Balea

Ár:   250 Ft   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   4,8 g   Bőrtípus:   Száraz, Normál
Lelőhely:   DM   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: wishes, Módosítva: 2015. január 30.

Kiszerelés:   4,8 g
Lelőhely:   DM
Kategória:   Ajakápolók
Bőrtípus:   Száraz, Normál
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Védi a a száraz, cserepes ajkakat a hideg és száraz levegőtől. Szinezék, tartósító- és illatanyag mentes.

Borostyan

PinkPetra

2023. augusztus 14.

Egy fokkal rosszabb talán a Forever stiftjénél... szaladgálósnak a táskába a semminél jobb, de sajna a cserepesedős számnak nem jött be. Le tudom húzni a bőrt az ajkaimról sajna a használata után is egy fél órával.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. augusztus 14.

kbrigi04

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2023. február 6.

Én nagyon szeretem, mindig újraveszem. Még télen a kiszáradt ajkaimra is tökéletesen működött.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 6.

Denny

2022. április 26.

Nem egy nagy szám, normál állapotnál, valamint a puhaság fenntartására tökéletes. Sajnos nekem kiszáradt ajkakra semmit nem használt hiába kentem állandóan.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 26.

adamszep

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. december 14.

A célnak megfelel, viszont nagy mértékű szárazság esetén már kevésnek bizonyul.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. december 14.

A célnak megfelel, viszont nagy mértékű szárazság esetén már kevésnek bizonyul.

annaa175

2021. június 10.

Külföldön vásároltam mikor otthon hagytam az ajakbalzsamomat és ez volt a legszimpatikusabb az ott kapottak közül. Nem egy varázs eszköz viszont teljesen jól hidratálja az amúgy normál állapotban lévő ajkakat. Ennyi pénzért mindenképp ajánlott beszerezni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. június 10.

Ezra

2020. április 25.

Ez az első ajakáplóm, aminek úgy érzem haszna is van. Nekem mindig nagyon száraz a szám, ezért rengeteg fajta terméket kipróbáltam már, de igazából csak ez hozta az elvárt eredményt. Hosszantartó ápoltság érzést ad az ajkaimnak. Az illatát volt egyedül nehéz megszoknom, de pár nap leforgása után már észre sem veszem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. április 25.

Sophia00

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. május 19.

Semmi különös, olyan mint bármely másik márkáé, nagyon kiszáradt szájjal nem tud kit kezdeni..

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. május 19.

pirospipacsocska

Bőrtípus: Zsíros
2019. március 16.

Számomra a tökéletes ajakápoló!Mániákus ajakápoló használó vagyok,tehát már jónéhány márkát kipróbáltam. 😁És nekem ez vált be a legjobban,még a Labello-t is üti!Amikor télen kipirosodik az orrom a sok orrfújástól,oda is ezt kenem.Egyszóval favorit,és az ára is tökéletes!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. március 16.

angie91

2018. december 10.

Érdekes,hogy milyen szép, barátságos összetevői vannak, szemben az Alverdável, ami ugyebár natúrkozmetikum, mégis van benne irritáló összetevő.
Egyszerű, semmi csicsa, semmi felesleges adalék, csak szolid, visszafogott illatú, megfizethető ajakápoló. Rúzs alá is kiváló.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. december 10.

ponyakata

2018. november 26.

Nagyon kellemes az illata és finoman ápol 😍

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2018. november 26.

Nagyon kellemes az illata és finoman ápol 😍

Antioxidánsok: Ascorbyl Palmitate, Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Persea Gratissima (Avocado) Oil
Vitaminok: Ascorbyl Palmitate, Tocopherol

Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

A méhviasz szintetikus alternatívája mely zsírsavak és alkohol észterek keverékéből áll. Leginkább a kozmetikumok megfelelő állagáért (krémesség, kenhetőség) felel és a kozmetikai tulajdonságai szinte teljesen megegyeznek a természetes méhviaszéval. Bár az összetevőt jellemzően a cruelty-free és/vagy vegán alternatívájaként tartják számon a méhviasznak (és jellemzően így is van), az összetevő lehet nem vegán is, mivel több gyártó a szintetikus méhviaszában zsírsavként lanolint vagy épp természetes méhviaszt is alkalmaz.

Pálmafából nyert hidratáló hatású olaj. A kozmetikumokban emolliens, bőrpuhító anyagként használt.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology