Kíváncsi vagy, hogyan teljesít a FOREO IPL szőrtelenítője, a Peach 2?
Az otthoni IPL készülékek vásárlása komoly befektetés, hiszen a jobb minőségű modellek ára meghaladhatja a 100 ezer forintot. De vajon tényleg tartós szőrtelenítést érhetünk el velük? Hogy segítsünk a döntésben, fél éves tesztre fogtuk a FOREO Peach 2 készüléket – itt az eredmény!
Nagy befektetés otthoni IPL készüléket vásárolni, hisz a minőségibb típusok ára könnyedén haladja meg a 100 ezer forintot. A kétség pedig ott lebeg: vajon tényleg lehetséges a tartós szőrtelenítés velük? Hogy segítsünk a választásban, tesztelésre fogtam egyiküket, név szerint a FOREO Peach 2-t – íme, a csaknem féléves próbaidőszak eredménye.

Milyen bőrszín, szőrszín esetén érdemes IPL-es készüléket használni?
A FOREO esetén is hasonlóak mondhatók el e tekintetben mint más, felsőkategóriás, otthoni IPL-es gépnél. A legidálisabb a (minél) világos(abb) bőr és a sötét szőrszálak kombója, ezek kontrasztja szükséges ugyanis hozzá, hogy a kezelés hatásos legyen.
Ami érdekes, és ha valaki még nem használt ilyen készüléket, talán különös is lehet: használat előtt borotválni (nem epilálni!) kell a bőrfelületet, nem a hosszú szőrszálakra villantgatunk.
Mielőtt pedig bekapcsolnánk a gépet, van egy nagyon fontos lépés, amit nem szabad kihagyni: minden anyajegyet takarjatok le azon a bőrterületen, ahol az IPL-es szőrtelenítőt használnátok. Mivel az anyajegyek sötétebbek, több energiát nyelnek el az IPL készülékből, ami durva esetben égést vagy felhólyagosodást is eredményezhet az anyajegy területén. Az anyajegyek ismételt IPL vagy lézeres kezelése pedig növelheti a rosszindulatú bőrelváltozások kockázatát, különösen a rendellenes vagy szabálytalan anyajegyek esetében. Beszerezhettek ehhez pici tapaszokat is, én fehér szemceruzával “festettem át” a pöttyeimet, ami szintén működő megoldás.
Jó ha tudod: a tetoválásokkal is hasonló a helyzet. A tetovált bőrfelületen szintén nem javasolt IPL-es szőrtelenítőt használni. Ha kisebb kiterjedésű, ezt is fontos letakarni, nagyobb tetkók esetén pedig a teljes érintett bőrfelületet kihagyni a mókából.
Így érdemes a FOREO Peach 2-t használni
A készülék puha szilikon borítású, picit olyan a formája mint egy bírói kalapács. Könnyű, egyszerűen tisztán tartható, amihez egy törlő ruha is jár. Használható gyakorlatilag minden testrészen, ahonnan szeretnénk a szőrszálakat tartósan eltávolítani: lábakon, karokon, állon, illetve a száj környékén, és persze a hónalj és bikinivonal is ide érthető. Fontos lehet: a hát és mellkas szőrtelenítésére is bevethető.

Az IPL-es szőrtelenítőt mindig tiszta, frissen borotvált bőrön használjuk, a FOREO még pluszban egy hidratáló-hűsítő gélt is ajánl. Ez olyan mint egy hidratáló szérum, gyorsan felszívódik, a készülék által kibocsátott hűsítő levegő pedig jobban dolgozik, ha ily módon előkészítjük a bőrt.
A készülékhez a márka appját is fontos letölteni. Egyfelől a gép regisztálásához, másfelől amiatt, mert egy halom hasznos infót kapunk a használatához, valamint itt állíthatjuk be a T-Sonic pulzálás erősségét és a hűsítés mértékét is egy-egy 5-ös skálán.
A fény erősségét magán a készüléken állíthatjuk, szintén 1-5-ig. Érzékeny bőrre 1-3-ig javasolt, máskülönben érdemes kitapasztalni, melyik fokozat az, ahol még nem kellemetlen az ereje. Nekem a 4-es szint teljesen rendben volt, az ötös esetén érzékenyebb területen, például hónaljnál éreztem, hogy érdemes egyet visszavenni.
Mennyi idő után lesz látható az IPL-es szőrtelenítő eredményessége?
A gyártó 12 alkalmat javasol, a használatok közt egy-egy hét szünettel. Kezdésnek a lábam szőrtelenítésével indítottam a tesztet. Az első hat alkalomig nem volt számottevő a különbség sem a szőrnövekedés gyorsaságában, sem a szőrszálak láthatóságában. A 7-8. alkalom után azonban már egyértelműen feltűnt, hogy gyengébb szőrszálak kezdtek kinőni mint korábban. Talán a mennyiségük is csökkent ekkorra, de ezt igazán a 10. alkalmat követően vettem észre.
Tudtad?
Az IPL-es készülék által kibocsátott fény a szőrtüszőket célozza meg, és nyugalmi fázisba kényszeríti azokat, ami kevesebb szőrszál növekedését eredményezi vagy egyáltalán nem okoz majd szőrnövekedést. Az, hogy hány kezelés szükséges a (remélhetőleg) szőrtelen állapot eléréséhez, függ a fény intenzitásától és persze a mi egyedi tulajdonságainktól is.
Akkorra igazán csak ott láttam jelentősebb szőrvisszanövést, ahol alapból is sűrűbb volt. A ritkás területeken egyáltalán nem nőtt ki vagy csak elvétve egy-két szál, amik alig voltak észrevehetőek. Végül a 13. alkalom után éreztem úgy, felesleges több, az eredmény pedig egy jó hónapig tartotta magát.
Utána már látszódott, hol nőtt vissza egypár szál, ekkor ismétlésként két alkalommal vetettem be. Egy hónappal később elégnek láttam egy alkalommal villogtatni, aminek hatása 4 hét elteltével, még jelenleg is szépen tart.

Pazar volt így a nyár, a gép ára pedig abban a pillanatban kifizetődik, amikor valamilyen más területen is elkezdjük használni. Én a hónaljamra vetettem be, itt még csak a 8. hétnél járok, de már látszik, működni fog. Már most nem túl számottevő amennyi szőrszál elkezd visszanövögetni. Hogy mi lesz a következő? Biztos, hogy a bikinivonal, aminek remélem, az idei volt az utolsó nyara, amikor fazonírozásért kiáltott.
Amire figyelj a Foreo Peach 2 használatakor
Annak érdekében, hogy még véletlenül se villants bele a szemedbe, a készülék csak akkor működik, ha a kis kerek felülete (ami egyébként tökjó nagy) megfelelően, mindenhol érintkezik a bőrrel. Nem kell rányomni ehhez, csak érjen puhán hozzá. (Én parás vagyok, még így is napszemüvegben nyomtam a szeánszokat.)
Bár a készülék kialakítása kimondottan ergonomikus, egy-egy terület lehet, aminek kezelésekor kevésbé áll kézre. Nekem a vádlim volt ilyen.
Másként kell használni, ha nagyobb bőrfelületen (például a lábon) vagy kisebben (például a hónalj) használod. Előbbi esetén a gombot lenyomva kell tartani, és miközben a gép villog, assan, de folyamatosan húzod odébb. Kis területen “foltokban” kell haladni: ráteszed, villantasz egyet, odébb teszed, ismét villantasz egyet.
Más FOREO készülékekkel ellentétben a Peach 2 vezetékes, nem akkus. Ez nem hátrány, de keresni kell egy konnektort.