Tina Kecsketejkozmetikum

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Szappanok
Kiszerelés:   100 gr   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   vásárok, online   Bőrprobléma:   Vízhiány

A krémet és az összetevőket feltöltötte: kicsihp, Módosítva: 2013. december 11.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   100 gr
Lelőhely:   vásárok, online
Kategória:   Szappanok
Bőrprobléma:   Vízhiány

A szappan 35% friss kecsketejből és növényi zsiradékból hagyományos szappanfőzési eljárással készül. Általánosan gyulladáscsökkentő és hidratáló tulajdonságú. Stresszoldó, közérzetjavító és vágyfokozó illat. A bőrgomba kezelésében hatékony kiegészítő.

Kiszerelés: 100 g

Borostyan

Hibiszkusz

Korcsoport:  -
2015. június 26.

Ezt is kipróbáltam natúr tesójával együtt, és hatásra minden jó dolog elmondható róla, ami a másikról is, csak narancsillatot nem fedeztem fel benne sehol :) Nem tudom miért erőltetik ezt az illatosítás témát, mikor nem akar összejönni- másoknál is olvastam, hogy nem éreztek illatot. Szerintem maradok a natúr változatnál, annál ugyanis nincs semmi elvárásom illatügyileg :) Ettől függetlenül viszont kár lenne lepontozni, mert önmagában véve ez is egy nagyon jó szappan.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. június 26.

eperjeske

Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: >54
2014. július 16.

Rendszeresen veszek kézműves vásárokon kecsketejes szappanokat, és mindet szerettem eddig! De ez nem lesz a kedvencem! Én rózsa illatút vettem, mert imádom a rózsa illatot és valamelyest volt is rózsa illata, amikor kiválasztottam. Hazavittem, és csak kb. két hét után kezdtem használni, mert addig volt más. Addigra és a használatban a virágillat teljesen eltűnt! Maradt egy natúr szappan szag. De ez sem nagy baj, legyen! Viszont nekem kicsit szárítja is a bőröm! Akkor miért is a magas ára?
A formájával egyébként nekem semmi bajom, jól kézbe illik. De ez azért kevés az újravásárláshoz!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2014. július 16.

Ayla

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. március 5.

A Herbaházban jutottam hozzá a szappanhoz közel 700 Ft-os áron és a szuper összetevőket látva esett rá a választásom. A dobozon keresztül szagolgatva ez az illatvariáció tűnt a legszimpatikusabbnak: kellemes enyhe narancsillata volt. Az első megdöbbenés rögtön otthon fogadott: a nagy doboznak kb. csak fele maga a szappan, illetve a szappan formája sem a legtetszetősebb - én tömbszappanra számítottam.
Fürdés. Kezdjük a negatívumokkal: a narancsillatnak nyoma sincs, sőt.. szerintem ennek a szappannak semmilyen illata sincs. A dús habzást is hiába vártam, illetve a szappan alakjával még mindig nem sikerült megbarátkoznom. Az viszont már az első használatnál feltűnt, hogy szuperül tisztít és nem húzódik fürdés után a bőröm. Mivel ekcémára hajlamos bőröm van, ami a múlt hónapban egy textilöblítős "balesetnek" és némi ételintoleranciának köszönhetően teljesen kisebesedett, így ez hatalmas plusz. Eddig még csak kétszer használtam, de végre javulást látok a bőrömön, ami kisebb csoda. Pár hét múlva beszámolok, de egyelőre számomra a negatívumokat is felülírja a szappan hatása - végre nem vakarom véresre magam és úgy tűnik eltűntek a váladékozó ekcémás területek is! Ha ez így marad, akkor törzsvevő leszek és az értékelést is módosítom! ^^
Update: a bőröm ugyan hidratáltabb lett, viszont az ekcéma és a viszketés pár nap után újra jeélentkezett. Ráadásul napi egyszeri használat mellett eddig tartott a szappan elfogyasztása, aminek úgy a felénél az illata is végleg eltűnt. Néha olyan érzésem volt, mintha egy kecske állna a kádban, reggelente hányingerem is lett tőle. Mindent egybevéve a bőröm szereti, hidratáltabb lett tőle, de nem egy csodaszer és szerintem a tartósságához képest drága. Jelenleg még keresem a jobb alternatívát.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. március 5.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Oil

Kecsketej. Hivatalos CosIng funckio besorolása bőrkondícionáló. További infó: lásd kecskevaj.

A vad-káposztarepce magjának az olaja, mely egy illatmentes növényi olaj. Kiváló bőrpuhító (emollient) és Paula Begoun szerint talán antioxidáns tulajdonsága is van.

Olajpálmából kivont természetes, növényi olaj. Bőrpuhító (emollient) és némi antioxidáns hatása is van.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.