Naturol Levendula Olaj
Ár: | 1099 Ft | Kategória: | Egyéb | |||
Kiszerelés: | 10 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | bioboltok, patikák, DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: anonymous, Módosítva: 2020. szeptember 29.
Kiszerelés: | 10 ml | |
Lelőhely: | bioboltok, patikák, DM | |
Kategória: | Egyéb | |
A levendulaolaj a legsokoldalúbban felhasználható aroma, jótékony hatást fejt ki többek között alvászavarok, rossz emésztés, klimax, légzőszervi panaszok, szorongás, borápolás, migrénes fejfájás, magas vérnyomás és reuma (izom- és ízületi fájdalmak) esetén is.
Aromalámpában párologtatva, vagy a fürdővízhez adagolva segíti a nyugodt alvást. Masszázs és kozmetikai készítményekbe is csepegtethetünk, antimikrobiális tulajdonsága által közvetlenül a bőrbe dörzsöléssel égési sérüléseket, rovarcsípéseket, és sebeket (ekcémát, leégést) is kezelhetünk.
Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém
Tudom, hogy a levendulaolajnak nagyon kétes a megítélése, de én a pártolói közé tartozom. Nem az illata miatt (azzal évekig a világból ki lehetett volna kergetni, és sok időbe telt, mire egyáltalán megtanultam elviselni), hanem a hatása miatt. Egy hasonlattal élve a teafa olaj dupe-jaként használom. Egyrészről picit olcsóbb és picit nagyobb a kiszerelése, tehát gazdaságosabb is, másrészről gyengébb a hatása, tehát kíméletesebb is. Ergo én érzékeny és/vagy intim területekre a teafa olaj kiváltásaként használom, olyan felületekre és esetekben, ahová és amikor nem kell az extra erős teafás fertőtlenítés. (Arcra viszont sosem, oda csak a hígított teafát.) Tettem már fürdővízbe is, megfázások alkalmával.
Ezt a fajtát használom, mert 100%-os tisztaságú és számomra a legkönnyebben hozzáférhető. Sosem volt még tőle semmi bajom, semmilyen irritáció, semmilyen allergiás reakció, mindig csodásan tette a dolgát és fertőtlenített.
Természetesen első használat előtt kötelező bőrpróbát csinálni a csukló belső részén, de ez a tájékoztatóra is rá van írva. :)

Update 2016.08.15: Még mindig használom, és szeretem, de változást vettem észre a bőrömön tőle. Apró, másnak szinte láthatatlan pattik jelentek meg az arcomon, nem hinném, hogy ettől, de annyi mindent kenek már magamra, hogy nem tudnám megmondani mi okozta. A reggeli csillogó bőr vissza jött sajnos. Szerintem a nagy meleg miatt. :( Termálvíz spray-t is váltottam azóta, és nem igazán barátok. LRP-t használtam, azzal nagyon könnyű volt kezelni, és kenni rá, de most az Uriage-t próbálom/használom, és azt vettem észre, hogy az olajat alig tudom rákenni, sokkal nehezebben kenem, és dolgozom el, mint a LRP termálvízspray után. Szóval nehezebb lett ez a lépés a rutinomban, de ez miatt természetesen nem vonok le csillagot. :)
Hol máshol, ha nem itt olvastam a számtalan jó véleményt róla. Imádom, hogy létezik ez az oldal. :) Muszáj volt nekem is beszereznem egyet, őt lehetett kapni a Dm-ben, így jött is velem. Azt hiszem egy ezresért vettem, 10 ml-s. 2 hónapig szerintem elég lesz. Nem pénz érte. Lassan 2 hete használom minden este, de a napokban reggel is. Beépítettem az esti arcápolási rutinomba, na meg persze kezdem a reggelibe is, mert úgy érzem függő lettem. Illata a mai napig szokatlan még, de nem lesz reménytelen a dolog úgy érzem. Fekete szappannal arcot mosok, ezután termálvíz spray, majd ha megszárad ez a kis csoda következik. Első használatnál nem akartam hinni a szememnek, 3-4 cseppet bemasszírozok, majd pár perc után tükörbe nézek és eltűnik, beszívja a bőröm, mattítja is. nem hagy csillogó kinézetet. Nem akartam elhinni, mikor megláttam. Nagyon zsíros a bőröm, és kezdi kordában tartani, éjszaka mindenképp. Olyan egységes és matt arcbőrt varázsol nekem estére, hogy csak ámulok. Reggelre kisimult egységes arcbőrrel ébredek, nagyon sokat segít nekem. Valóban szabályozza a faggyútermelést, nem vitás, ezért kenem nappalra is magam vele. Nem azt mondom, hogy megszünteti teljesen, mert egy zsíros bőrnél semmi csodaszer nem fogja, de nagyon sokat javít a helyzeten, és segít rajta. Sokkal többet ér, mint egy mattító krém, esetleg primer. Egyedül az AHA-n vettem észre, hogy kevésbé zsírosodik a bőröm, ha használom, de most nyár van, meleg is, tehát kiesik a rutinból. Minden zsíros/problémás bőrűnek kötelezővé tenném. Vegyen mindenki levendula olajat!!!!!!!! :)

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Illatanyagok: Lavandula Angustifolia (Lavender) OilÖsszetevők megmagyarázva
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém
Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre (régi)
Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia