Gyógyszertári Ricinusolaj
Ár: | 500 Ft | Kategória: | Patikai gyógykrémek, termékek | |||
Kiszerelés: | 250 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Heni1009, Módosítva: 2017. november 28.
Kiszerelés: | 250 ml | |
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Patikai gyógykrémek, termékek | |
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
eo I h I i
Sikeresen leégettem egy drogéria hajfestékkel az amúgy is sérült, száraz hajamat 😪 Szőke festett hajam van. Rohanás a patikába. 50 ml-es ricinusolajat vettem 1000 Ft-ért. Vizes hajra felkentem, betekertem és 4 órát rajta hagytam. Picit puhított rajta, de nyilván ezt most legalább heti egyszer meg kell ismételni.

Eszméletlenül bevált.
Ez egy igazi csodaszer. Fillérekért. Imádom!
A hajam 3 éve feste van. Mostmár csak ombrét csináltatok, hogy megszabaduljak végre a hajfestés hajra gyakorolt iszonyú kínzásától.
Ez miért fontos?
A következők miatt:
Eredetileg világosbarna vagyok, nyáron szőke. De voltam már festett szőke, vörös, sötétbarna, most pedig egy ideje már lila .
A hajhagymáimat fergetegesen gyilkolta a festés. Tőből töredezett a hajam. Rengeteg kihullott: 3 naponta bő tenyér méretű, tömött hajcsomókat szedtem ki a fésűmből, hajmosáskor pedig csomóban hullott a hajam. Ha csak oldalra bólintottam a fejem, hullott a töredezett hajam, lépten-nyomon haj volt mindenütt.
A fejbőröm kilátszódott.
December közepe táján kezdtem el a ricinus olajos hajpakolást.
Most május van, és a hajam csodaszép fényes, újra dús (persze, még nem olyan mértékben, mint a festés előtt, ami durván 3 éve tart, de tényleg látványos). Konkrétan új hajsorok nőttek a fejemen. Rengeteg új hajam is nőtt: bő 5 centisek már. Mindezt fodrász erősítette meg. A tőből való töredezettség megszűnt, és a hajvégeim is sokkal egészségesebbek.
A hajnövesztő hatását inkább úgy írnám le, hogy új hajszálat növeszt, rengeteget, de a már meglévőket szerintem nem növesztette gyorsabban, azt hiszem, azok ricinus olaj nélkül is ilyen tempóban nőttek volna.
De összességében IMÁDOM.
Leírom, hogy én hogyan használom:
Eleinte kb 3 evőkanálnyit kevertem össze egy darab tojással, de mint kiderült, a tojás radírozza a hajfestéket, így azt egy idő után elhagytam (persze, akinek nincs festve, annak jó lehet).
Újonnan pedig úgy csinálom, hogy a 3 evőkanál ricinus olaj megmaradt, de tetszőleges mértékben adok hozzá mézet és az egészet elkeverem olívaolajjal. Utána zacskóba tekerem a hajam, és attól függően, hogy hogy jön ki a lépés, olyan 4 órákat a fejemen van a cucc, de van, hogy egész éjszakára.
Folyik egy kicsit, de hát ez legyen a legkisebb gond.

Eszméletlenül bevált.
Ez egy igazi csodaszer. Fillérekért. Imádom!
Ez miért fontos?
A következők miatt:
A fejbőröm kilátszódott.
December közepe táján kezdtem el a ricinus olajos hajpakolást.
De összességében IMÁDOM.
Leírom, hogy én hogyan használom:
Folyik egy kicsit, de hát ez legyen a legkisebb gond.

Évek óta használom. Hajra hetente 1, vagy 2 alkalommal. Elég macerás és nehéz kimosni, de a megritkult hajam szépen bedúsult.
Szempillákra, szemöldökre szintén tökéletes, de itt is a titok nyitja a rendszeres használat. Brutál dús és hosszú szempillák nőlnek. Imádom.

Két hete használom nagyjából. A szempillámra és a szemöldökömre magába rakom, a hajamra is használom jojoba olajjal összekeverve. Megszűnt két hét után a szempilla hullásom és egy kis növekedést is látok. A szemöldököm és elkezdett nőni és egy kicsit dúsabb is lett. A hajamnak is jót tesz. A pilláimra vettem leginkább, és bevált. Nagyon ajánlom.

Szempillámra, szemöldökömre és a körmeimre használom, újonnan argán- és csipkebogyó olajjal összekeverve. Nagyon szépen erősít, dúsít. Régen hajra is használtam pakolásként, de az a macera már nem éri meg nekem.

