Bőrproblémák: bőrproblémák and túlérzékenység

Bioderma Photoderm Mineral Fluide SPF50+

Hozzáadva 2022.03.30.by

Glória Kedves

75 g

A Photoderm MINERAL Fluide SPF50+ fényvédő megoldás lehet a parfümökre vagy kémiai szűrőkre intoleráns vagy allergiás bőrre, valamint csecsemők bőrére. Bőrgyógyászati fényvédő, ami folyékony formulájával és könnyű textúrájával könnyen eloszlatható az egyenletes és optimális védelem érdekében.

• Nagyon magas UVA/UVB védelmet garantál 100%-os ásványi szűrőkkel
  • CELLULÁRIS VÉDELEM: az antioxidáns E-vitaminnak köszönhetően védi a sejteket az oxidatív stressztől
  • Ultrakönnyű és folyékony textúra, alkalmazáskor színtelen
  • Optimális toleranciát biztosít az intoleráns, napfényre, vegyi szűrőkre vagy parfümökre allergiás bőr számára. Alkalmas csecsemők számára.

Nem tartalmaz illatanyagot - Nagyon jó bőr- és szemtolerancia - Nem komedogén - Nagymértékben víz- és izzadságálló

Vásárold meg külső partnereinktől.

2024.07.24. 14:11

Az állaga kicsit golyós, ami engem nem zavar. A bőrön hagy egy fehér réteget, ami elég zavaró. Nagyon vártam, hogy kipróbáljam, de arcra nem az igazi. :)

Utoljára szerkesztve: 2025.03.31. 02:00 - 2023.02.11. 16:12

2024. jún. 23.: Amikor ezt a fényvédőt kezdtem használni, akkor nem találtam jobb, hiperreaktív bőrre készült terméket, noha tudtam a kutatásbeli hiányosságokról és vitákról, amelyek a nanométeres részecskeméret és a titán-dioxid kozmetikumokban való alkalmazásával kapcsolatos. Tudtam arról is, 1) hogy a nanométeres részecskék - amennyiben beszívódnak - DNS-károsodást idéznek elő, hiszen nagyon reaktívak és így szabad gyököket képeznek; 2) hogy a kiürülésükről nincs semmi hír. Ami nyilvánvaló, hogy a használat során orrfúváskor, iváskor és étkezéskor biztosan kerül a tápcsatornába és a tüdőbe is, ahol gyulladásos reakciókat indítanak el, amely a daganat előszobája, akárcsak a szabad gyökök. Ezenfelül a családban volt olyan daganatos beteg, aki 50 évesen meghalt, ami jelzi, hogy valószínűleg a nagyobb kockázatú csoportba tartozom. Így egy évet hagytam magamnak, hogy alternatívát találjak. Két tubussal használtam el és azóta már többféle fizikai fényvédőt kipróbáltam (jobbat és rosszabbat is), így mostmár azt is meg tudom ítélni, mit várhatok el ennyi pénzért és mit nem.A pozitívumok:- nem kell újrakenni, maximális fényvédelmet ad- nagyon vízálló- nem csípi a szemetAmi a fizikai fényvédőkkel járó általános gond:- sokáig hagy olajos réteget, amibe a haj, ruha beletapadhat- hő hatására hajlamos összetömörülni fehér szigeteket képezve az arcon- a beszívódás lassúsága miatt 1-4 órán keresztül fénylik - általában alá kell hidratálni, a titán-dioxid/cink-oxid szárít az olajos alap ellenére isNegatívumok e termék használata során:- az arcomon maradt egy kis vörös folt (az ötöde annak, ami eredetileg volt), amelynek a tetején felszíni (nem a rám jellemző conglobata) pattanások jelentkeztek (1-2 általában). Utólag visszagondolva ez a nano-formula idézhette ezt elő, mert amint nem-nano cink-oxidos fényvédőre váltottam, ezek elmúltak (mind a vörösség és mind a felszíni pattanások)- a többi fizikai fényvédőnél jobban szárít, a szem bőrét összehúzza, nyakon foltokban hámlást idézhet elő, amit csak nagyon alapos és erőteljes aláhidratálással lehet féken tartani.- amíg használtam, romlott az allergiám, gyakorlatilag állandóan orrot kellett fújjak. Mióta nem használom, ez megszűnt és visszatértek a rövid ideig tartó fellángolások.Összességében magas védelmet nyújt, de coating (a részecskék bevonása reaktivitás csökkentése céljából) ide, coating oda, a reaktivitása nem teljesen küszöbölhető ki ezeknek a részecskéknek, így ahol érzékenyebb a bőr, gyulladásokat idéz elő, ill. jobban szárítja azt. Annak ellenére, hogy a nagy dekorkozmetikai márkák állításuk szerint azért használnak nano-részecskéket, mert jobban eldolgozható az arcon, én ezt nem tapasztaltam (Naif, Mossa, Wooden Spoon). Szerintem jó lenne több in vivo kutatást látni arról, hogy mi is zajlik le valójában az ember arcán és szerveiben, mert a tapasztalatom az, hogy ez a fényvédő reaktívabb a nem nano társainál. Azt pedig úgyse tudják ellenőrizni/kivitelezni, hogy mindegyik részecske be legyen vonva. Kérdéses az is, hogy mennyi a bevonat élettartama és mi történik vele az emberi szervezetben. Mivel jó szolgálatot tett akkor, amikor jobbat nem találtam és megbízható fényvédelmet adott, így három pontot kap, azonban a nagyobb kockázatú csoportoknak javaslom, hogy ne használják egész éven keresztül, legfeljebb időnként. 2023. febr.: Hiperszenzitív arcbőrűként, akinek mind a nap, mind az organikus filter pattanásokat és ekcémát okoz, ez a krém életmentő. Tény, hogy olajos az állaga, de nekem még így is megéri, mert azóta problémamentes az arcom. Az állag miatt egyrészt hidratál, másrészt a hajamat fel kell tűzzem ott, ahol az arcomhoz érne. Mivel elég fehér a bőröm, így nekem a színe se okozott akkora problémát. Nem kényelmi termék, de aki hozzám hasonlóan a sokösszetevős, érzékeny bőrre ajánlott termékeket és az organikus filtereket nem bírja, annak ez egy jó opció lehet.

