Real Techniques Bold Metals Collection Essentials
Ár: | $49 | Kategória: | Ecsetek | |||
Kiszerelés: | 3 db | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2015. október 15.
Ár: | $49 | |
Kiszerelés: | 3 db | |
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Ecsetek | |
A márka prémium vonalának első ecsetkészlete. Tartalma:
- 103 angled powder brush (exkluzív)
- 200 oval shadow brush
- 300 tapered blush brush
Sok év és kellően sok ecset kipróbálása után az a tapasztalatom, hogy a legtöbb ecset előbb-utóbb összetalálkozhat azzal a termékkel, amivel szép eredményt érhetünk el. Ehhez nem kell más, mint türelem és próbálkozás. Nem szabad feladni elsőre, ha egy sminktermékhez az adott ecsetünk nem passzol, mert egy másikkal kipróbálva akár tökéletes eredményt is kaphatunk.
Kb. 3 éve vásároltam külföldön ezt a szettet, amiről elsőre- és másodikra sem gondoltam, hogy a kedvencem lesz, mert anno, amikor kicsomagoltam, az első benyomásaim vegyesek voltak.
103 ANGLED POWDER BRUSH
Talán pont miatta keletkezett a vegyes érzésem, mivel ennek az ecsetnek bizony van súlya. Ebből adódóan kicsit más ecsetfogást is igényel, a fejhez picit közelebb vesszük kézbe, hogy ne essen ki az ujjaink közül a súlya miatt. Eszméletlenül tömör és eszméletlenül puha szálakból áll, bátran hasonlítom a legdrágább kategóriát képviselő hasonló ecsetekhez. A mérete is megszokást igényel, ha korábban nem használtunk ekkora fejű ecsetet. És a megszokás nagy úr, ecseteknél is. A többszöri mosás kifejezetten jót tesz neki is, a szálai a sokadik mosás után veszik fel az ideális állapotukat, a kezdeti tömörség minimálisan, de pozitív irányba kissé lazul és idővel azt vettem észre, hogy egyre jobban megkedveltem. Kiválóan veszi fel a porpúdereket, legjobban fixáláshoz szeretem használni. Egyetlen szála sem hullott még ki az évek alatt. Tényleg exkluzív.
300 TAPERED BRUSH
Nekem leginkább por alapú termékkel történő pirosításhoz vált be ez az ecset. Érdekesek a vélemények, hogy nincs is két egyforma felhasználási területe, de ez egyben azt is mutatja, hogy multifunkcionális:).
Neki is van súlya, ami nem baj, csak szokni kell a sok pillekönnyű ecset után/mellett.
Ha az optimális fogáspontját megtaláltuk, onnantól kézre is áll, de ez szinte minden ecsetnél így van.
Nagyon tömör és puha szálú, könnyen tisztítható és nem hullik a szőre.
Nem nevezném kedvenc ecsetemnek, de jól teljesít, olyan 4 és fél csillagos.
200 OVAL SHADOW BRUSH
Mérete alapján személy szerint ez az, amit legkevésbé tudok eredeti funkciójára használni, túl nagy a szemhéjamhoz, ezért érte nyúlok a szettből a legritkábban. Inkább szem alatti terület fixálásához használom, de ritkán.
Összességében megérte az árát, leginkább a "hatalmas fejű" púderecset miatt, de a szetteknél gyakran előforduló eredmény, hogy mindig van benne olyan, amit nem tudunk 100%-osan kihasználni, esetemben erre a szettre is igaz, így szigorú leszek, szettként négyesre értékelem.

103 ANGLED POWDER BRUSH
300 TAPERED BRUSH
Nagyon tömör és puha szálú, könnyen tisztítható és nem hullik a szőre.
Nem nevezném kedvenc ecsetemnek, de jól teljesít, olyan 4 és fél csillagos.
200 OVAL SHADOW BRUSH

Igen, szóval ezt is megrendeltem iHerbről...mert miért is ne, olyan szépek!
Külön-külön már leírtam a tapasztalataimat:
A 103 angled powder brush - hát ez akkora, hogy az egész arcomat befedi szinte! Hatalmas és tömött ecset, én speciel semmire sem tudom használni.
200 oval shadow brush - ez szinte letörli a festéket, tömött, nem hullik és szép fényes műanyag a nyele.
300 tapered blush brush - ezt használgatom folyékony (szérumos) alapozóhoz, ezt szépen teríti viszont sokat felvesz, pihepuha, nagyon tömött ecset. Pírhoz és highlighterhez túl kemény (tömött), szinte leszedi az alapot alóla.
Újra leírom, sajnos ennyi pénzért az ember jobb minőségű és tényleg használható ecseteket kap!

