ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Antioxidánsok

hirdetés

Az antioxidánsok olyan összetevők, melyek a szabad gyököket semlegesítik. A szabad gyökök instabil oxigén molekulák, melyeknek páratlan számú elektronjuk van. Az instabil oxigén molekula rendkívül reakcióképes, próbál magának elektront szerezni, instabillá téve ezzel más oxigén molekulákat. A nem semlegesített szabad gyökök idővel  felhalmozódnak a bőrben és károsítják a bőr feszességét és rugalmasságát adó kollagént. A legtöbb szabad gyök a bőrben a természetes élettani folyamatok során  keletkezik (a sejtek energiatermelése során), ezek jó részét azonban semlegesítik a szervezetben található antioxidánsok. A napsugárzás  és a környezeti szennyeződések fokozzák a szabad gyökök képződését. 

A kozmetikumokban található antioxidánsok segítenek a szabad gyökök semlegesítésében, bőrünk kollagén tartalmának megőrzésében. Bár a meglévő ráncainkat nem fogják eltüntetni,  a tudomány mai állása szerint az antioxidánsok a bőröregedés elleni harc egyik legfontosabb összetevői.

Források:
http://www.cosmeticscop.com/article.aspx?id=145

http://www.smartskincare.com/nutrition/antioxidants.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Free-radical_theory

 

Összetevők

Aminopropyl Ascorbyl Phosphate a|v EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

A C-vitaminnak egy viszonylag új, stabil formája, melynek a tiszta C-vitaminhoz hasonló tulajdonságai vannak: hatásos antioxidáns, segíti a bőrünk feszességét adó fehérje, a kollagén termelődését és hatásos a pigmentfoltok ellen is. Bőröregedés elleni és pigmentfoltok elleni szérumokban és krémekben találkozhatunk vele a leggyakrabban. További infó itt.

Apigenin a EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Arabidopsis Thaliana Extract a EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

A lúdfű kivonata, ami egy Európában és Ázsiában őshonos, kistermetű, virágos növény, melynek igen rövid az élettartama (kb. 6 hét).A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxidáns hatású összetevő.Paula Begoun úgy tudja, hogyin-vitro kísérletekkel kimutatták, hogy az összetevő képes fokozni a bőr azon képességét, hogy megvédje magát az UVB károkkal szemben és lehetséges, hogy... tovább >>

Arbutin a EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az arbutin egy növényi eredetű bőrfehérítő, depigmentáló összetevő. Gyakran használt távol keleti bőrápolási termékekben 3% körüli koncentrációban. A bőrfehérítésben több, más hatásosabb növényi kivonat is ismert, például a kojic acid.A fehérítő hatáson kívül némi antioxidáns tulajdonsága is van az összetevőnek. Forrás: allaboutskinlightening

Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil a|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr... tovább >>

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.