Alora Natura Holt-Tengeri Iszap Homoktövis Olaj Szappan
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Szappanok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Nessy, Módosítva: 2013. április 6.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Szappanok | |
Holt tengeri iszapos szappan ekcémás, pszoriazisos, száraz, érzékeny és pattanásos bőrre, aromaterápiás illóolajokkal, bőrregeneráló homoktövis olajjal, hidratáló kakaóvajjal és shea vajjal. Gyulladt, zsíros bőrre is használható. Ápoló Holt-tengeri iszappal és sóval. Telis-tele ásványi anyagokkal.
Minden bőrtípusra alkalmazható, finoman tisztító, krémes szappan. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, segíti a bőr regenerálódását.
- különösen ajánlható ekcémás, pszoriazisos bőr, dermatitisz esetén
- érzékeny, normál, zsíros és száraz bőrre is használható
- egészséges bőr esetén is kíméletes bőrtisztításra
- gyerekek fürdetésére
i
Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Oil
Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter
eo
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Kata791Most már bő 1 hónapja használom, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ki kellett tapasztalni a mennyiséget, nekem a 3 pumpálásnyi az ideális, aminek már látom a hatását, de nem nehezíti el, vagy zsírosítja a hajamat. A hajam alsó kb. 10 centijére szoktam kenni. Száraz és nedves hajra is ugyanolyan jól használható. Szép sima, fényes lesz tőle a haj, és elég lassan fogy. Nem csak a hajamra használom, hanem a körmeimre/kézfejemre is szoktam kenni, pár percig masszírozom a körömágyba, kezembe, maradéktalanul felszívódik és a hatása is nagyon jó. Én akciósan vettem 1490,-Ft-ért, de teljes áron is újra fogom venni ha egyszer elfogy.
Nagyon szuper szappan! Imádom az illatát egyszerűen, még becsomagolva is úgy illatozott a szobámban, hogy csak na! :)
Nagyon szépen tisztít, a pici szemcsék is jól radíroznak, nem sértik fel a bőrt, és sose vagyok piros utána (mint más ilyen típusú szappanoknál). Mindenkinek ajánlani tudom!!!
Egyetlen hátránya, hogy ha rendelitek. rendeljetek kettőt rögtön, mert nagyon hamar elkapkodják, és utána hetekig nem elérhető :( valahogy nem tudják olyan gyorsan elkészíteni a következő darabokat, és volt, hogy egy hónapot kellett várnom, hogy ismét rendelni tudjak...

Nagyon szeretem az illatát. A radírozó szemcsék pont megfelelőek, krémes, lágy habja van. Nagyon jól hidratál, puha, egyenletes lett a bőröm használata után. Szerintem nagyon jó szappan, ajánlom kipróbálásra!

Elég furcsa levendulás illata van, de én ezt is kellemesnek találom. Arcmosásra rendeltem a teafás helyett, hátha ez nem szárít. Tényleg kevésbé szárít (nálam minden szárít valamennyire, de ha nem szárítana ekkora mértékben sem, akkor nem tisztítana elég hatékonyan) viszont a radírozó szemcsék elég erősek benne, így én ha nem akarok plusz mechanikai peelingezést (számomra az aha-savas radírok a legjobbak) akkor felhabosítom a kezemen, és így használom. Finom puha lesz tőle a bőr, irritációt nem tapasztaltam. Ja, és borotváláshoz is jó, főleg a radírozó szemcsék miatt. Amúgy a valóságban élénk sárga színe van, örülök hogy a honlapon is olyan kép van már. Egyelőre kap 4 csillagot, mert a hosszútávú hatásra még várnom kell. Később updatelek:)

