ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Tartósítószerek

hirdetés

Bár a bőr számára általában nem hasznosak a tartósítószerek (sőt...), mégis csaknem minden krémben megtalálható szükséges segédanyagok. Ennek oka, hogy tartósítószerek nélkül a krémek nem állnának el néhány hétnél tovább és könnyen megfertőződhetnének különféle baktériumokkal. Szerencsére a tartósítószerek általában a krémek összetevő listájának utolsó helyein szerepelnek, ami azt jelenti, hogy csak rendkívül kis mennyiségben találhatók meg a krémekben.

Összetevők

2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol ta EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Egyszerűbb néven bronopol. Formaldehidet kibocsátó tartósítószer. Aminokkal (TEA, DEA és MEA vegyületek) együtt használva nitrosaminet bocsát ki, ami rákkeltő vegyület és beszívódhat a bőrbe. További információ a cosmeticscopon.

2-T-Butylcyclohexyl Acetate ta|i EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása.

4-Hydroxybenzoic Acid ta EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Nem szabályos INCI név. Valamifél tartósító komplexet takar (részletes infó róla itt).

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Behentrimonium Chloride ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Sárgás, viaszszerű anyag, melydocosyltrimethylammonium chloride vagy BTAC-228 néven is ismert. Elsősorban hajápoló termékekben találkozhatunk vele, ahol elektromos töltődést megakadályozó anyagként, hajkondícionálóként és tartósítószerként funkcionál. 0.1%-nál kisebb mennyiségben használt. Nagyobb koncentrációban erősen irritáló. Forrás: truthinaging

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.