MÁRKAKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Vaseline


www.vaseline.com

A Vaseline egy amerikai márka, amely 1870-ben indult útjára Brooklynból egy fiatal vegyészmérnök, Robert A. Chesebrough 11 éves kutatómunkája eredményeként. A  termékek alapjául egy 1959-es pennsylvaniai tanulmányút szolgált, ahol az akkor 22 éves amerikai kémikus megfigyelte, hogy az olajkutakon dolgozó munkások sebei sokkal gyorsabban gyógyulnak, amikor azt egy furcsa, nyúlós, kenőcsszerű anyaggal, az olajfúrás melléktermékeként nyert "Rod Wax"-szal kenik be. 

A termékek alapjául a kőolaj-gyártás melléktermékei, főként  egy speciális vazelin szolgál. 1911-ben a vállalat terjeszkedni kezdett és számos gyárat és ellátóüzemet nyitott Kanadában, Afrikában és Europában.  A vállalatot 1955-ben a Pond's vette meg, majd a '60-as években intenzív terjeszkedésbe kezdett Brazíliában, Argentínában, Ausztráliában és Indiában. 1970-ben a márka alapításának 100. évfordulójának alkalmából alották meg a Vaseline Intensive Care Lotiont, amely már induláskor hatalmas sikert aratott és azóta is a márka egyik vezető sikerterméke. 1987-ben a cég az Unilever tulajdonába került.

Jelenleg a márka a világ több, mint 60 országában van jelen. Magyarországon az ajakápolók több drogériában és online shopban is megvásárolhatóak, a többi testápoló termék viszont - legjobb tudomásom szerint - egyelőre itthon nem kapható.

LEGNÉPSZERŰBB

LEGÚJABB VASELINE termékek A KRÉMMÁNIÁN

SZŰRÉS kategória szerint SZŰRÉS

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.