Utoljára szerkesztve: 2022.07.25. 06:17 - 2022.06.21. 10:17

Update: jöttem lepontozni. Kb egy hónap használat után rájöttem, hogy nem szeretem használni, mert még az én fehér bőrömön is fehér réteget hagy. Testre elhasználom, de újra venni tuti nem fogom.Az évek alatt rájöttem, hogy a kémiai fényvédőket nem bírja az arcom, mindegyiktől kifolyik a szemem, ezért esett erre a választásom. Alapból is elég fehér a bőröm, így engem a fehér fényvédő nem zavar, bár tény, hogy jól el kell kenni. Kb fél óra alatt amúgy rendesen beszívódik, nagyon kényelmes viselni, nem szárít és szép bőrfénye van. Pluszpont, hogy 75 g van az üvegben ami több,mint egy átlag fényvédőben szokott lenni.

2022.06.16. 06:47

Én jöttem felpontozni ezt a fényvédőt 🙂! Nem bírom a kémiai fényvédőket, mindegyik csípi a szemem, ezért is esett a választásom erre.Nagyon folyékony állagú valóban, de ez engem nem zavar, gyorsan kell felkenni.Első felkenéskor valóban nagyon fehér az arcon, de ezt pikk pakk el lehet kenni, és utána ez eltűnik.Egyáltalán nem matt, az tény, szép fénye van, akit ez zavar, az lemattítja egy kis púderrel 🙂!Lehet rá sminkelni, nekem a fényvédő felvitele és a smink között hétköznap reggel 5 perc telik el, tudtam rá sminkelni, nem akadt össze semmivel, nem kukacosodott!A felkenés egy 2 perccel meghosszabbítja a hétköznap reggeli gyors elkészülést, ettől eltekintve egyébként nagyon rendben van!Összességében nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudom, árérték arányban is megéri, tekintve, hogy 75 gr!Az LRP shakához és a Garnier Ambre Solairehez tudnám hasonlítani, annyi tényleg, hogy egy picit több türelem kell az elkenéshez, de a fehér réteg tényleg eltűnik 🙂! Nekem 5***** 😍

2022.06.16. 05:22

Ha nem zavar,hogy fehér foltot hagy, és a bőröd pereg majd le tőle,akkor ajánlom. Elsőre csak azt hittem,hogy nehezebben szárad, de akárhányszor próbálom eldolgozni a kezeimmel, egyszerűen lehetetlen. Mindig marad egy olajos, fehér foltos réteg a bőrön. Nem venném újra.

2022.06.09. 20:08

Az eddigi legrosszabb fényvédő amit próbáltam olyan híg mint a tej így elég nehéz kenni és olyan olajos réteget hagy a bőrön ami nagyon fullasztó érzés, soha többet nem venném meg alig várom hogy valahogy el fogyjon majd a lábamra és a kezemre elhasznalom.