Alora Natura Rózsakert Balzsam Shea Vajjal és Vadrózsa Olajjal
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Kombinált | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Nessy, Módosítva: 2013. április 15.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrtípus: | Kombinált | |
Regeneráló és bőrmegújító, méregtelenítő shea vaj alapú balzsam vadrózsa olajjal, mangó vajjal, geránium és levendula illattal. Méregteleníti, feltölti regenerálja, feszessé teszi a bőrt, kiegyensúlyozza a faggyútermelést. Minden bőrtípusra jó, különösen kevert és zsíros bőrre kedvező.
- a shea vaj ápol, táplál, regenerál, megszünteti a bőr húzódását
- hidratál, nedvességgel tölti fel a bőrt
- csökkenti a ráncok mélységét, az öregedés jeleit
- segíti a bőr megújulását
- összehúzza a pórusokat, kiegyensúlyozza a faggyútermelést
- halványítja a foltokat, egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt
- segíti a bőrsejtek regenerálódását, láthatóan megfiatalítja a bőrt
- finom rózsaillata kiegyensúlyoz, felüdít, megnyugtat
- használható ekcémás és pikkelysömörös bőrre is
- napozás, szolárium utáni regenerálóként is
Ajándék volt a rendelésem mellé. Az illata kellemes volt. Amikor kiszedtem a tégelyből, ő volt a legkeményebb az ilyesféle krémjeim közül, de arcon őt lehetett a legjobban elkenni. Mint az összes ilyen krém, nálam nem szívódott be maradéktalanul. És se jobb, se rosszabb nem lett a bőröm állapota a használata után. Elég hamar megavasodott, így nem tudtam teljesen elhasználni.

Jobban kenhető mint a teafás, én felváltva használom őket. Illata először nekem túl tömény volt, de páran megjegyezték, hogy milyen parfümöt használok mert olyan jó illatom van :) Problémás arcom van, nem tapasztaltam, hogy újabb gondokat hozna elő, de a teafás talán jobb választás.Ez könnyebben beszívódik, ezért reggel sminkelés előtt kb 20-30 perccel ezt használom.

A nagy kedvenc! Szeretem az illatát, jól kenhető állagú, jól hidratál, ápolja a bőrt. A rozaceám miatt vettem, a használata óta mérséklődtek a tünetek.

Nagy sheavaj-rajongó vagyok, de nekem ez sajnos nem jött be. Az én zsírosabb bőrömre túlságosan gazdag, a gyulladáscsökkentő-funkció sem működik. Az illata nekem tetszik, de amúgy is kedvelem a natúr illatokat. Szerintem nem a megfelelő bőrtípusnak ajánlják.

Nagyon finom illata van, igazi rózsás, muskátlis. Szemkörnyék ápolásra kiváló, de akinek kicsit problémásabb a bőre annak mindenképpen a Teafás balzsamot ajánlom.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Emolliensek: Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Illatanyagok: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oil
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
A vadrózsa magjaiból nyert kivonat. Antioxidáns, hidratáló, regeneráló, bőrpuhító, gyulladáscsökkentő hatású halványsárga színű olaj, mely gazdag forrása a bőr számára előnyös zsírsavaknak (linolsav - 51%, linolénsav - 19% és olajsav - 20%).
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
A rózsamuskátli (más néven geránium) nevű növényből kinyert olaj. A Dermaxime honlapja szerint a geránium olaj élénkíti a vérkeringést, erősíti a bőrt, szabályozza a faggyútermelést. Paula Begoun szerint bár a geránium olajnak antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.
Az "Illite" címke jelölheti a kozmetikai készítményekben használt minden féle agyagfajtát, legyen az bármilyen színű. A hivatalos megjelölés szerint ez az anyag dörzsanyag, abszorbens, tapadásgátló és viszkozitásnövelő (szilárdabbá teszi a termék állagát). Az agyagokat jelölheti még a "kaolin" a "bentonite" és a "montmorillonite" címke is, mivel a különféle kozmetikai agyagfajták általában ezen tiszta anyagok keverékeiből állnak (a "zöld agyag" címke bányászott, míg a "illite" címke ásványtani kategória). A különféle agyagásványok tulajdonságai persze kicsit különböznek egmástól, de a természetes eredetű agyagokban általában ezek keverednek egymással.