KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Best of Beauty 2019

Mill Creek Organic Lip Balm Vanilla Honey
Mill Creek Organic Lip Balm Vanilla Honey

Egyéb

Mill Creek Organic Lip Balm Vanilla Honey

  (0 vélemény)
Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: zfru, Módosítva: 2012. december 18.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm
Kategória:   Ajakápolók
Bőrtípus:   Száraz
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Kakaó- és shea vajjal.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

A hivatalos gyüjtőelnevezése azoknak az ízesítő anyagoknak illetve anyagkombinációknak, melyeket a gyártók azért tesznek az adott kozmetikumba, hogy annak ízt, aromát adjanak. Ilyen íz lehet pl: kókusz, sárgarépa, alma, fahéj, stb... Az összetevő általában 0,5 és 3 % közötti koncentrációban használatos. Elősorban a szájban vagy annak környékén használatos termékekben (pl. ajakápolók, fogkrémek) találkozhatunk az összetevővel. 

Kendermagolaj. A tévhitekkel ellentétben a kendermag, így az olaja sem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC), az ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A CosIng besorolása szerint bőrpuhító és bőrkondícionáló hatása van. A  kendermagolaj esszenciális zsírsavakban gazdag: 60-70%-ban linolénsavat (Omega-6), 15-25%-ban alfa-linolénsavat (Omega-3) és 1,7% gamma-linolénsavat (GLA) tartalmaz. Az összetevő a truthingaing és Paula Begun szerint is kizárólag bőrpuhító hatással bír a bőrre, minden más állítás megalapozatlan (péládul, hogy képes meggyógyítani ekcémát), bár eszerint a tanulmány szerint GLA tartalma révén helyileg alkalmazva viszketéscsökkentő hatással lehet a száraz bőrre, e szerint a vizsgálat szerint pedig hasznos lehet az atópiás dermatitis tüneteinek kezelésében.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.