Nekem teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Hajhullásra kerestem valamit, miután már szedtem kb. húszféle hajvitamint, kaszulát, váltottam étrendet és voltam góckutatáson. Hát idáig a ricinusolaj művelte a legtöbb jót a hajammal, ugyanis sokkal kevésbé hullik már egy hónap használat után is. Hajmosás előtt teszem fel 1-2 órával és turbánba csavarva hagyom. Először idegesített, hogy ennyire ragad, de 3x hajmosás segít a dolgon. A hajam gyönyörű fényes, lassabban zsírosodik és látványosan kevésbé hullik.

Az itt olvasott vélemények alapján vásároltam meg. A szempilláimon szerettem volna erősíteni és növeszteni.
Kéthetes használatát észrevettem hogy szempilláim erősödtek, viszont az alapból erősszálú szemöldököm elkezdett kihullani.
Úgyhogy szemöldök erősítésre sajnos nem tudom ajánlani, nem csodaszer, de annyit tud mint a sok 1000 Ft-os szérumok.

Ezt a terméket tinédzserként használva jó volt ! Most már nem rajongok úgy érte, persze ennek az oka! Méghozzá az, hogy egy bizonyos kor fölött nem lesz ugyanaz a hatása, mint egy tinédzser esetében! Nekem sajnos nem vált be már! Levágattam a hajam, rövidebbre sikeredett és rendesen ritkított a fodrász, tépett fazonú frizurám lett, eleinte bejött első hajmosasig! Gondoltam elkezdem ápolni ezzel a módszerrel, hogy bemasszirozom a langyos ricinus olajat a fejbőrömbe és folpack törölköző reá, másnap megmosom és használok Bánfi sampont és hajszeszt! Semmi különös változás nem történt! Több hónapig használtam majd most ott tartok hogy a hajam töredezett, ápolt picit hosszabb hajat szerettem volna! Nem sikerült!

• Halottam hideget meleget, de csak adtam neki egy esélyt és nagyon megérte.
• Nagyon elégedett vagyok.
• A szempillámat szemöldökömet kenegetem és hatalmas a különbség mióta használom.
• Nagy hosszú sűrű pilláim lettek tőle.
• Szem környékápolónak is bevált.
• Hajamra is brutál jó. Heti 1x
használom.
• Gyorsabban nő a hajam tele új
babahajakkal.
• Nem kell az egész flakont ráönteni a hajra kis mennyiség is elég könnyű így kimosni és hatásos.
• Kevés mennyiséget a tenyeremen szétoszlatok így a fejbőrbe masszírozom, ahol baba hajasodni szeretnék ott koncentráltabban.
• Nem zsírosít, nem nehezítette el a hajam, tartását se veszítette el ragyogó hajam lett tőle.

• Halottam hideget meleget, de csak adtam neki egy esélyt és nagyon megérte.
• Nagyon elégedett vagyok.
• Nagy hosszú sűrű pilláim lettek tőle.
• Szem környékápolónak is bevált.
• Hajamra is brutál jó. Heti 1x
használom.
• Gyorsabban nő a hajam tele új
babahajakkal.

Jó pár éve még barátnőm ajánlotta próbáljam ki ezt (hosszú szőkített hajam van), egy időben csak hidrogéneztem a hajam és nagyon tönkre tette. Sokat javított rajta, azonban azzal nagyon kell vigyázni, hogy tényleg jól kiöblítse az ember a hajából különben elég nagy károkat tud okozni, azért mégiscsak egy sűrű nehéz olajról van szó. Minimális mennyiség is elég valamivel hígítva (balzsam, más olajos kence, pakolás) Tapasztalatom szerint kúra szerűen is bőven elég használni, azért minden hajmosáshoz túlzásnak érzem, meg azért elég macera vele pepecselni. Ár-érték arányban verhetetlen.

Hidratálók: Ricinus Communis (Castor) Seed OilÖsszetevők megmagyarázva
A ricinus babjából nyert olaj, amely a bőr számára hasznos zsírsavakban gazdag. A kozmetikumokban általában bőrpuhító (emolliens) anyagként használják, illetve egyedülálló tulajdonsága, hogy filmréteget képez a bőrön, amely miatt vízmegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik. Enyhén ragadós érzetet hagyhat maga után a bőrön. A hajra is jó hatással van - e szerint a kutatás szerint jól hidratálja a hajat, táplálja a szőrtüszőt, az olajban található ricin és ricinolsav védi a fejbőrt és a hajszálakat a gombás és mikrobiális fertőzésektől, illetve androgén alopécia esetén a ricinolsav tartalma révén gátolja a prosztaglandin D2-szintázt (PGD2) és bizonyos fokú hatással van a hajnövekedésre (forrás).