Skinimalizmus 2.0 – Amikor a kevesebb nemcsak több, hanem szebb is
Laci
Fej: narancsvirág, citrusfélék, aromás jegyek, ánizs
Szív: levendula, jázmin
Alap: tonkabab, szantálfa, pézsma, pacsuli, moha
2023.06.14. 19:40
Imádtam a 80-as, 90-es évekbeli verzióját. Édesapám egyik illata volt. A biztonságot, a férfit, a jólápoltságot és egy kis stílust jelentett akkor és most is nekem. Már biztos nem divatos. Szívesen találkoznék valakivel, aki ezt használja, vagy valakivel, aki szintén szereti egy szeretett férfin. Elbeszélgetnék a régi szép időkről...
Utoljára szerkesztve: 2024.10.12. 15:52 - 2020.07.05. 18:35
Elvis Presley kedvence.Állítólag CSAK ezt viselte. Ennyi elég is szerintem. (A Király, mán talán csak tudta, mi a jó...!??):)))Na, de mink is tudjuk, ám!...és ugyanazt gondoljuk a Brut-ról, amit a Király!Két Ikon, Legenda, Nagyság.A Brut-ot nem gyalázhatják le a Fabergé utáni tulajdonos/névbitorlók annyira, hogy ne lenne még mindig egy sajátosan, férfiasan fennkölt, csábítóan balzsamos kellem-bomba! (nem találtam jobb szót, bocs.) Egyszerűen nem tudják. Nem lehet. Az alap-recept annyira zseniálisan gyönyörű, hogy bármennyire is rövidítik, szintetizálják, hígítják, ütik-vágják, a vége-érhetetlen reformulációk során, a végeredmény még mindig élvezhető!(..ha percekre is, mert a maiak "ereje" sehol nincs a régiekéhez..)'93-ban vettem az első 50 millis butelkát, a haragos-zöld műanyagflakonos EDC-t, még Fabergé logóval, "made in USA" felirattal, nem Brut33, csak simán Brut for Men márkajelzéssel. A kiszerelés fapadosabb már nem is lehett volna, nade a lé...!..az Elvis kedvence lett volna, még '93-ban is! :))Az IFRA még békésen hortyogott a Pokol Legsötétebb Bugyrában, ahonnan maga a Sátán öklendezte Világra később, az emberi kultúra elveszejtésének nyilvánvaló szándékával.. ..szóval, volt még valódi tölgymoha meg egyéb természetes finomságok, amikről a svájci aroma-kemikália gyártók, persze egytől egyig kimutatták, hogy egészen véletlenül nagyon rákkeltőek..Erős, finom, lendületes kis cucc a jellegzetes Brut-aromával, még mindig őrzöm a kis flakont, kicsinyke csörgedező folyadékkal, ami ugyan sajna, némi állagromláson ment keresztül 27 év alatt - de még mindig veri a mai Brut-okat!Ezt onnan tudom, hogy néhány éve vettem egy Special Reserved-et. Ezutóbbi is USA-gyártmány (Idelle Labs Texas), de már full-szintetikus. Hasonlít a Brut-ra, kezdetben nem is csúnya, de élettelen, gyenge utánzata a réginek és amivé válik a bőrön, az minden, csak nem ILLAT!(A Király-nak nem kellene, az is biztos!)..és itt el is érkeztünk a jelenkori, természetes illat-anyagokat általában teljes mértékben nélkülöző "illat"-szerek rákfenéjéhez, miszerint nincs már igazi biokémiai interakció két élő anyag, parfüm és viselőjének bőre között, hiszen a holt-kemikáliákat bőrünk inkább csak lekűzdeni akarja mihamarabb, mintsem befogadni és egy összeoldódás során kiteljesíteni, így aztán a mai "illatok" jobb esetben csak simán és lineárisan elmúlnak, rosszabb esetben (és ez a gyakoribb!) ronda és visszataszító vegyszerszag a végállapotuk.Szomorú. Nagyon szomorú...de, hogy milyen is a Brut, amit szeretve tisztelünk és amit Elvis is viselhetett?Végtelenül sima, kerek, balzsamosan bársonyos, de mégis üde, elegáns és nagyvonalú, impulzív és emelkedett mosoly-felhő, a legcsekélyebb erőltetettség, vagy mesterkéltség nélkül..pont, mint Elvis! :))Az összetevők tökéletes egyensúlya miatt, nemigen tudok kiemelni szinte semmit, ami markánsan meghatározó lenne a képletben, de a levendula-vanília-ánizs alap azért sejteti magát..Furcsa lehet - a ma emberének pláne - hogy nem egy "felsőkategóriás", túlárazott designer illatról van szó ("niche" akkor még nem is létezett), hanem egy tömeggyártott "alsókategóriás" kozmetikai cikkről, aminek persze a gyártási színvonala, olcsósága ellenére is nagyon magas volt. Ma már elképzelhetetlenül magas. Elvis nyilván megengedhette volna magának a legdrágább kozmetikumokat, a legmenőbb Házak cuccait, de nem.Neki a Brut kellett...és nekünk is! ..de csak az a RÉGI!!!ALL HAIL TO THE KINGS!
2018.12.03. 18:49
Anno az 1980-as években csak valutáért lehetett beszerezni. Ez egy ikon volt. Sajnos ma már a drogériák polcán nem is kapható,mert nem rendelik! Pedig gyártják.
Utoljára szerkesztve: 2016.06.01. 19:47 - 2016.06.01. 19:08
Brut.Kötelező darab.Csakis 5 csillag!A férfi esszenciája! Kortalan Vénség! Imádlak magamon.
Utoljára szerkesztve: 2017.02.05. 18:37 - 2013.05.23. 16:59
Ami azt illeti vannak klasszikusok a parfümtörténelemben amik generációk óta léteznek ,benne vannak a köztudatban és bizony alkalmanként előkerülnek a szekrény aljáról vagy csak egyszerűen ahogy korosodunk egyszer csak azt vesszük észre,hogy drogériás vásárlásainknál észrevétlenül tesszük be a kosarunkba a dezodorját ,de még akár ünnepekkor vagy szülinap névnapnáltalálkozhatunk vele a becsomagolt ajándékok között!A Brutt Classic egy ilyen darab.Nem kell versenyeznie semmilyen mostani illattal vagydivatházzal........egyszerűen csak vagy már ismerjük régről vagy éppen most ismerkedünk meg vele vagy majd a későbbiekben valószínűlegelkerülhetetlen lesz a találkozás.......... a többit pedig Laci nagyon jól leírta! :)Részemről szeretem a Vintage cuccokat!Ezt pedig különösen kedveltem fiatalabb koromban illetve más flankereit is!Még 2 dolgot jegyeznék meg!1-Ez nem egyenlő a régen árult Brut33 - al ,ami hasonló üveg volt ,de nem átlátszó üvegben hanem sötétzöld műanyag üveges változatban éskicsit fiatalosabb,kölnisebb és vizesebb változata volt az eredetinek!2-Szintén nem egyenlő a még most is kapható másabb üveges Bruttal, ami Original névre hallgat!Valószínűleg leginkább a Brut - Special Reverse feliratos szinte ugyanilyen üveges és dobozos kiadással megegyező, ami Cologne és az illat valahol az Original környékén van ,de mivel cologne ezért ne várjunk olyan tartósságot és azt az erősséget amit említett társa produkál..Ezt a változatot már sehol nem látom mostanában.......de előfordulhat még néhol elfekvőben.Érdekességként pedig ezt a videót ajánlanám azok figyelmébe akik régről ismerik ezt a kölnit,illetve akik nem pedig azért ,mert bizony idáig nyúlik visszaennek az illatnak a története ha nem még régebbre .....(1964-ig!) :)https://www.youtube.com/watch?v=atSKHshSMdsEbben a filmben(Over The Top!) Stallone kamionsofőrt játszik és bizony a szállítmány, amit szállít nem más mint ez a Brut Kölni,legalább is ez a parfi látható nagyban a kamion oldalán!!!!Anno mi is ezért vettük meg,ezért használtuk és mert tényleg jó cucc volt és még az most is!! :D :)
2012.05.17. 09:15
Beus70, csatlakozom!! Csodaszép emlékeket idéz ez az illat, ráadásul még a célszemélytől (nem Bon Jovi) ajándékba kapott plüssoroszlán hasára fújva hetekig élvezhető élményt nyújtott :))Azaz, tartós is!
Ha volt már dolgod makacs pattanásokkal, bosszantó pigmentfoltokkal, vagy épp állandó kipirosodással, akkor jó eséllyel találkoztál már az azelainsav nevével, mint a top hatóanyagok egyikével, mely segít javítani a bőrállapotot.