Picit férfias illata van, igazából a barátomnak vettem, így ez jelen esetben jól is jön. Kellemesen radíroz, és tényleg nem szárít. Én a hajamat mostam meg vele, utána a Holt-tengeri sós dr. Organic sampont használtam, és nagyon szép pikkelymentes lett a fejbőröm, a hajam pedig csillogó.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Emolliensek: Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Oil, Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Emulgeálószerek: Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate
Tisztítószerek: Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Cocoa Butterate
Illatanyagok: Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Oil
Elszappanosított olívaolaj. A szappankészítés során keletkező felületaktív anyag, tisztítószer. Természetes anyagnak számít, melynek használata megengedett organikus kozmetikumokban.
Elszappanosított pálmaolaj. Pálmaolajból előállított összetevő, mely a szappangyártás egyik leggyakrabban használt alapanyaga. Az összetevő tisztítószer és emulgeáló anyag. A sodium palmate természetes anyagnak számít, melynek használata megengedett organikus kozmetikumokban.
Elszappanosítótt kokuszolaj, mely a szappangyártás során keletkezik. Gyakran találkozunk vele samponokban és szappanokban tisztítószerként, emulgeálószerként és felületaktív anyagként.
Holt-tengeri só. A Holt-tengeri só összetétele eltér a közönséges sóétól: bár minden tengervíz tartalmaz magnézium-szulfátot (Epsom só) és nátrium-kloridot, a Holt-tenger vize viszont 10-szer több kloridot, és 40-szer több magnéziumot tartalmaz mint bármely más tenger vize, és a brómkoncentrátuma is magasabb bármelyiknél. Paula Begoun, dr. Cinythya Bayley és a The Beauty Brains egyaránt hivatkozik olyan tanulmányokra, melyek szerint a Holt-tenger sója sokkal jobb hatással van a pikkelysömörös, száraz bőrre, mint a sima só.
Elszappanosított ricinusolaj. A szappangyárátás során keletkező felületaktív anyag, tisztítószer.
Holt-tengeri iszap. Magas ásványi anyag tartalma miatt számos jótékony hatása van szervezetünkre. Ahogy azt számos tudományos igényű munka megállapította (néhányat találunk pl. itt) a holt tengeri iszap megfelelő koncentrációban kisimítja a ráncokat, és feltölti bőrünket különféle, főként szervetlen anyagokkal, amik segítik sejtjeinek kiegyensúlyozott működését.
Ez a kozmetikai összetevő nem más, mint a jól ismert levendula virág vizes kivonata. A levendulavirág pontos hatásairól meglehetősen ellentmondásos kép bontakozik ki, ha az ember olvasni kezdi a szakirodalmat. Egyes források alapján az illóolaj, és az aromavíz alapanyagai nem éppen hasznosak, sőt néha toxikusak is lehetnek. Más források szerint viszont kiváló bőrnyugtató, méregtelenítő bőrápolószer. Az aromaterapeuták majd minden bőrtípusra ajánlják használatát.
A pacsuli olaja, ismertebb nevén pacsuli. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatású összetevő. A truthinaging információi szerint serkenti az új sejtek növekedését és nyugtatja a gyulladt bőrt, valamint segít elmúlasztani pattanásokat is, anélkül, hogy heg maradna utánuk. Paula Begoun szerint viszont eugenol tartalma miatt irritáló hatéssal lehet a bőrre.
Bergamottolaj. A bergamott fa illóolaja, amelyet a fa kisebb, narancsszerű gyümölcshéjából nyernek. Kozmetikumokban hasznos lehet a következő bőrproblémákra: ekcéma, zsíros bőr, herpesz, szájfekély, pikkelysömör, pattanások, rovarcsípés. Illata antidepresszáns hatású. Potenciális bőrirritáló, így érzékeny bőrrel kerülendő.
A homoktövis olaj a homoktövis frissen összeroppantott terméseiből szezámmagolajjal készült olajos kivonat. A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak. A terméseknek a különböző eredetű sebek és fekélyek gyógyulását elősegítő hatása főként a zsíroldékony karotinoid-vegyületeinek köszönhető, melyek a szezámmagolajjal történő kivonás során kerülnek az olajos kivonatba. A kivonatban az értékes karotinoid-vegyületek mellett a szezámmagolajban lévő zsírsavészterek (linol-, olaj- és alfa-linolénsav, összesen mintegy 85%-ot tesznek ki) is fontos szerepet töltenek be a bőr ápolásában, hiszen az említett zsírsavak ún. esszenciális és bőralkotó zsírsavak. A szezámmagolajjal készült olajos kivonat bőrápoló és bőrvédő olajként önmagában, vagy különféle (bőrvédő, napozó, bőr öregedési folyamatát lassító) kozmetikai készítmények alkotórészeként egyaránt használható.Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, amely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese. (forrás: aromax.hu, Wikipedia)
A CosIng besorolása szerint emollient anyag, Paula Begoun szerint pedig a sebgyógyító tulajdonásgon túl antioxidáns hatása is van a homoktövisnek.
Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém
Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia
Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre (régi)
Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre