Tulasi Ajakápoló Teafa
Ár: | 500 Ft | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | 5,6 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | bioboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: gothy, Módosítva: 2015. március 6.
Kiszerelés: | 5,6 g | |
Lelőhely: | bioboltok, online | |
Kategória: | Ajakápolók | |
Védelmet nyújt a nap és a szél hatásaitól megviselt, száraz, repedezett ajkaknak.
Szeretem használni, mert nem ragad tőle a szám, nem ül rá idegesítő zsírréteg. Szépen puhít, hidratál. A teafa fertőtlenít is, ez külön jó pont. Az összetevői is teljesen rendben vannak, jó kis természetes ajakír.
Kár, hogy nem lehet több helyen kapni, szívesen kipróbálnám a többi változatát is.

Én is szerettem ezt az ajakápolót, nekem is nehezebben jött ki a herpeszem, mikor ezt használtam. Télre azért nem mindig volt elég, hidratálásban nálam "csak" közepesen teljesített, találtam már ennél táplálóbb alternatívát azóta. A herpeszellenes teafa miatt gondolkozom az újravásárláson.

egy szóval jellemezném- herpesz űző

egy szóval jellemezném- herpesz űző

Ez egy csodaszer!
Kismamaként ismertem meg, amikor azt éreztem, hogy valami nem stimmel a számmal, mint amikor ki akar jönni a herpesz, akkor csak ezt használtam + rosszullévős kismama voltam kb. félidőig, és a sok vízveszteség miatt cserepesedett a szám. Sokat segített, ráadásul a teafa, mintha mentolra emlékeztetett volna a közérzetemen is javított. Télen a megfázásos időben is ennek az illata volt a legmegnyerőbb, a vaníliás és társaival ellentétben. Az ára, hááát lehetne olcsóbb, de a valamit valamiért. Megérte megvenni! Imádom, csak is a kalandos illatimádó véremnek köszönhetően csábulok el másra is néha.

Ez egy csodaszer!

Én nagyon szeretem. Jól hidratál, gyulladáscsökkentő, és mintha picit fertőtlenítene is. Herpeszre még nem használtam, de volt már, hogy az arcomon elég száraz felületen jöttek ki pattanások, és oda nem akartam a sima pattanáskrémemet tenni (hogy ne száradjon ki még jobban). Tettem rá ebből, és elég jól leszedte annak ellenére, hogy ez csak egy ajakápoló. Én az illatát nagyon szeretem, de mások nem így vannak vele, úgyhogy társaságban kicsit félve használom :) de szerintem megéri, szép puhák az ajkaim, amikor ezt használom.

Nekem nagy kedvencem. Szeretem a teafa illatát. Neki erőteljesen olyan illata és íze volt. Jól puhított, hidratált. Ára is olcsó. Annyi negatívum hogy olyan sokáig nem tartott ki.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateVitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)