Igen, szóval ezt is megrendeltem iHerbről...mert miért is ne, olyan szépek!
Külön-külön már leírtam a tapasztalataimat:

Közelgett karácsony és mindenképpen szerettem volna az új Real Techniques Bold Metals ecseteket kipróbálni. Mivel az ünnepek alkalmából egy limitált kiadású ecsetszettet adtak ki ezen széria ecseteiből teljesen bekattantam. Az áruk nagyon borsos volt és azzal nyugtattam magam, hogy a szemhéjra való ecset tulajdonképpen grátisz és jó üzletet csinálok, így megrendeltem magamnak karácsonyi ajándéknak. Az eredeti Real Techniques oldalról megrendelve a csomag egész szép idő alatt megérkezett hazánkba, viszont amikor kézhez kaptam majdnem elsírtam magam. De szó szerint lefagyott az arcom. Az ecsetszett egy vékony rózsaszín bubis borítékba volt csak becsomagolva, semmi ajánlott küldemény vagy valami. Kibontva a kartondoboz behorpadva, ecseteknek semmi baja. Nagyon elégedetlen voltam, hogy az ecsetek értékéhez képest milyen hanyagul csomagolták be a dobozkát, más cégek sokkal igényesebben oldják meg hasonló árú házhoz szállítási díjért(iHerb, ASOS).
Na térjünk rá az ecsetekre, mind nagyon szépek! Különleges, minőségi kivitelezés, tömött, puha ecsetek full glam minden. Az ecsetek előszeretettel gyűjtik az ujjlenyomatot és féltően óvom őket, ugyanis a nyelén a fém bevonat könnyen meg tud karcolódni. Fektetve tárolom őket fiókban, így annyira nem porosodnak, bár higiéniailag nem a legjobb.
Angled Shadow Brush: óriási fejű, nagyon dúsan tömött ecset, igazi multifunkciós darab. Púderezésre, bronzosításra (kontúrozáshoz szerintem túl bumszli a feje) és ha jól használjuk pirosításra is lehet használni. Limitált darabként örülök, nagyon szép, bár tény és való hogy azok a hölgyek akik picike arcfelületű hölgyeknek gondot okozhat a használata.
Tapered Blush Brush: iciri-piciri fejű ecset, aminek picit csúcsos a vágása. kontúrozásra az én arcformámhoz tökéletes, highlightert is könnyedén lehet vele felvinni, sőt a szem alatti terület fixálásához is ideális.
Oval Shadow Brush: ez egy nagy fejű szemhéjecset. Gyakorlatilag jobbra vagy balra húzom a szemhéjamon és már ki is van festve a szemhéjam. Kisebb szemű embereknél szintén gondot okozhat a kihasználhatóság szempontjából, nyilván lehet többfunkciósként is használni.
Összességében ultra puha és finom, jó minőségű ecsetekről beszélhetünk, melyek nagyon szépen végzik a munkájukat, ám azt kell hogy mondjam, lehet ezek nélkül is megélni. Ha valaki szeretné az érzetet kipróbálni, annak ajánlom az E-bay-t, de az ecsetek vágása és tömöttsége nem közelíti meg az eredetiét, ráadásul a koppintások ára is elég borsos.
Én őszintén így utána átgondolva, ennyi pénzért már inkább, vagy még 5000 Ft-tal kipótolva Zoeva ecsetszettet vennék, ár-érték arányban szerintem sokkal jobban megérné.
Tudásilag tudják amit kell, így megadom az 5 csillagot, de ha tehetném legközelebb iHerb-ről rendelnék.