Payot

Ár:   6000 Ft   Kategória:   Arcápolók
Kiszerelés:   15 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   kozmetika, online   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Benedetta88, Módosítva: 2021. március 25.

Kiszerelés:   15 ml
Lelőhely:   kozmetika, online
Kategória:   Arcápolók
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Éjszakai ápoló problémás és pattanásos bőrre.  Szürke paszta, amely édesmandulát, pala kivonatot és cinket tartalmaz.

• Megszünteti a már kialakult pattanásokat
  • Csökkenti a faggyú mennyiségét
  • Meggátolja az újabb bőrhibák megjelenését
  • Megnyugtatja a bőrt

VÁSÁROLD MEG

Ár: 3500.- , Eladó: Pirosarany
Állapot: Uj, Helyszín: --, fizetés: --
Payot Pate Grise ápoló krém
Ár: 3800Ft , Eladó: KataViki
Állapot: leírásban, Helyszín: Budapest XI. kerület, fizetés: átutalás / készpénz

Tiria

Benedetta88

2021. március 20.

Állítólag a francia nők titkos fegyvere már vagy 70 éve, amit generációról generációra továbbítanak. Csatlakozni tudok a rajongók táborához, mert elégedett vagyok vele és nagyon megszerettem. Kis kiszerelés, de sűrű paszta állagú maga a termék, így nekem biztosan sokáig elég lesz. Csak pattanásokra szoktam használni (olvastam olyat, hogy van aki egész arcbőrre viszi fel), vagy kinyomhatatlan grízekre illetve bőr alatti pattanásra. Mostanában sajnos megint elő-előfordulnak rajtam, mert abbahagytam a használatát a Vichy Normaderm Phytosolution terméknek, amely tökéletesen karbantartotta a bőrömet. Éjszakára felkenve szépen dolgozott a bőrömön és reggelre a grizem eltűnt! Ez számomra nagy szó, mert sajnos mindig kozmetikus segítségét kellett kérnem a szakszerű eltüntetéséhez. Ha már érzem, hogy pattanásom lesz vékony rétegben kenek rá és ki sem alakul. Ha viszont már rajtam éktelenkedik, akkor szorgosan kenegetem vele minden este. Legtöbb esetben 1-2 nap alatt el is tűnnek. Nagyon tetszik, hogy nem csíp, mint ahogy tapasztaltam más erre a célra szánt termékeknél. Az ára elég magas, viszont a mennyisége helyi kezelésként használva szerintem sokáig elég lehet. Hozzáteszem, hogy akciós csomagban vettem meg a márka kombinált/zsíros bőrre szánt lemosójával és maszkjával együtt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. március 20.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Pentaerythrityl Tetraisostearate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Tridecyl Trimellitate
Emulgeálószerek: Pentaerythrityl Tetraisostearate
Fényvédők: Zinc Oxide
Tisztítószerek: Pentaerythrityl Tetraisostearate

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.

Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Tridecyl alkohol és trimellitic sav észtere. Bőrpuhító (emollient), bőrjavító és sűrítő anyag.

Az olajpala lepárlási terméke. A CosIng besorolása szerint antimikrobiális anyag, vagyis segít a bőrön található mikroorganizmusok egyensúlyban tartásában. A Wikipedia információi alapján kénben gazdag összetevő, melyet gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő tulajdonsága miatt 10-20%-os koncentrácóban olyan bőrbetegségek kezelésére is gyakorta használnak, mint az ekcéma és a pikkelysömör.

Az olajpala lepárlási termékének, az Ichthammolnak egy másik formája. Természetes erdetű, barna színű, átható szagú összetevő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antimikrobiális (vagyis segít a bőrön található mikroorganizmusok egyensúlyban tartásában), korpásodásgátló és felületaktív anyag. Az összetevővel leggyakrabban korpásodás elleni samponokban találkozhatunk, de előfordul pattanás elleni készítményekben is.