ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Peptidek

hirdetés

A peptidek kevés amino savból felépülő, rövid polimerek (a fehérjék hosszú polimerek, un. polipeptidek). A bőrünkben természetes módon megtalálhatók a peptidek, amik leginkább a kollagén lebomlásával keletkeznek (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú amino sav lánc, ha a hosszú lánc kisebb darabokra szakad peptideket kapunk).  A tudomány mai állása szerint a peptideknek több előnyös tulajdonsága is lehet a bőrre:

  1. Sejt kommunikáló anyagok, amik a sejtjeinket kollagén termelésre ösztönzik: a bőrünk öregedésének egyik oka, hogy idősebb korban a kollagén lebomlás intenzívebbé válik, míg a kollagén termelés lassul. A kollagén lebomlásával a bőrben olyan „jelző” peptidek keletkeznek, amik a sejtekkel tudatják, hogy kollagén bomlott le, termeljenek újat helyette. A bőrünkre peptideket kenve „becsaphatjuk” a bőrünket, ami így azt fogja hinni, hogy kollagén bomlott le, és újat kell termelnie.
  2. A peptidek képesek rezet juttatni a bőrbe: a peptidhez rézt csatolva copper-peptidet kapunk. A kutatások szerint ennek az anyagnak több előnyös tulajdonsága is lehet a bőrre: segíti a sebgyógyulást, ösztönzi a kollagén termelést és antioxidáns hatású.
  3. Az un. neuropeptidek képesek lehetnek az idegektől az arcizmokba terjedő jelek blokkolására, vagyis helyi Botox hatásuk lehet. Sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a neuropeptidek valóban kellően felszívódnak-e ahhoz, hogy kifejthessék hatásukat, és hogy egyáltalán érnek-e bármit is.

Források:

http://www.paulaschoice.com/expert-advice/anti-aging/_/peptides-for-skin
http://thedermblog.com/2008/06/23/do-peptides-in-skin-care-products-work/
http://www.futurederm.com/2008/03/04/so-many-peptides-so-little-time/
http://www.futurederm.com/2007/10/26/spotlight-on-copper-peptides/

Összetevők

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az emberi testben természetes módon is előforduló peptidféle. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint haj- és bőrkondícionló hatású összetevő. Enyhíti a száraz, irritált, feszülő bőr kellemetlen érzését, ezáltal növeli a bőr konfortérzetét, valamint az izomösszehúzódások frekvenciáját mérséklő hatása révén késlelteti a mimikai ráncok megjelenését.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Más névenGenoWhite.A kutatási eredmények alapján ez a peptidféle már kis mennyiségben is hatásos a pigmentfoltok ellen,biztonsággal használható, stabil összetevő. A pigmentációért felelős tirozináz enzim és a hozzá kapcsolódó TRP-1 és TRP-2 proteinek működése ellen hat, a melanin szállítását is akadályozza. Vizsgálatok alapján 2%-nyi GenoWhite már 9-14 nap rendszeres használat után szignifikánsan... tovább >>

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.