ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Szilikonok

hirdetés

A szilikonok mesterséges vegyületek, melyek felhasználási területe rendkívül széles. A kozmetikai iparban a bőrápoló és hajápoló termékeknek is gyakori összetevői, az egyik leghatékonyabb bőr és haj kondícionáló anyagok. A bőrre kenve  védő réteget (protective barrier) képeznek, selymes, lágy érzetet hagynak maguk után. A krémeknek csúszósságot adnak, amivel segítik a krémek kenhetőségét. Bőr puhító (emollient) anyagok, amik átmenetileg képesek a finom ráncok kitöltésére. Bizonyos formájú szilikonoknak sebgyógyító, heggyógyító tulajdonságuk is van. Hajápolókban a szilikonok javítják a haj fésülhetőségét, selymességét, puhaságát és fényt adnak a hajnak.

Források:

http://www.cosmeticscop.com/dictionary_term.aspx?tid=1943&lid=532&term=silicone
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicone

http://thebeautybrains.com/2006/08/11/does-silicone-dry-out-your-hair/

Összetevők

Cyclotetrasiloxane szil|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szilikon alapú összetevő.A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint oldószer, emollient, valaint bőr- és hajkondícionálóhatású összetevő. Az összetevővel leggyakrabbandezodorban ésszappanokban talákozhatunk, hogy azokkönnyebben csússzanak a bőrön, illetve ahajápolási termékekben megkönnyíti azokszáradását.

Dimethicone szil|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön.A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat.Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetvekitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezártgyakran használjákalapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvnia bőrt... tovább >>

Leggyakrabban samponokban és hajápoló termékekben előforduló felületaktív anyag. Találkozhatunk vele dezodorokban, arckrémekben és fényvédőkben is. Fő funkciója a hajápoló termékekben, hogy csillogóvá és erősebbé tegye a hajat. A kozmetikumokban a többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), bőrsimító tulajdonsága van. Részletesebb információ itt.

Dimethicone PEG-7 Isostearate szil|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Dimethicone/ Vinyl Dimethicone Crosspolymer szil EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.

Dimethiconol szil|eo|h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.