzött. 5*

Brutálisan kiváló termék! Hatalmas mély, csomós pattanás lett az arcomon, az a kinyomhatatlan, fájdalmas. Rátettem a tapaszt, 6 és fél óra múlva sikerült kinyomni, és lejjebb vitte a pirosságot is. Szépen beleolvad a bőrbe, nappalra is simán fel lehet rakni, munkába, emberek közé, és még sminkelni is lehet rá. Nagyon kár, hogy nem évekkel ezelőtt találtam rá!
Ez nem pénzkidobás, nagyon megéri. 24 db tapasz van benne. Csillagos ötös!

Ez nem pénzkidobás, nagyon megéri. 24 db tapasz van benne. Csillagos ötös!

Antioxidánsok: Retinyl Palmitate, Tocopheryl AcetateVitaminok: Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)
Zink és glükóz (cukor) keveréke. A CosIng besorolás szerint dezodoláló és bőrjavító, Paula Begoun szerint pedig vírusellenes hatása van, és szájon át alkalmazva hatásos lehet gyulladt pattanások kezelésére is.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Azelainsav, mely számos bőr- és hajkondicionáló része. Bőrgyógyászati készítményekben is alkalmazzák, általában más szerekkel kombinációban.
- Pattanás: Az azelainsavat enyhe és közepesen súlyos akne ellen alkalmazzák, mind mitesszeres, mind fertőzéses esetben. Gátolja az aknét okozó baktérium növekedését, ezáltal tisztán tartja a bőr pórusait.
- Rosacea: A kivörösödött bőr kezelésére az azelainsav gyulladásgátló hatását használják helyileg alkalmazott gél formájában.
- Pigmentkezelés: Az azelainsavat különböző bőrszíneződések kezelésére használják, pl. melazma fertőzés utáni hiperpigmentáció, különösen sötétebb bőrűek esetén. Az azelainsav csökkenti a melanin mennyiségét.