ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Best of Beauty 2019

Antioxidánsok

hirdetés

Az antioxidánsok olyan összetevők, melyek a szabad gyököket semlegesítik. A szabad gyökök instabil oxigén molekulák, melyeknek páratlan számú elektronjuk van. Az instabil oxigén molekula rendkívül reakcióképes, próbál magának elektront szerezni, instabillá téve ezzel más oxigén molekulákat. A nem semlegesített szabad gyökök idővel  felhalmozódnak a bőrben és károsítják a bőr feszességét és rugalmasságát adó kollagént. A legtöbb szabad gyök a bőrben a természetes élettani folyamatok során  keletkezik (a sejtek energiatermelése során), ezek jó részét azonban semlegesítik a szervezetben található antioxidánsok. A napsugárzás  és a környezeti szennyeződések fokozzák a szabad gyökök képződését. 

A kozmetikumokban található antioxidánsok segítenek a szabad gyökök semlegesítésében, bőrünk kollagén tartalmának megőrzésében. Bár a meglévő ráncainkat nem fogják eltüntetni,  a tudomány mai állása szerint az antioxidánsok a bőröregedés elleni harc egyik legfontosabb összetevői.

Források:
http://www.cosmeticscop.com/article.aspx?id=145

http://www.smartskincare.com/nutrition/antioxidants.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Free-radical_theory

 

Összetevők

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Ascorbic Acid a|v EWG Kockázat:

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon... tovább >>

Ascorbyl Glucoside a|v EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A C-vitamin (Ascorbic Acid) egy formája glükózzal kombinálva. Az összetevő gyártója, a Hayashibara cég kutatásaiszerint miután az ascorbyl glucoside beszívódik a bőrbe, az összetevő C-vitaminná és glükózzá bomlik le, így hatása a tiszta C-vitaminnal szinte egyező - ezek miatt ez az egyik legígéretesebb C-vitamin származék.A beautybrains vegyészei szerint az összetevő kimondottan stabil (hő, pH és... tovább >>

Ascorbyl Palmitate a|i|v|gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincsirritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása eszerint a tanulmány szerinttovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve... tovább >>

Ascorbyl Tetraisopalmitate a|eo|v EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A C-vitamin egy viszonylag stabil, olajban oldódó formája. Az összetevő gyártója szerint a származék előnye, hogy jóval stabilabb, mint a tiszta C vitamin, és hatásában hasonló: mérsékli az UV-sugárzás okozta károkat,stimulálja a kollagéntermelést és csökkenti a melanintermelést. Az előnyös hatásokat azonban eddig csak in-vitro, azaz kémcsőben végzett tesztek, illetve a gyártóhoz kötődő... tovább >>

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.