bebe Young Care

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Normál
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: sisu69, Módosítva: 2014. július 11.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Normál

Eltávolítja a szennyeződéseket, frissít és hidratál.

bibi24

blessed

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2015. november 30.

Sminkeltávolításra jó, finom illat, megfelelő a nedvessége, de sokkal sokkal puhábbnak kéne lennie a kendőnek. Szemkörnyéken dörzsöl sajnos :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. november 30.

lilibianka

2014. április 11.

Sajnos nekem nem jött be..nem távolítja el rendesen a sminkem, és irritálja a bőrömet. Szem környékére én annyira nem ajánlanám, bár lehet másnak jó.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. április 11.

black_cico

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2012. június 13.

a mattító arckrémhez adták gratis, elhasználom, de nem igazán jött be.. a sminket jól leszedi, az illata jó, csak éppen ilyen olajos ragacsot hagy, főleg a szem körüli részeken és a kezem is olajos marad utána, ennél vannak jobbak, pl az Iseree-s.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. június 13.

Rony

2012. május 7.

Nekem annyira nem jött be. Nem távolította el maradéktalanul a sminkem, hozzáteszem, hogy általában nagyon natúr sminkem van. nekem csípte a szem körüli érzékeny bőrömet is. Van ennél sokkal jobb is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. május 7.

mokojka

Korcsoport:  -
2012. április 14.

Alaposan leszedi a sminket,kellemes illatú,nem szárít,nem zsírosít.Szerettem,de aztán találtam egy ehhez hasonlót az egyik hipermarketben kb.harmadáron és az lett a favorit!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2012. április 14.

Schildi

2012. április 8.

Annyira szeretem. Tökéletesen eltavolitja a sminket, nem csip, jó az illata.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. április 8.

Annyira szeretem. Tökéletesen eltavolitja a sminket, nem csip, jó az illata.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Isononyl Isononanoate, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Isostearyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, Stearyl Ethylhexanoate
Emulgeálószerek: Hexylene Glycol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sucrose Cocoate, Peg-4 Laurate
Szilikonok: Cyclopentasiloxane
Tisztítószerek: Hexylene Glycol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Peg-4 Laurate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Benzoic Acid, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Iodopropynyl Butylcarbamate, Polyaminopropyl Biguanide

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

Bőrpuhító (emollient) és sűrűség szabályozó  anyag.

Bőrpuhító (emollient) anyag, ami puha és sima érzetet hagy maga után a bőrön. A krémet könnyen kenhetővé teszi. További info itt.

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.

Cukorból és kókuszolajból előállított bőrpuhító és hidratáló anyag. Sűrű, sárgás folyadék, melyet kíméletes tisztítókban és hidratálókban használnak.

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.

Jódot tartalmazó por állagú tartósítószer. A hatályos EU-s szabályozás szerint a bőrön nem maradó, lemosott termékekben legfeljebb 0.02%-s, a bőrön maradó kozmetikumokban pedig legfeljebb 0.01%-s koncentrációban használható. További info itt.

Fertőtlenítő összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül kontaklencse ápolószerekben is használnak tartósítószerként.