Revox

Ár:   2000 Ft   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, online   Bőrprobléma:   Bőröregedés

A krémet és az összetevőket feltöltötte: bendi13, Módosítva: 2022. március 7.

Ár:   2000 Ft
Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   drogériák, online
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrprobléma:   Bőröregedés

Vízmentes formula, tiszta retinolt tartalmazó megoldás az arc és nyak bőrének. Segít az öregedésgátlásban, részt vesz a kollagén termelésben és elősegíti a bőr egészségesebb megjelenését.

Tiria

lillka

2023. október 11.

Olajos textúrája engem nem zavar, a bőröm hamar felszívja, alig érezhető. Éjszakára kenem fel, felé niát rakok, szeretik egymást. Reggelre egységesebb a bőrképem, kisimultabb az arcom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 11.

rstylest

2023. június 12.

Az olajos textúráját leszámítva szerintem nincsen semmi gond vele. A retinol egy nagyon erős hatóanyag emiatt lassan kell hozzászoktatni a bőrt. Az első pár használatkor a pattanásoknak a megjelenése természetes reakció, de ha kitartóan az ember tovább használja, szerintem egy csodaszer. Egyedül a hozzászoktatásra kell nagyon odafigyelni mert bőrirritációt okoz, ha rögtön minden nap használjuk... Az előző véleményeket olvasva szerintem ez lehetett a probléma.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. június 12.

mandarin

2023. április 16.

Nem tudtam túl sokszor használni ezt a szérumot, nekem kellemetlen. Nem okozott irritációt, de az olajos formula miatt ezer év, mire beszívódik a bőrömbe.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. április 16.

bogyoesbaboca

2023. február 27.

Sajnos nekem ez a termék nagyon nem jött be. Olyan ekcémát okozott az arcomon hogy több hétbe tellett mire helyre sikerült hozni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 27.

kovacsrekaa

2022. április 29.

Sajnos nem tudtam megkedvelni a termeket. Buta voltam, a rendelesnel nem olvastam el, hogy ez bizony olajos.. Az arcborom nem szivta be, kentem a parna huzatba, a pizsamamba es a hajam is ettol buzlott. Kar erte

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 29.

Enca

2021. december 29.

Elhasználtam egy üveggel, s mivel olajakat is használok, így engem nem zavart az olaj. De nem retinolként használtam, hanem tápláló olajként. 🤷🏻‍♀️
Mivel retinolt vettem elvileg, így minisz egy csillag. A hűtőben tartás újabb mínusz egy csilag.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. december 29.

Lulimuli

2021. november 3.

Sajnos több hét után sem lett. Tinikoromban nem voltam pattanásos, de ez a retinol meg hetek után is gyulladt pattikat okozott.
Szeretem a revox termékeit, de vele nem lettunk jóban.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. november 3.

Szeretem a revox termékeit, de vele nem lettunk jóban.

Antioxidánsok: Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate
Vitaminok: Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban. Minden bőrtípus számára hasznos összetevő, aknés bőrre is használható, mi több, az Incidecoder leírása szerint gombás eredetű bőrproblémák, például seborrhea vagy gomba okozta pattanások esetén is jótékony hatással van a bőrre.

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.

1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.

Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology