Yves Saint Laurent Long-Lasting Waterproof Eye Pencil
Ár: | 6180 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 1,2 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Pünyike, Módosítva: 2015. szeptember 10.
Kiszerelés: | 1,2 g | |
Lelőhely: | parfümériák | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Hosszan tartó, vízálló szemceruza.
Isododecane
Pentaerythrityl Tetra DI-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate
a
Tocopherol
a I v
A színe nagyon szép. De puha nagyon, kicsit nehezen lehet vele dolgozni. Sajnos nem igazán tartós, elmaszatolódik. Nekem a Bobbi Brown hasonló terméke vált be.

Az embernek átalakul a tekintete. Tartós, intenzív fekete. Kell ennél több? :) Ennél kiválóbb szemceruzám még sosem volt! Mindig váltogattam, de ő az igazi! :) Újravevős!!!

Hát én az életben nem láttam/próbáltam még ennyire jó, fantasztikus, sőt, tökéletes szemceruzát! Rejtett szemhéjam van, és ha tus helyett ezt a szemceruzát használom, esély sincs rá, hogy felkenődjön a feketeség a szemhéjamra. És mennyire fekete! Ez fekete! Csoda. Csodaszer. Nagyon drága, de ha elfogy, én tutira meg fogom venni (mert ezt ajándékba kaptam egyébként, amiért ebben a pillanatban is rettenetesen hálás vagyok).

Nekem sajnos nagyon nem vált be! Első és legnagyobb problémám az, hogy nem marad a helyén, lemászik a szememről (pedig nem zsíros a bőröm), sőt a kontaktlencsémre is rátapadt, ki kellett vennem a szememből a lencsét és le kellett mosnom, mert nagyon szúrta a szemem. Még egyszer meg akartam vele probálkozni, de alig birtam kifaragni. Sajnálom, mert másnak bevált!

2015. augusztus 11.
Csak mintám van belőle, de fantasztikus ez a ceruza. Igazán fekete és valóban tartós. Nem maszatolódik, a helyén marad. Először a kézfejemen próbáltam ki, mosogatás után is ott volt, vízzel nem is tudtam eltávolítani. És még valami, nem ül bele a szemzugba, ami szuper. A legtöbb szinte "beleolvad" a szemembe és végül a szemzugban végzi, de ez nem.
Update: Abból az egészen pici (talán a teljes méret harmada) mintából, amit vásárlás mellé kaptam, még mindig van, pedig minden nap használom! Drága, de megéri az árát! Beszereztem a normál méretet is.

2015. augusztus 11.

Szuper szemceruza. szép ívet lehet vele rajzolni,és nagyon tartós. Nem maszatolódik még vízzel érintkezés során sem,a szemzugba sem gyülik össze,ahogyan más szemruzákkal tapasztaltam! Kihagyhatalan termék! Csak ajánlani tudom!

Nagyon szép, padlizsán színű van nekem, imádom!

Nagyon szép, padlizsán színű van nekem, imádom!

Antioxidánsok: Pentaerythrityl Tetra DI-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, TocopherolVitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Isododecane, Synthetic Wax, Cyclopentasiloxane
Emulgeálószerek: Peg/Ppg-19/19 Dimethicone, C20-40 Alcohols
Szilikonok: Cyclopentasiloxane
Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).
Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Hivatalos funkcióbesorolása antioxidáns. Az összetevő meggátolja az oxigénnel való reakciókat, melyek a telítettlen zsírsavak avasodását okozzák. Gyakori összetevője a szappanoknak.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology